"Хамас" иска освобождаване на всички палестински затворници

Нетаняху не пое ангажимент за каквато и да е сделка за размяна
28 окт 2023 21:45, Анисия Иванова
23
"Хамас" иска освобождаване на всички палестински затворници
Снимка: БГНЕС

Военното крило на „Хамас“ потвърди днес, че е готово да освободи заложниците, които е отвлякло по време на атаката си на израелска земя, в замяна на освобождаването на всички палестинци в израелски затвори, предаде Франс прес.

„Цената, която трябва да се плати за големия брой вражески заложници в наши ръце, е да бъдат изпразнени затворите от всички задържани палестинци“, каза военният говорител на „Хамас“ Абу Обейда във видеозапис, излъчен от телевизионния канал на „Хамас“ "Ал-Акса".

"Ако врагът иска да приключи този случай със задържани наведнъж, ние сме готови да го направим. Ако иска процес стъпка по стъпка, готови сме и на това", добави Обейда.

Според последната оценка на израелските власти около 230 заложници, отвлечени по време на нападението от 7 октомври, са държани в ивицата Газа, палестинска територия , управлявана от „Хамас“.

Повече от 1400 души бяха убити в Израел след тази безпрецедентна атака, извършена от командосите на „Хамас“, според израелските власти, припомня АФП.

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че страната му ще проучи "всички възможности", за да осигури освобождаването на повече от 220 заложници, взети от "Хамас" на 7 октомври, предаде АФП.

Докато израелската армия провежда офанзивата срещу терористичната групировка, Нетаняху се съгласи да се срещне с представители на роднините на заложниците, които поискаха да знаят как правителството ще се справи с кризата.

Нетаняху не пое ангажимент за каквато и да е сделка за размяна на заложници, но заяви пред семействата, че властите ще "изчерпят всички възможности, за да ги върнат (заложниците) у дома".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най-сигурното място за терористите от Хамас е в израелските затвори. Парадоксален факт.
15
1
 
1
 
! Отговори
Факти преди 6 месеца
През 2005та година Израел предаде ключовете на Газа на палестинското правителвсто, и изтегли всички израелски военни и ЦИВИЛНИ от Газа в опит за мирно съжителство. Какво направиха мирните палестинци - изгориха всички синагоги и унищожиха всичките парникови къщи за земеделие, построени от израелците. Включително - изкъртиха стените от откраднаха тръбите, защото са от чист мед. Вместо да в Газа да направят Сингапур, направиха Афганистан.
14
2
 
1
 
! Отговори
Руските заложници преди 6 месеца
Ще бъдат освободени,защото те са пострадали от приятелски огън. Все пак хамас и путин са едно и също нещо..терористи и военнопрестъпници.
13
1
 
4
 
! Отговори
Ама вие сериозно ли? преди 6 месеца
Загиват мирни жители??? А защо загинаха 1400 мирни граждани на Израел??? Къде са 230 израелски заложници??? Освобождаване заложниците, предавате престъпниците от ХАМАС на израелското правосъдие и военните действия спират. Лесно е.
12
4
 
0
 
! Отговори
Реално преди 6 месеца
В Газа са загинали близо 7,000човека!Спрете ционистите!Загиват мирни жители.Превишаване на самозащита! Къде е ООН?
11
3
 
1
 
! Отговори
He се преговаря преди 6 месеца
С терористи не се преговаря. Днес израелците ако пуснат всички престъпници от затворите, след един месец терористите от ХАМАС може да отвлекат още заложници и какво ще поискат тогава??? С терористи не се преговаря, терористите се унищожават, независимо от цената.
10
3
 
7
 
! Отговори
Християна преди 6 месеца
Ислямските арабски терористи с фалшиво име Палестинци са толкова корумпирани и нагли престъпници, че не се насищат да пожелават, окупират, ограбват, лъжат,убиват за повече пари, повече земи, повече жертви и заприличват все повече на дяволски изчадия като динозаври, които колкото повече заграбват, повече ламтят,макар че имат 23 арабски от 54 са окупирали незаконно заедно с Йорданските араби 80% от 1! малка свята земя на Израел. А ООН про-терористи съучастват и финансират палестински терор
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никой вече не го пита Хамас, какво иска! Важното е какво иска Израел! Другото е ала бала!
8
5
 
7
 
! Отговори
Хамас преди 6 месеца
трябва да бъде унищожаван систематично и целенасочено. Убитите около тях ще отидат при Аллах и девиците. Блазе им. :)
7
1
 
6
 
! Отговори
Надзирател в затвор преди 6 месеца
Никой, никога не освобождава терористите.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Според мен, Израел ще се навие. Но след това с години ще продължи систематично да избива всеки що годе важен в Хамас. Най-вероятно Мосад вече е направила обширни списъци за изтребление на палестинци по целия свят. Ще стане сценария от олимпиадата 1973г. Един от първите, които ще дадат фира в онзи отвооркото дето крякаа от Катар.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И да ги унищожат,което е невъзможно,защото това не е само една банда, това е и политическа структура, която представлява Gaza навсякъде, други ще дойдат. Там има 650 000 деца, чиято основна кауза занапред ще бъде отмъщение и познайте може дори и да са по-жестоки от Хамас.
4
3
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 6 месеца
БуууМММ..И СИ ИЗПАРЕН..
3
6
 
8
 
! Отговори
Евала преди 6 месеца
Сингюлите почват да омекват, но е късно , либе , за китка. Брей, как досега някаква руска муха не се е изс.рала във форума?!
2
7
 
17
 
! Отговори
Преговори с терорист преди 6 месеца
Са най голямата грешка. Тези фанатици разбират единствено от оръжие и то насочено срещу ръководителите им. 1. Евреите трябва да избият всички членове на ръководството им. 2. Натаняху трябва публично да признае вината си, как афишираше,че путин му е приятел, а путин насъска хамас срещу израел.3. Евреите трябва,ва да дават помощ на Украйна, за да разбере путин,че не може да остане скрита подлата му роля и в тази война.И това ще стане....
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако примитивниците от Хамас не бяха екзекутирали над 1 500 цивилни, включително цели семейства и бебенца, сега Газа нямаше да бъде изтрита от лицето на земята. Каквото повикало - такова се обадило.