Мицкоски се опъна на Радев и Мицотакис: Свиквайте с мен, винаги печеля накрая

Македонският премиер твърди, че с "унижения и обиди не става работата"
4 юли 2024 19:00, Нели Христова
259
Мицкоски се опъна на Радев и Мицотакис: Свиквайте с мен, винаги печеля накрая
Снимка: БГНЕС

"Свикнал съм с обиди и провокации. Целият ми живот е бил такъв, но някак си винаги печеля накрая. Ще видим как ще е в този случай. Искам ние като балкански страни да следваме примера на балтийските и скандинавските страни, така че всички заедно с изградени мостове да се представяме добре навсякъде по света и пред чиновниците на ЕС и да градим добросъседска политика".

Това заяви премиерът на Северна Македония и лидер на партията ВМРО–ДПМНЕ Християн Мицкоски на въпрос какво е мнението му за срещата между гръцкия премиер Кириакос Мицотакис и българския президент Румен Радев.

На 2 юли президентът на България Румен Радев имаше работна среща с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. След срещата Радев каза следното:

"Държавното ръководство на РСМ не е готово. Необходимо е познаване на международното право. Един международен договор като се подпише трябва да се изпълнява от всички следващи правителства, липсва познание на конституционно право. Тяхната конституция защитава колективни права, а моделът на нашата отстоява индивидуални права, явно там няма познание и за европейското законодателство". Премиерът Мицотакис също изрази подобно мнение.

Македонският премиер твърди, че с "унижения и обиди не става работата".

"Мислех, че сега в 21 век ще говорим как заедно ще развиваме обща икономика, образование, туризъм, ще сближаваме народите си. Готов съм да говоря за това, но кой съм аз, за да им казвам какво да правят? Съжаляваме, че виждат промяна в политиката тук", посочи Мицкоски.

Лидерът на ВМРО–ДПМНЕ заяви, че е "отминало времето, когато имахме политици с гъвкав гръбнак, които подписваха всичко, без да защитават интереса на македонския народ", пишат от БГНЕС.

Той каза, че съседите на РСМ "трябва да свикнат с политиците, които работят за доброто на родината си".

"Моето послание и към двамата е, че ние сме мирен народ и сме готови да си сътрудничим с всички, но гледаме на това като на двупосочна улица", заключи премиерът на Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нещата в днешна България не са прости и за съжаление се усложняват. С българите в Македония видяхме какво се случи - след 100 години масов сръбски и гръцки терор подкрепян и насърчаван от Русия, коминтерна, СССР и днес отново Русия се появи етноса "македонец". Подобен процес протича и за българските помаци, като Гърция и Турция подкараха каруцата по пътя на създаване на нов етнос Македонски!
138
3
 
1
 
! Отговори
dnesbg преди 2 месеца
а къде е южна Маке...,просто не се сещам,това в както навремето имаше вестник Стършел и имаше колажи на последната страница !
137
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Русия не е накарала бг да потпише със Сърбия. Бг излиза сама срещу Турция и каквото покаже сама това е. Ако не може защо почва война. Като искаш помощ трябва да дадеш после.
136
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А това единствено може да се случи само след намесата на тези 2 милиона български емигранти директно във вътрешните работи на България, защото българите в самата държава се оказаха неспособни да се справят нито с полумесечният нито с петолъчковия бaшибузук. Спомням си в Америка се запознахме с една Румънка и тя към нас на чист Майчин Български Език говореше към нас ...и казваше, ако бях останала там моите деца повече нямаше да си спомнят че имат Българско потекло, а в Америка всеки Помни!
135
3
 
3
 
! Отговори
dnesbg преди 2 месеца
ела на гости в БГ,обещавам ще те върна по въздух,келемета!
134
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Огромна омраза цари сред тия срещу България ..
133
4
 
7
 
! Отговори
крундел преди 3 месеца
за нашите клоуни, които и да са на власт, ако някой има, не знам, но за гърците съм сигурен, че ще се погрижат мЪнкедонците да гледат ес през крив макарон...сръбско-руски радиоточки.
132
5
 
8
 
! Отговори
София преди 3 месеца
Етнос ,, българин. , НЕМА - ,, българин ,, е само гражданство.
131
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе какво искате от тази Македония, бе! То не бяха ухажвания, признаване, подаряване на какво ли не с държавни пари, а сега - олеле - мале, не ни уважават и не ни признават за нищо. Ами ние сме си виновни, това е истината. Айде спрете се вече.
130
2
 
5
 
! Отговори
youwon преди 3 месеца
NOTHING!
129
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И Западните Покрайнини и Македония и Добруджа и Беломорска Тракия я загубихме поради антибългарската и предателска политика на Русия. Нека прочетем договора за разпределение на етническите райони на балканите между Сърбия и България точно преди 1БВ - договора е бил сътворен от сръбското правителство и гарант за него е бил руския цар.
128
2
 
7
 
! Отговори
До 128 преди 3 месеца
Все едно да признаеш българите в България.
127
3
 
6
 
! Отговори
Юлиян до 128 преди 3 месеца
Какви "македонци" са те патили и теб!То в "Северна Македония" няма "македонци" ти в България търсиш!
126
3
 
15
 
! Отговори
Как? преди 3 месеца
Как ще гради добросъседство след като българи в страната му трудно живеят? И как говори без да познава историята?Отдавна трябваше да се игнорират и да се оправят сами. Все някой им кляка.
125
4
 
18
 
! Отговори
Ванга преди 3 месеца
"Свиквайте с мен, винаги печеля накрая". Накрая ке те утепат с камъни и дръве "античките"...
124
18
 
9
 
! Отговори
Пловдив преди 3 месеца
Радев , признай Македонците в България !!!
123
5
 
10
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 месеца
Тоя српски тарикат просто не иска РСМ да влиза в ЕС. И е много прав при сегашното състояние на Съюза. Нас с гърците ни използва за полезните ***:)
122
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЕС ще видите само като "окраг богарски" хахахаха
121
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е и ти *** безпомощна, свиквай че от тук насетне все ще си губещ.
120
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За македонците става само с "унижения и обиди работата"