»ран започна атака с дронове срещу »зраел

ќчаква се бойните дронове да удар€т до часове
ќбновена: 14 апр 2024 08:13 | 13 апр 2024 23:41,  расимир јнгелов
301
»ран започна атака с дронове срещу »зраел
—нимка: Ѕ√Ќ≈—, архив

"»ран е започнал атака срещу »зраел, използвайки десетки безпилотни самолети“. “ова за€ви политически€т и глобален анализатор на —и ≈н ≈н Ѕарак –авид.

“ой добави, че ще отнеме часове, докато дроновете достигнат територи€та на »зраел.

»зраел потвърди, че ирански безпилотни летателна апарати са били насочени към неговата територи€ и че системите за противовъздушна отбрана са готови да ги свал€т, предаде –ойтерс.

"»ран пусна дронове от територи€та си по посока »зраел", каза говорител€т на израелската арми€ ƒаниел ’агари в излъчено пр€ко по телевизи€та обръщение.

»ранската държавна телевизи€ също съобщи, че преди минути е била предприета широкомащабна операци€ с безпилотни самолети от  орпуса на гвардейците на »сл€мската революци€ срещу »зраел, предаде ƒѕј.

"¬ отговор на престъплението на ционистки€ режим, който нападна консулски€ отдел на иранското посолство в ƒамаск, военновъздушните сили на  √»– удариха определени цели в териториите на ционистки€ режим с десетки безпилотни самолети и ракети", се казва в из€влението на иранската държавна телевизи€ IRNA.

«аради нападението »зраел ще затвори въздушното си пространство от 00:30 ч. местно време, съобщи CNN.

"¬ съответствие с инструкциите на системата за сигурност, от 00:30 ч. тази нощ въздушното пространство на »зраел ще бъде затворено за международни и вътрешни полети", се казва в съобщение на израелското транспортно министерство.

"ѕоради забав€не на пристигането на полетите в »зраел се очаква разписанието на полетите от “ел јвив да се промени. Ћетище –амон ще бъде затворено за движение. ћолим пътуващите да провер€т при авиокомпаниите и на уебсайта на летищните власти за новите часове на полетите, преди да пристигнат на летището. ўе продължим да актуализираме информаци€та в зависимост от развитието на събити€та", добави министерството.

Ќапрежението между двете враждуващи държави се покачи значително в началото на април, след удар на израелската арми€ срещу иранското консулство в —ири€.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


301
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
238
1
 
2
 
! ќтговори
прогресивноќ√Ћ”ѕя’ћ≈ преди 1 месец
—Ћ≈ƒ 130 √ќƒ»Ќ» —ќ÷»јЋ»—“»„≈— ќ ѕ–ќƒ”’¬јЌ≈ Ќј „≈–≈ѕ»“≈ ќў≈ ќ“ ¬–≈ћ≈“ќ Ќј ƒяƒќ ЅЋј√ќ≈¬, ¬я–¬ј“≈ Ћ», „≈ Ќ≈ўќ ≈ ќ—“јЌјЋќ ¬Џ“–≈ ? „ќ¬≈  ∆»¬≈≈ ƒќЅ–≈,  ќ√ј“ќ ≈ ќ√Ћ”ЎјЋ «ј ¬—я ј ¬ј ѕ–ќѕј√јЌƒј, Ќ≈«ј¬»—»ћќ ƒјЋ» »ƒ¬ј ќ“ »«“ќ , ќ“ «јѕјƒ, ќ“ —≈¬≈– »Ћ» ё√, ќ“ √ќ–≈, »Ћ» ќ“ ƒќЋ”, ќ“ –ќƒЌ»Ќ» »Ћ» Ќ≈ѕќ«Ќј“» ! —Ћ”Ўј…“≈ —» —Џ–÷≈“ќ, —Ћ”Ўј…“≈ —» ¬Џ“–≈ЎЌ»я √Ћј—, »Ћ» »Ќ—“»Ќ “ј, »Ћ» Ѕќ√ …≈’ќ¬ј, »Ћ» Ќ≈ўќ  ќ≈“ќ »ƒ¬ј ќ“ ћј… ј“ј ѕ–»–ќƒј ! «јўќ“ќ ћ≈ƒ»»“≈,  Ќ»√»“≈, ”„»Ћ»ўј“ј, ”Ќ»¬≈–—»“≈“»“≈, Ѕ»«Ќ≈—»“≈, ¬—»„ ќ ≈ ѕ–ќѕј√јЌƒј !
237
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 орпуса на гвардейците на »сл€мската революци€ ----------- малий ти€ сигурно са най-елитните козоeбци, дето само на мъжки кози налитат :)))
236
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќ€ма така работа евтини - скъпи дронове . ќтишли са на в€търа за два три часа.
235
5
 
7
 
! ќтговори
300 ракети преди 1 месец
» дронове що пара е това милиони ако не и милиарди и за какво?  акво направиха? –аниха една женичка!
234
0
 
6
 
! ќтговори
ќбразование и преди 1 месец
възпитание. "¬ъзпитани€т" ерудит, който пише "маниак" с я призовава околните да се образоват ))))
233
0
 
6
 
! ќтговори
ќт психиатъра преди 1 месец
ƒо ќт доктора: ¬етеринарни€, ела в психиатри€та да те прегледам. »маш нужда.
232
5
 
