Ген. Гяуров за доклада на ДАНС: Рутинен е и няма нищо бомбастично

Западните Балкани се оказват сериозна „язва”
3 юни 2024 11:22, Инна Ангелова
15
Ген. Гяуров за доклада на ДАНС: Рутинен е и няма нищо бомбастично
Снимка: БГНЕС

 Докладът за дейността на ДАНС за 2023 година е рутинен и е публикуван в сайта на агенцията. През настоящата година ще се запази високия интензитет на посегателствата срещу националната сигурност, свързани с операции на чужди специални служби, зловредни информационни кампании и кибератаки.

Ген Димо Гяуров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба заяви, че в този доклад няма нищо “необичайно и бомбастично”.

„Като тематика повечето неща вече са били обсъждани. ДАНС има предвид не толкова Сребреница, колкото Северна Македония. Западните Балкани се оказват една сериозна „язва”. Като всяко нестабилно място, то предоставя възможност чужди интереси да влияят и да продължат да дестабилизират обстановката”, каза в ефира на Нова ген. Гяуров.

Според него действията на премиера Главчев за изпратерната телеграма до постоянния представител на България в ООН за промяна в позицията на страната ни от „за” на „въздържал се” в последния момент преди гласуването е грубо неппознаване на дипломатичрските практики. Реакция имаше и от сръбския президент, както и от парламентарно представените партии.

„Работа на ДАНС е да установи дали евентуално не са налице данни за някакво престъпление. Вучич се обърна към сърбите с цел по-скоро да обясни на гражданите каква е причината за този дипломатически неуспех на Сърбия, отколкото да запази източниците си”, каза Гяуров.

На въпрос дали има опасения за руска агресия към други страни, Гяуров допълни, че опасенията не са просто “пропагандни действия, а действия, свързани с дестабилизиране на икономиката, палежи, саботажи, транспортни средства и енергийни системи. При положение, че това се случва в рамките на цяла Северна и част от Западна Европа, имаме сериозни основания да се притесняваме и ние”, добави още бившият шеф на разузнаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Надка Юрданова преди 3 месеца
И тос е генерал, колкото е у ред промените на конституцията ни. къйту е боко и гнома...хаахахахахахх
13
0
 
0
 
! Отговори
Гяурови преди 3 месеца
Гяуров е първи братовчед на оперния Николоай Гяуров.
12
0
 
0
 
! Отговори
До 10-Не преди 3 месеца
Тролейййй,за това че е бил ефрейтор е вярно,ама това,че бил в строителни войски,лъжеш като дърт римлянин,поделение от ПВО ако ти говори нещо?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 6 Нали помните в кое легло се събуди ....
10
2
 
8
 
! Отговори
Не преди 3 месеца
знам дали има друг такъв случай в световната история - от ефрейтор и то в Строителни Войски го правят генерал...Баси!
9
0
 
5
 
! Отговори
CVP преди 3 месеца
ХУ АР Ю ,ГЯВУРОВ?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредния самозванец, без ценз за генерал: "Генерал" Гяуров за доклада на ДАНС... Тоя от минен инженер го декорираха за генерал, след всеотдайно целуване на хора от посолството, а сега се пъне да дава оценки?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДАНС работи много добре! Б.Б. и Пеевски недосегаеми! Иначе днеска, пред мене, в Speedy, бай Мънгу Джери пратии 300 кутии с обувки Аидас.. а после зад него, г-жа Айше прати 300 чифта Аиддас, чисто нови ... на друг адрес в Германия. Интересно ми е - дали 300 кутии не са били пълни с нео друго, ама щото бай Мънгу е по-алчен и от нашите мутри, не са решили да препечелят и стотинка от обувките?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко дни ефрейтора който се събуди генерал бе шеф на НРС? Случайни хора поставени на най отговорните служби на държавата - не е само той.
5
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ген.Гяуров е най-интелигентния шеф на ДАНС,който сме имали.Винаги точни анализи.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Димо Гяуров каза също,че това едва ли е самостоятелно решение на Главчев и вероятно някой му го е подсказал,но вие пропуснахте това.
3
9
 
4
 
! Отговори
обикновен българин преди 3 месеца
Всеки българин знае .- Колко по далече от Русия по добре. Русия / както и бившата СССР / са вредни за България . СССР ни направи най бедната и най зависимата страна от библия Варшавски договор. Руснаците точно обратно колкото повече в България е по-добре за тях.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Уточнявайте званията-ефрейтор Гяуров!
1
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
аз на такива полит назначения като на адвоката димо гяуров не вярвам на всичкотоотгоре му дадоха звание генерал е как при това положение аз и моите роднини щеотидем да гласуваме изключено затова наесен с песен