Кой е Палчо, отвлякъл и убил 14-годишното момиче от Скопие?

Един от създателите на градската мафия и лидер на партия "Десна"
5 дек 2023 17:30, Стела Стоянова
42
Кой е Палчо, отвлякъл и убил 14-годишното момиче от Скопие?
Снимка БГНЕС, архив

Заподозреният като основен организатор на отвличането и убийството на 14 годишното момиче от Скопие и 74 годишният мъж от Велес Люпчо Палевски-Палчо се издирва с международна заповед, съобщи МВР в Северна Македония, цитирано от БТА.

Роденият на 12 декември 1964 г. в Скопие Палевски е напуснал Северна Македония, съобщи днес министърът на вътрешните работи на страната Оливер Спасовски на пресконференция, в която изнесе подробности по случая с 14 годишното момиче, което се издирваше от 27 ноември и вчера е било открито простреляно край Скопие. Случаят предизвика сериозно напрежение в страната, през всички дни, в които изчезналото момиче беше издирвано.

Още по темата

Палевски е лидер на партия "Десна" и организатор на протестите пред българското посолство през лятото на 2022 г., след като беше обявена договорената преговорна рамка. Според министър Спасовски и останалите заподозрени за отвличането и убийството на 14-годишното момиче са членове на същата партия, която се обявява против НАТО и ЕС.

Палевски е противоречив бизнесмен и един от създателите на градската мафия, а името му за първи път става популярно, когато градоустройствените планове на скопския квартал Дебър Маало, откъдето е и отвлечено момичето, се променят и от малки фамилни къщи в сърцето на Скопие започват да никнат високи сгради, а сградата, пред която бе отвлечено момичето е построена от Палевски, пише "360 градуса".

Заради многобройни медийни въпроси, от МВР в Северна Македония изпратиха съобщение, в което се казва, че през 2019 г. срещу Палевски е повдигнато наказателно дело за незаконно подслушване и звукозапис, както за унижение на полицейски служители. През 2020 г. е подаден сигнал за незаконно притежаване на оръжие или взривни вещества и неспазване на здравните разпоредби по време на епидемия, през 2005 г. - за злоупотреба със служебно положение и власт и подправяне на документи, през 2002 г. - за невярно съобщаване за извършено престъпление, а през 2000 г. - за укриване на данъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
ясно преди 4 месеца
сърбизацията отключва най долните и зверски инстикти, които могат да лекуват само турците чрез прочистване на ауспуха.приятна терапия сръпски ***
32
2
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
татарете им е добре да бият футболни фенове и да вкарват в кауша за два джойнта. кога требва да се хване престъпник, се правят на пръднали в рейса. ибpикчии
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според мен е допуснал грешка че е напуснал България. Тук щеше да живее дълго с Руските си парички.Освен тив атук си иам агентчета,които да му помогнат. Трагедия сме.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Палчо е арестуван в Турция. Влезнал в България през Сърбия и излезнал от България за Турция. Как не го зловиха в България е въпроса. МВР казва ,че нямало международно издирване, тогавя защо го издирваха в Сърбия и Турция???????????? Да не би да има БГ паспорт( пасош) ?
29
0
 
6
 
! Отговори
Кой е Палчо? преди 4 месеца
Палчо е лидер на маргиналната проруска партия "Десна", която се обявява против НАТО и ЕС. Палчо е убиец на 74-годишен мъж и 14-годишно девойче в Скопие.И накрая Палчо е мафиот и известен българомразец в пределите на РСМ.
28
2
 
7
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 4 месеца
Това е един последовател на кремълските руско азиатски ценности.
27
1
 
7
 
! Отговори
тъй тъй преди 4 месеца
Ако сърбоманския и з р о д е в България, се повдига въпроса защо той е допуснат?! Кой е допуснал човек с ясни закани да трепе българи, на наша територия?! До толкова ли са деградирали институциите ни, че вече и сърбоманите да ни се подиграват?!
26
1
 
5
 
! Отговори
ехооо преди 4 месеца
и кво ни интересуват чуждите престъпници ? ние наще да ги вкарваме в затворите !
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво общо има 14 годишно момиче с политиката на Палчо, да не би да е искал да изнудва конкуренция като я е отвлякъл
24
7
 
5
 
! Отговори
Пешо Калибрата преди 4 месеца
ПАЛЧО Е БИЛГАРИН, И СЕ КРИЕ В КОСТЕНДЮЛ..ВРЪЩАЙТЕ ПАЛЧО, БИЛГАРОСИИ .
23
0
 
3
 
! Отговори
аман от преписвачи преди 4 месеца
В заглавието и статията така е представена информацията, че е станало боза кой кой е. И за да не се очакват редакторите на сайта, току що четях и надпис към новина по Нова тв, като пишат "ивицата Газа", а първата дума я написали с главна буква.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Партията му е про-Руска и анти - Нато и анти-ЕС.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В МК медии пише,че има БГ паспорт.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Той не е на 74 години, а освен момичето убива и 74 годишен човек, от който взима колата му за да отвличане на момичето, с помоща на още трима човека. Целата на отвличането е изнудване за пари. Но след като разбрал ,че полицията му е по следите решава да убие и момичето.Двамата ги заравя в дупка дълбока 3 метра. Това е човек на службите на Москва в Македония. Той основава там про-Руска партия.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Спред неговия адвокат той е в България и смята да бяга за Истанбул и от там в Москва.Той е служител на Кремъл.
18
1
 
10
 
! Отговори
ZZZ-RUS преди 4 месеца
Тоя кремълски извратеняк,който е организирал всички покушения срещу българите в Скопие и околностите,като видях какво хубаво дете е затрил без да му мигне окото,ми иде не знам какво да го направя.Болен мозъл е тоя,и около него все болните мозъци е изпонасъбрал.Тоя е организатора на поруганите български паметници и гробища в Сев. Македония.Никакъв македонец не е този.Македонецът е човек с българска чест и лично достойнство.А този е убил младо хубаво дете,бъдеща майка.
17
5
 
4
 
! Отговори
Краси преди 4 месеца
Роден 1964г.,пък бил на 74г.???????
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хахах, от русофил друго не можеш да очакваш! Всичките са смахнати и пълни неудачници в живота!
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хи, хи, хи излаза, че престъпника-убиец е лидер на русофилите у Мъкедонско. Такви са баш русофилите и у Българско, крадци, убийци и родоостъпници.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 12, я прочети следното изречение бе РУСКИ ЛЪЖЕЦО: "Според министър Спасовски и останалите заподозрени за отвличането и убийството на 14-годишното момиче са членове на същата партия, която се обявява против НАТО и ЕС" Прокълнат да си задето на черното казваш бяло