6
 
! ќтговори
ќт доктора: преди 1 месец
ƒо ƒа живее ¬ъзраждане »звикай санитарите, да ти дадат хапченцата за главата и да ти сложат усмирителната ризичка, че се превъзбуди. » да ти спрат интернета, все пак в  арлуково плащаме за него.
231
3
 
11
 
! ќтговори
ƒа живее ¬ъзраждане преди 1 месец
и покрай него исл€мски »ран! ¬ечна дружба с хутите и братски Ќигер! Ѕрат€, да защитим палестинските екстремист, жертви на христи€но-юдейско насилие, като си ги приберем всичките в Ѕългари€! ƒа живе€т субсидиите на  оцето!
230
14
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 277 “рагикомеди€ щеше да е отбраната на »зраел, ако —јў не б€ха подкарали своите васали и подчинените му арабски режими да го бран€т от изстрел€ните от »ран дронове и ракети. јрабите с ракетите  асам, саморъчно направени от водопроводни тръби попилл€ха евреите преди н€колко месеца. ј атаката от »ран беше с много по-сериозни оръжи€. ѕри това »ран удари сериозно държавни и военни обекти на »зраел, въпреки хвалбата от "успешната" ѕ¬ќ защита на »зраел.
229
4
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо 275 » като се надцакваш с обиди, какво печелиш, исл€мска копейко? ћедал от ѕутин? ѕовече рубли от ћитрофанова? ¬ид€ се бедни€т ти речник. ≈дно и също като латерна. ѕечелиш нищо и половина в н€какъв форум, който ѕутин не чете, €дец!
228
3
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—лаба раки€. √орките взели чертежите на ракетите на ’итлер , без управление. Ќе знам да се сме€ ли да плача ли... инги стрел€т от 2к километра:))) ясно е на всеки , ще такава атака нищо не може да направи освен да почеше егото вътре в сами€ иран на простолюдието. ќчаквана “рагикомеди€
227
11
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 273  акви копейки бе мани€к??? “и в главата сигурно и мозък н€маш а ако имаш сигурно има една две гънки, в които са заседнали "комунисти", "копейки" и подобни пропагандни клишета и отживелици.  ак и тук усп€ да намериш "копейки" та да си изпълниш коронни€ номер???
226
6
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 266 “ъъъп но упорит... ееех глуупако глуупако, празна ти е главата, твърда като чвор. ’ем си незапознат с нещата, хем си мега нагъл и нахален да се натрапваш с "мисли".
225
7
 
3
 
! ќтговори
Ѕанкеръ преди 1 месец
“и€ с чаршафите и тези с черните *** не бива да бъдат подцен€вани.ƒосега даваха петрол за долари,които не могат да похарчат.—игурно са осъзнали,че държат ключа от бараката на —ветовната икономика.Ќа ≈вропейските и ўатските кравари може да им се наложи да ход€т пеш и да копа€т с мотиката.
224
3
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ћицемерието на копейките: по ц€л ден реват какви патриоти са, а подкреп€т режимите, които избиват българи в »зраел и ”крайна. ѕовече ще страдат, ако н€кой думне къщата на  оцето, отколкото, ако бъдат избити стотина български семейства в »зраел или ”крайна. ƒа си определ€т народността най-сетне. Ќапомн€м, че за –уси€ сме вражеска държава.
223
9
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо Ѕългаринъ “акъв е резултата, защото »ран атакува единствено и само военни обекти, а по време на атаката ц€лата военна машина на —јў, ‘ранци€, јнгли€ и колективни€ запад, плюс …ордани€ и други васали на —јў се занимаваше да стрел€ срещу дроновете и ракетите на »ран и да ги свал€ до колкото може, още преди да стигнат до »зраел. Ќо все пак, достатъчно ракети удариха сами€ »зраел, но военни обекти. *** виж в »нтернет има филмчета как ракети падат и гърм€т в градовете и то не малко, до 15%.
222
1
 
6
 
! ќтговори
ј…ƒ≈ ѕќ„Ќј “ј« ¬ќ…Ќј преди 1 месец
Ќј… Ќј –јя —“»√ј —ћ≈ ∆»¬≈Ћ» ¬ ћ»– „≈ ќ“ ћЌќ√ќ –ј’ј“ЋЏ  √ќ ќЅЏ–Ќј’ћ≈ Ќј ѕ»–
221
4
 
10
 
! ќтговори
Ѕългаринъ преди 1 месец
Ќад 60 тона персийски бойни глави, изстрел€ни с 360 ракети и дронове... резултата смъртоносно ренено 10 годишно бедуинче, за радост на исл€мистките джихадисти. ƒруго си е да атакуваш кораби с пакет акции на израелци.
220
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќеадекватната копейка чак се напъва. √он€т даже готвачите, ако са шпиони, камо ли да остав€т генерал в посолство))) “ова, че јсад е разрешил на тези да сед€т в посолство, е за собствената му безопасност. »ранците и рашките го паз€т. Ќо е недопустимо.
219
9
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈вреите пак се покатериха на гърба на —јў и EU, които им свал€ха ирански дронове и ракети докато тези продължават да се€т заплахи срещу околните държави и да извършват геноцид срещу арабите... ¬ижда се че, кървавите престъплени€ на ционистите активно се поддържат и им се помага от западните военни, което е престъпление срещу човечеството. Ќе мога да разбера, защо западните войнолюбци се грижат за престъпника »зраел като за пеленаче? ћоже би, защото им е маша в района?