Как приближените на Путин олигарси се сдобиват с луксозни крадени коли от Великобритания?

Бума на откраднатите коли се дължи на войната в Украйна
21 апр 2024 16:15, Нели Христова
94
Как приближените на Путин олигарси се сдобиват с луксозни крадени коли от Великобритания?
Снимка: БГНЕС

Приближените на Владимир Путин олигарси се снабдяват с луксозни модели на Range Rover Rolls-Royce за по 300 000 британски лири от престъпни банди на Острова. Апашите крадат колите най-често от Лондон и Манчестър, като ги пращат по сложна схема в Русия. Тя беше разкрита при няколко акции на британските власти.

Действайки по сигнал, полицията направи шокиращо откритие в Есекс , когато изпразни червен транспортен контейнер. Първоначално намери само велосипеди, но след като разчисти останалата част от бъркотията, се натъкна на три откраднати Range Rover, увити в матраци и килими, съобщи "Telegraph". И това беше само началото, тъй като след откриването през юни 2022 г. последваха още.

Bentley, Audi и Toyota на стойност по £250 000 бяха намерени, натъпкани в контейнер заедно, а Rolls-Royce Dawn на стойност £300 000 беше сгушен сред останките от 13 други нарязани коли. Миналата година отделът за разузнаване на откраднати превозни средства  в Есекс засече повече от 60 подобни контейнера, преди да бъдат изнесени. Те превозваха 240 тузарски коли на стойност около £13 милиона. Превозните средства почти винаги са маскирани с фалшиви документи и обикновено се насочват към дестинации в Близкия изток, Африка или Азия. Смянта се, че печалбите са толкова яки, че бандите стигат до убийства.

Част от причината за бума на откраднатите коли се дължи на войната, която бушува в Украйна . Конфликтът означаваше налагането на строги санкции на Русия от Запада - което доведе до лишаването на приближените на Путин боганаши от западни луксозни стоки - като автомобили. Не става въпрос само за коли, но и за резервни части, които станаха все по-трудни за намиране.

Един от начините, по който олигарсите избягват тези санкции, е като изпращат превозни средства до съседни бивши съветски страни и след това ги превозват до Русия, твърдятдокладите. Майк Бригс, президентът на Международната асоциация на разследващите кражби на автомобили (IAATI) каза, че санкциите засилват нуждата от автомобили и части за автомобили в Русия „много силно“. Той добави, че „отчаянието“ е част от причината повече превозни средства да преминават през Близкия изток.

Още по темата четете в сайта на Automeda

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от Коли
България е най-бързо растящият пазар на леки коли в ЕС през 2024 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
22
 
! Отговори
Верно е преди 3 седмици
Ресурсите принадлежат на Организираната Престъпна Група на Путин.
63
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До на гол г....."80% от руснаците нямат канализация и ползват външни тоалетни. Извън Москва в градовете е страшна трагедия." , на това мога да ти отговоря, че си ограничен(а) и не си пътувал по други държави и не си виждал там как е, смешни сте, сега кажи, че руснаците били "монголоиди", това е другата ви опорна точка с цел унижение, ами *** в Швеция или в САЩ например, да видиш , че монголоидите там са повече от Русия и не само там! Ограничени хора пишат тук!
62
3
 
28
 
! Отговори
РАЯ за Копейкаджиите преди 3 седмици
Русия, Беларус, Иран и Северна Корея ... все топ държави с висок стандарт и високи заплати, към които хората от цял свят се блъскат да емигрират.
61
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ября а приближените на Зеленски как е,крадят милиардите от ЕС и сащ кой яхта кой милиарди но крадят по интересното е че сащ и ЕС са разбрали но си мълчат
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 47То и "майка" на руски означава потник, а в България е майка, това, че думите са близки или еднакви , не означава, че са с едно и също значение, още по-малко пък при отдалечените народи! И корена на тази дума "слав"(яни) е славянски, а не английски, че да го сравняваме с английски думи, според теб думите "слава, Слав, славей, сладост, слаб, слово" и много други, какви са? Приличат си , нали?
59
3
 
19
 
! Отговори
на гол г..... преди 3 седмици
80% от руснаците нямат канализация и ползват външни тоалетни. Извън Москва в градовете е страшна трагедия.
58
2
 
17
 
! Отговори
До 54 преди 3 седмици
Виждам, че си гледал Запада през крив макарон. Както в САЩ, така и в UK и Западна Европа, укриващите данъци отиват в панделата, за разлика от руските мekepeтa и българските политически пpaceтa.
57
2
 
20
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
Русия и Путин ще изгубят тази война,олигарсите отдавна съжеляват че започнаха това безумие,нямат нито една християнска държава да ги подкрепя
56
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сменям Мерцедес за Москвич ....
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е... Та нали един наш премиер... Троен, лежа в затвора в Чехия за кражба на коли!
54
0
 
3
 
! Отговори
До 49 преди 3 седмици
Че кой и кога ти е казал, че не сме се изнесли? :):):)
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До СътДай тогава да видим имотите на тези от запада и корупцията им, да коментираме ли тях?
52
4
 
0
 
! Отговори
абе тъпани преди 3 седмици
олигарх ще се занимава ли с крадени коли пари ли нямат
51
3
 
10
 
! Отговори
До 47 преди 3 седмици
Вси наши умни авантюристи отдавна живеят на Запад, отгледахме деца, сега гледаме внуци и си кибичим със солидните пенсии. Що се отнася до slaves/слейвс или в превод "роби", за тях и сега светът на Пyтьo е Рай, щото робите се самопризнават за такива. Бял съм, със сини очи, но не се считам за славянин. Смърт за Рассия и за онези пияни пpaceта.
50
1
 
12
 
! Отговори
Сът преди 3 седмици
Не може да бъде! Около господин Путин няма илигарси! Дори той самият е на заплата! Съвестен и достоен човек,като г-н Путин не може да си позволи да има блага! Работи само за народа! Раздава се! Всички замъци,крепости,сметки с милиарди и схеми с олигарси са само западна пропаганда! Направо грам не пипа от кацата с меда!
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Руските, Ами какво правите тогава при славяните, изнасяй се, като не ти харесва!
48
3
 
6
 
! Отговори
до 47 преди 3 седмици
Не си чул русия да казва лошо за запада?! Ти май не си поглеждал официалната им телевизия? Там постоянно разискват как да ни натиснат червеното копче. Публично и официално.
47
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До РускитеВиж по-добре откъде идват пролетариите и робите, определено не от Русия, а от запад, там са създадени, но не чух Русия да казва нещо лошо за запада, обаче една малка групичка от запад, ама много на запад, не спря да лае срещу Русия!
46
0
 
5
 
! Отговори
Да, вярно преди 3 седмици
си го рекнал за руската cвoлoч, но само една лека корекция: воланите са вдясно.
45
3
 
10
 
! Отговори
до 40 преди 3 седмици
Може и да има в Беларус подобни неща, но копоейките не ги искат. Все към западните стоки ги тегли. Що така?