НАТО изпраща още миротворци в Косово

Според властите това е разумна мярка
30 май 2023 22:16, Нели Христова
48
НАТО изпраща още миротворци в Косово
Снимка: БГНЕС

НАТО съобщи, че изпраща допълнителни сили в Косово след сблъсъците в северната част на страната, при които бяха ранени десетки войници от ръководените от Алианса мироопазващи сили КФОР, предаде АФП.

"Разполагането на допълнителни сили на НАТО в Косово е разумна мярка, за да се гарантира, че КФОР разполага с необходимия капацитет за поддържане на сигурността в съответствие с нашия мандат, даден от Съвета за сигурност на ООН", заяви адмирал Стюарт Б. Мънч, началник на Съвместното командване на съюзническите сили в Неапол, и добави, че "насилието трябва да спре".

Най-малко петима души бяха задържани по време на сблъсъци между силите за сигурност и протестиращи сърби в северните общини на Косово. Сред ранените има войници от унгарския и италианския контигенти.

Водените от НАТО мироопазващи сили в рамките на мисията КФОР първоначално се опитаха да отделят протестиращите от полицията, но по-късно започнаха да разпръскват тълпата, използвайки щитове и палки.

Няколко протестиращи отговориха, като хвърляха камъни, бутилки и коктейли "Молотов" по войниците, но бързо бяха отблъснати на няколкостотин метра от сградата на община Звечан.

''В резултат на необузданото насилие бяха ранени няколко членове на водената от НАТО международна мироопазваща мисия в Косово (КФОР), а до момента са арестувани петима заподозрени, които са използвали нападения и насилие срещу тях'', заяви косовската полиция вчера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
17
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 10 месеца
Сталин се завръща в кухата ти гласа. Давайте, натовци, мачкайте сръбската гмеж
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тез кравари нямат наяждане.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И каква работа има НАТО там. Нато да си пази натовските държави.
11
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи от самохвалковци, изведнъж станаха безщитни сърбите...хахахаха :))) Толкова сме ги биели тези сърбета, че изпитват комплекс за малоценност към България :)))
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 9: идиотино, май не знаеш кой е Вазов и какво е писал за войната със Сърбия??
9
1
 
18
 
! Отговори
Мишо преди 10 месеца
Миротворци, ако войниците могат да бъдат такива стреляйки срещу беззащитни сърби то тогава ......., Да!Убийци, а не миротворци!!!!
8
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Лошо Точно сърбите са ни най-лесните противници, що се отнася до война, направо за закуска ги ядем самохвалковците :)))
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
миротворци с пушки... като в треторазряден американски постапокалиптичен екшън!
6
2
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
КОСОВО НЕ Е ЧЛЕН НА НАТО! 4 ДЪРЖАВИ ОТ НАТО НЕ ПРИЗНАВАТ КОСОВО! РУМЪНИЯ, ИСПАНИЯ, СЛОВАКИЯ И ГЪРЦИЯ НЕОДОБРЯВАТ ИЗПРАЩАНЕТО НА ВОЙСКИ НА НАТО В КОСОВО СЛЕД КОСОВСКАТА ВОЙНА! ТОВА КОЕТО ВИЖДАТЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА НАТО! НЕ МИ ПУКА НИТО ЗА СЪРБИЯ НИТО ЗА КОСОВО НО НАТО ВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В МОМЕНТА! ОДОБРЯВАН НАТО КОГАТО МИЛОШЕВИЧ ГИ Е ИЗСЕЛВАЛ НАСИЛСТВЕНО НО В МОМЕНТА Е МЕЖДУНАРОДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДА ИМА ВОЙСКИ НА НАТО В КОСОВО!
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НАТО и миротворци ? Не виждам какво общо има между двете?
4
2
 
22
 
! Отговори
Лошо преди 10 месеца
Там, ако се подкарат както преди 25г ще пламне целия Балкански полуостров. Вероятно Ще бъде последната крачка преди 3та световна. Настанаха много неприятни времена. А ние нито политици имаме като хората нито армия нито съюзници дето да разчитаме на тях.
3
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Косово е българска територия, май не го знаят сърбежите това, както не знаят, че дори с Косово Сърбия е по-малка на територия от България :)))
2
2
 
20
 
! Отговори
.?. преди 10 месеца
Така ли им викат вече: миротворци!
1
8
 
17
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 10 месеца
Братя БЪЛГАРИ Има броени часове до Започване на НАРОДНИЯ СЪД! Ще се проведе в всеки един град, село в България!Не ви е нужно оръжие като на американските окупатори , нужно е да направите това което направиха предците ви , всеки нож всяка Сабя всяка брадва и остър предмет е достатъчен, не се занимавайте с пленяване - директно убивайте националните предатели , политици, кметове , наместници!!!!След това ще запалим всички бази на фащ в България включително и онази канадската която краде златото ни!