Смътоносното колело в Халкидики било откраднато от България

На собственика не му пукало за сигурността на децата
23 авг 2024 19:48, Нели Христова
25
Смътоносното колело в Халкидики било откраднато от България
Снимка: Pixabay

Бивш работник в увеселителния парк в Пефкохори в Халкидики разкри причините довели до смъртта на 19-годишен сръбски турист.

"Всички съоръжения бяха откраднати преди години от съседна България от страна на собственика на парка. Всички те бяха в изключително лошо състояние, без изключение. Собственикът удари само една боя отгоре и ги пусна в употреба. Това е така от дълги години", разказа бивш служител в парка пред "Телеграф".

Преди три дни там загина 19-годишен турист от Сърбия. Той излетя със седалката си от кабинката на виенското колело. Майка му, брат му и сестра му оцеляха по чудо. Служителят съобщи, че и в миналото е "имало други инциденти". Според него "на собственика не му пукало за сигурността на децата". Единственото нещо, което го е интересувало, е била печалбата, разкри още той и подчерта, че "става въпрос за опасни съоръжения за чието управление е необходимо високо ниво на обучение".

"За да работите с тях е необходимо да минете през минимум 9-месечен обучителен курс в Италия. Там придобивате необходимите познания и подготовка за ключови умения свързани със сигурността", поясни бившият служител и добави: След курса минавате на стандартни изпити. Ако искате да бъдете инструктор или оператор трябва да минете отново на изпит - при това на конкретно съоръжение, за да получите сертификат/удостоверение/."

Според него "нито един от служителите" в гръцкия парк най-вероятно не е притежавал подобно удостоверение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от Балкани
Шестима, сред които 4 деца, загинаха при пожар в Нови Сад
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 2 седмици
Преди да напишете неверни неща, първо си проверете информацията. Гледайте гръцките новини. Там се казва гръцко семейство и са 3-*** братя, също така не е хвръкнало от виенско колело, а е друга въртележка, седалката се чупи, защото е била ръждясала и собственикът е бил с изтекъл лиценз от май месец .
23
0
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 2 седмици
Нашенските бандити са окупирали голяма част от северна Гърция и ще унищожат и нея. Това виенско колело е в село до плажната бърлога където се биха няколко дни преди това, така че собствениците явно са от същата групировка. Друг е въпросът, че и гърците са ги оставили да безчинстват, ако е вярно, че този парк-убиец няма разрешително. В Слънчев Бряг също почти убиха една жена по този начин. Трябва да си луд да се качиш в БГ на такова нещо! Лошото е, че в чужбина не знаеш, че си пак в техните лапи.
22
1
 
7
 
! Отговори
Мислител преди 2 седмици
Ти хубаво ще го откраднеш това виенско колело, ама как се минава граница с него?! Търкаляли ли са го?:) Щото не е 5 стинки да ги сложиш в джоба. Това е близо 30+ метра желязна конструкция с двигатели пейки и какво ли не тежи над 9 тона . Как се краде такова нещо?!? И то от мързелив грък.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Некадърните и мързеливи гърци въртят колелата до падането на първия сърбин. После правят инспекция на съоръженията. Но искат преди това 9 месечни екскурзии до Италия
20
1
 
3
 
! Отговори
Ми преди 2 седмици
Аз не съм чул за открадно колело в България
19
2
 
3
 
! Отговори
Скрап преди 2 седмици
Открадна желязо от България. Кой ли е етноса? Тези са от добрите, които отварят бизнес и отварят работни места за маалита. Затова не са проведени.
18
5
 
10
 
! Отговори
Ели преди 2 седмици
Къде са коментиращите, които обичат да припяват, че "такова нещо само в България може да се случи"?!
17
2
 
4
 
! Отговори
Appostollos Damianis преди 2 седмици
Бившия Работник е на дрога....Лехеи моно Скупидиа .
16
4
 
5
 
! Отговори
СОБСТВЕНИКА преди 2 седмици
ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО РАЗХОДИ ИМА И КОЛКО ОСКЪДНИ СА ПРИХОДИТЕ! ВАЖНА Е САМО ПЕЧАЛБАТА И ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ МАЙКАААА
15
2
 
7
 
! Отговори
Appostollos Damianis преди 2 седмици
ОЗИ СЛУЖИТЕЛ Е НА ДРОГА !!..НЕ Е РАБОТА НА КЪСАЩЯ БИЛЕТЧЕТАТА, И ДА ПУСКА МАШИНАТА = СТАРТ-СТОП !...(ТОВА МУ Е РАБОТАТА)---ДА ЗНАЕ ЗА ''УМОРА НА МЕТАЛА'', СТРЕСС НА МЕТАЛЛИТЕ , И ДА ПРОВЕРЯВА ЕЛЕКТРИКОС СХЕМИС и ИНЖЕНЕРНАТА МЕХАНИКА НА ВСИЧКИТЕ ОБЕКТИ В ЛУНАПАРКА !!...ТОЙ ЗАТОВА Е ТАМ---ДА КЪСА БИЛЕТИТЕ, И ДА НАТИСКА САМО '''СТАРТ-СТОП'''''...ТОВА Е РАБОТА И ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ИНЖЕНЕРИ + и ЕЛЕКТРО и МЕХАНИКОС ОПЕРАТОРЕС .
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
за подлите на първо място са парите след това случайно евреите са плакали, когато са създадени
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това е Виенското колело на Киро Шиндлера циркаджията. Той фалира цирк България откакто пристигна от Канада. Пренесъл го е с Еърбъса когато летяха с Лена на вечеря, където излъга жена си, че ще участва в Солун във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Тогава е пренесъл и колелото. Няма как през границата да е прекарано. Не му върви нещо. С колата на НСО уби човек. Сега и това момче лека му пръст...Да арестуват Киро и да си признае всичко!
12
5
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 2 седмици
Собственика е българин сто по сто щом е толкова лаком и безхаберен
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А границата как преминаха? Документи ли фалшифицираха? Абе, щом чорбаджията не е казал в полицията, че колелото е откраднато, има нещо гнило. Всеки ден по една част ли са пренасяли? Или като го откраднаха го пратиха до Гърция по АлиЕкспрес? Будалкат нещо.
10
2
 
21
 
! Отговори
хахаха преди 2 седмици
как се краде виенско колело
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой ще те обучава 9 месеца в Италия за това колело? Да не е F16?
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нема значение отде го е краднал. Има значение що не го е поддържал бре гръцити. И що не сте съобщили дето трябва след като в миналото е имало инциденти бре гръцити.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ние това колело в България не сме го виждали. Къде е било скрито, че да го откраднат от България? А българина от къде го е откраднал щом не е сигнализирал на властите в България, че Виенското колело е откраднато? Или се оправдават отново с България?
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Искаме си "София Ленд"!
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя гръцки курорт нашенци ше го превърнат на нещо като Слънчув брег.