Политици в РСМ слагат клеймо на този, който ходи в България

Те злоупотребяват с децата в Битоля
Обновена: 22 юли 2023 21:29 | 22 юли 2023 21:14, Стела Стоянова
22
Политици в РСМ слагат клеймо на този, който ходи в България
Снимка БГНЕС

Изключително тъжно, защото като че ли те се опитват да горят абсолютно всички мостове, включително мостовете, които може да изгражда изкуството. Изкуството в помощ на приятелството, на добросъседството.

Това заяви евродпутатът Андрей Ковачев в студиото на Брюксел 1" по повод факта, че Скопие разследва защо деца - художници от Битоля са били в България и са се срещали и снимали с българския президент и посетили парламента.

"И аз смятам тази инициатива на "Малък Битолски Монмартър" за изключително добра, за изключително ползотворна. Сближава младите хора да правят положителни стъпки за разбирателство, добросъседство, преодоляване на проблемите, които са наслагвани с десетилетия. И точно тук да ударят и да търсят някаква, не знам каква политическа цел, че нещо се е случило. Тези деца, тази инициатива в Битоля знам, че е от 50 години. Te обикалят цял свят и никога досега не са имали никакъв проблем", коментира Ковачев.

"Веднага се позаинтересувах, разбрах, че родителите на тези конкретни деца, които са били в България, разбира се, че са били информирани какво се случва и къде отиват децата им и всеки ден са получавали информация с кого се срещат, какви са били инициативите", допълни той.

А вътрешният министър сезира прокуратурата.

"Някаква журналистка, която искала да прави информация или да търси, както казваме, под вола теле, че едва ли не това е злоупотреба с деца, защото се срещали с представители на държавните институции на България. И това според някои било лошо. Много тъжно - означава, че другата страна всячески се опитва да не се интегрира в Европейския съюз, да прави всякакви спънки, а най, как да кажа, комичното е, че има хора, които казват: "Нека да си затваряме устата, защото те трябва да променят Конституцията си и сега затова правят те така". Затова е тази антибългарска истерия, за да може ли по-лесно да променят Конституцията и да включат българите в нея, което пък било, за да подобри ситуацията на българите", подчерта евродепутатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Политици в Северна Македония злоупотребяват с децата. Тези деца наистина сега са в изключително неприятна ситуация, защото те са обект на разследване, на техните съграждани може и да ги сочат с пръст. А може би това искат да постигнат. Да покажат, че с България не трябва да се прави нищо и че който ходи в България, прави нещо лошо, че може да има последици. Има клеймо. Това е много тъжно", категоричен е Андрей Ковачев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: децаАндрей КовачевРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да срещаш деца с политици може и да не е злоупотреба, но е най-малко неуместно! Точно защото може да предизвика такова обвинения. Дилетанти се занимават с нашата външна политика.
13
1
 
12
 
! Отговори
Писна ми тия преди 9 месеца
Татарски мюсюлмани да крадът историята на България.
12
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Македонците са ми по-симпатични от продажни български политици, които работят за цру.Македонците са си в тяхната държава, а в нашата чужди слуги са завзели властта и крадат.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Маке 1919-1940 г. е най-пазената граница между бг и мк в света, за да не прескачат бг чети и се бият със сърби.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нямам нищо против да се преустановят всякакви връзки с този антибългарски тумор. Няма какво да ни предложат, което ние си нямаме. Голи чукари и едно блато. Туризъм-нула, бизнес-нула, транспортна свързаност-нула. До вчера хленчеха и се молеха за ваксини, да им гасим пожарите и да ги спасяваме от наводнения, днес тръгнали да се големеят и даже да разследват защо децата се срещали с президента на България!? Ама че селско безочие! Да ходят да се молят за помощ следващия път на шумадийските бедняци!
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Еничарите от СМ,пак тайно се правят на българи.Що да правиш-Б комплекс ги тресе,та друса.
8
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Андрейчо мазно немско гомно
7
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
АНДРЕЙ КОВАЧЕВ УПОТРЕБЯВА МАКЕДОНСКИ ДЕЦА
6
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Андрей Ковачев - антибългарин и агент слугуващ на германсите интереси.
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Шолц не ти ли се обади бе тювлек ,условия повече няма да поставяш
4
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Андрей Ковачев -- това е чужд агент, не работи за България. Всичко което говори са едни лъжи, за замитане следи от кражби и чуждо слугуване.
3
2
 
10
 
! Отговори
ЕНТЕЛЕГЕНТНИО преди 9 месеца
Требе да пишеш ''сезирайте'', ама те тоа сайт нали е ''от нашите''. че си пишеш как си знеш. Иначе за ''вардарците'' какво да пишем - там омразата към всичко българско се приема за ''вистински патриотизам''
2
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е ВСЕ ПАК ТЕЗИ ДЕЦА СЕ СРЕЩАТ С ДЪРЖАВЕН ГЛАВА ,КОЙТО СИПЕ ОБИДИ И ЗАКАНИ ЕЖЕДНЕВНО СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА,ОТ КОЯТО ИДВАТ...КАК БИХТЕ СЕ ПОЧУВСТВАЛИ АКО БЪЛГАРСКИ ДЕЦА ОТИДАТ НА ПОСЕЩЕНИЕ ПРИ ПРЕЗИДЕНТ,КОЙТО КАЗВА:НЯМА БЪЛГАРИ,ТЕ СА ИЗМИСЛИЦА НА КОМИНТЕРНА И ЩЕ СЛАГАМ ВЕТО СЛЕД ВЕТО НА БЪЛГАРИЯ.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сервирайте Евро Комисаря по разширяването!