Байдън се издъни: Чичо му бил изяден от канибали, в Папуа Нова Гвинея – обидени

Джеймс Марапе обвини американския президент в презрително отношение към страната му
Обновена: 23 апр 2024 20:44 | 23 апр 2024 19:40, Петър Бойчев
175
Байдън се издъни: Чичо му бил изяден от канибали, в Папуа Нова Гвинея – обидени
Снимка БГНЕС

Премиерът на Папуа Нова Гвинея Джеймс Марапе обвини американския президент Джо Байдън в презрително отношение към южнотихоокеанската страна заради подмятането му, че чичо му е бил изяден от канибали по време на Втората световна война, предаде NOVA.

Американският държавен глава говори пред военния мемориал в Пенсилвания миналата седмица за чичо си - лейтенант Амбоуз Финеган-младши, който е бил летец от армейския въздушен корпус. Байдън каза, че самолетът му е бил свален над Папуа Нова Гвинея, която станала арена на тежки боеве.

"Тялото му така и не е намерено, защото някога наистина е имало много канибали в тази част на Нова Гвинея“, каза Байдън, посочвайки основния остров на страната.

В свое изявление Марапе заяви, че президентът „изглежда намеква, че чичо му е изяден от канибали“. "Забележките може да са се изплъзнали неволно от устата му, но моята страна не заслужава да ѝ бъде лепен такъв етикет", категоричен беше премиерът на Папуа Нова Гвинея.

„Втората световна война не беше дело на моя народ. Той беше ненужно въвлечен в конфликт“, добави Марапе.

Американското посолство в Порт Морсби - столицата на Папуа Нова Гвинея, засега не е коментирало думите на Байдън, нито изявлението на Марапе. Твърденията на американския държавен глава, че самолетът на Финеган е бил свален, не се потвърждават от военните.

Според доклад на Пентагона чичото на Байдън е бил пътник в транспортен самолет „Дъглас А-10 Хавок“, който се разбил в океана, след като и двата му двигателя отказали на 14 май 1944 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от Балкани
Пендаровски и Силяновска в битка за президентския пост в РСМ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 106. Значи може да си правиш гагара с едно дете, така ли? И икономически и културно детето е по ниско стъпало от възрастния. А къде е зачитането достойнството на другия. Вие като разсъждава така сам озаконявате робството. Значи началника ви може да ви говори всякакви обиди.
99
0
 
7
 
! Отговори
Сикифе преди 3 седмици
Къф тоя канибал на снимката фе?!
98
2
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Никакъв ЕС и НАТО.Вечна дружба с Папуа Нова Гвинея и ЦъвеЦка Русия.Трябва да достигнем икономическия стандарт на Нова Гвинея и заедно с руснячетата да направим могъщ военен съюз ,който да се противопостави на изостаналите страни от НАТО.
97
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Папуа Нова Грвинея са интелектуално над нас и нашия благодетел Руската Федерация за това трябва да ги защитим от лошите американци.Трябва да се сближим повече с тях и да станем същия мамун като тях.
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добре че не е бил оглозган от джуджета.
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мамаси ли търси у Папуа Нова Гвинея :)))
94
4
 
3
 
! Отговори
Хаххах преди 3 седмици
Байдънката голям пич. Тва е джорджано на президентите.
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Простено му е.И него ще го сварят канибалите в казана но трудно ще уври.
92
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Се тая,ако ще да се е наsрал на сцената по време на реч.Дано го преизберат!Възрастта си е възраст и не е грях,нито повод за заклеймяване. По-добре склеротик ,отколкото Масов Убиец,меко говорещ ,начело на Света.Каквото има на пазара.Съвременните тайни Общества на Влияние не оставиха възможност за особен избор.
91
2
 
2
 
! Отговори
Гагаузин преди 3 седмици
А в нашето село Тополи варненско кога скоро канализация?Умирисахме се на скотове.Оплешивяхме от мръсотии.
90
4
 
4
 
! Отговори
Тенгри яко в дупайко преди 3 седмици
Един кокал за спомен, да бехте му пратили, ич биля;))) Иначе съм съгласен,че американците требе се ядат живи;))) После, вече не стават;)))
89
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
Душа,мостове и небостъргачи се строят НАВСЯКЪДЕ по света !!!..Дори и в пустинята !..А това,че има индивиди,които "дават душа" да идат в Кравария,няма нищо странно!...Не знам от къде си,но ние в Бг имаме една много подходяща поговорка за случая :..-/щесе опитам да не я затрият /..:-"Кра ста витемагарета през девет баира се надушват".../агент на свободна практита Про-Со-То /
88
5
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Когато имаш военно,технологично,икономическо,културно превъзходство, тогава може да си правиш гаргара със селяците, и да вкарваш черен хумор!А простите взимат черния хумор за обида!Така и Тръмп се изгаври по време на ковида с белината!Агент Триша Бенет!ЦРУ!!!
87
2
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Да , ама американците не са скучни индивиди!Защото хем правят войни срещу варварите, хем и строят мостове и небостъргачи!И онази кукла с големите ненки соц. лидерката си прати най-милото синчеца да учи,работи и живее не скучен, а интересен живот в САЩ!Агент Патриша Хамилъун!ЦРУ!!!
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Расист Байдън...
85
3
 
8
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 3 седмици
"Човекът има страхотно чувство за хумор..." --- ---- --- ти си толкова голям тъпaнaр, че дори не владееш английски език за да четеш в оригинал какво се пише в САЩ по този случай. Имаше обяснения от говорителите на президента на САЩ и на говорителя на министерството на отбраната на САЩ, огромен скандал от няколко дена, даже CNN излязоха със становище, че Байдън говори пълни лъжи. Майтапи не се правят при официални речи.
84
6
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 седмици
кАпейки що сте толко страхливи бе?:):):)Идете утре да спасявате останките от вашия Съветски паметник ако ви стиска:):):)
83
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
бай Василев,ако бай ти Дън от село /ТО Е ГРАД!/ Трън беше запалил една десета от войните,които запалиха байдъновците от "США",ако беше фърлил и той атомната бомба над мирни граждани,щеше и НЕГО да споменават и дъвчат непрекъснато..Ама пуста "трънчаниня" нема такива заслуги,на него му дай да строи къщи и мостове.."Скучен до болка индивид"..
82
6
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 седмици
Байдън още преди Русия да нападне Украйна беше казал на Путин че е убиец!Сгрешил ли е човека???Агент Кейлъб Морф!ЦРУ!!!
81
5
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 седмици
А утре пускат булдозерите да заравят със земята остатъците от паметника на Съветската Армия:):):)кАпейки некви живи вериги да го спасявате ше има ли?:):):)