Вучич: Ситуацията в региона е сериозна и се усложнява

"Искат Сърбия да е унизена и на колене, защото е започнала да се надига"
17 яну 2023 12:25, Елка Василева
51
Вучич: Ситуацията в региона е сериозна и се усложнява
Снимка: архив, БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че ситуацията в региона е много сериозна и се усложнява, както и че "изборните игри в региона в следващия период ще означават допълнителни атаки срещу Сърбия", предаде Танюг.

Още по темата
Вучич каза пред телевизия Хепи, че физически атаки срещу сърби и сръбски деца се случват в Косово, но също и в Босна и Херцеговина и други места в региона, и че "това означава, че трябва да намерим изход от тази ситуация и да бъдем по-умни".

„На Бъдни вечер те нападнаха сръбски деца и за мен е интересно, че никой - от ЕУЛЕКС, американците, германците, до службата на ООН в Косово, не каза, че са били нападнати две сръбски момчета, а граждани на Косово“,  каза Вучич.

Той заяви, че сърби са били нападнати в Сараево, а било заявено, че "таблоидите на Вучич политизират случая" и никой не е посмял да каже, че са били нападнати само защото са сърби. Той посочи, че това е така, защото "искат Сърбия да е унизена и на колене, защото е започнала да се надига".

Вучич добави, че "съществува матрица на лъжата и той винаги е основната цел, защото само слаба Сърбия ги устройва". Той добави, че така е и в Черна гора и че черногорският президент Мило Джуканович и неговите съмишленици непрекъснато го обвиняват без причина.

Трябва да се опитаме да изградим и да успокоим отношенията и да се опитаме да направим тези отношения малко по-добри в региона и с бошняците, и с албанците, надявам се, че е възможно, но не съм голям оптимист,  заяви президентът на Сърбия.

Той изтъкна, че веднага след завръщането си от икономическия форум в Давос ще има среща с посредниците в диалога между Белград и Прищина.
(БТА, Светла Митева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
7
 
! Отговори
Сръбски б@клук преди 1 година
Много лъжеш вучко а за 1330 албански деца убити от вас нещо да кажеш а за сребреница нещо или само сърбежите съ хора
42
3
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Ако надигането на Сърбия означава нови нападения и агресия срещу съседните държави както през 90-те,ще ядете отново дебелата натовска тояга.
41
5
 
14
 
! Отговори
абе преди 1 година
сърбия кога ше присъединява към руската федерация :)
40
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 40. Каквото и да ни налагат, не могат да ни отнемат правото на избор. Аз избирам да съм свободен, без европейски ценности. Христианските ми стигат!
39
7
 
8
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
До Анонимен 33. И защо някой трябва да ми налага нещо? *** ценности, родител 1 и 2, 18-ти пол. Евтаназия на 12-годишни деца. Хайде няма нужда.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 37: За съжаление е така! За големите сили всичко което е в техните интереси е нормално независимо колко е неморално, грешно,отвратителни и т.н.Това е реалността!
37
3
 
14
 
! Отговори
От две майки преди 1 година
Искат Сърбия да бозае. 1. Досега най много ,подчертавам безвъзмездни пари са получили от ЕС., А искат да са братя с руснаците,същите които обявиха ЕС за врагове
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Бе гето няма интереси
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33. Искаш да кажеш, че е нормално да е неморално.
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбежите искат да цоцат и от Европа, и от Русия. Така не става. Време разделно е и трябва да се определите от кои сте. Винаги сте го играли сърбите така лицемерно. Но хората вече ви разбраха, Вучка. Иначе за Косово сега ви се връща това, което правихте в Македония и западните покрайнини. И недей се ежи много Вучка, да ме загубиш и Войводина, че унгарците вече си искат и те територията.
33
1
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 30. Вечер е съществително от ж.р. и няма дублетна форма. В миналото хората за се поздравявали с "Добра вечер", което е и правилният изговор. Това, че ние променяме езика си, не променя родовете в българския език.
32
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите искат да търгуват и да пътуват в Европа ама да са с Русия. Е няма да стане, или ще сте с русия или ще се облагодетелствате от ЕС. Вече няма средно положение. Избирайте че ви изтича времето.
31
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е нормално. На всички здраво мислещи трябва да е ясно че всяка една политика различна от наложената от Еропейския съюз и Америка е неприемлива!И всяка една страна опитваща се да наложи свои виждания и политики бива смачкавана! Което е неморално но нормално! Всеки си гледа и налага интересите, особенно ако е член на Г-7 и т.н.
30
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя кухата Сърбия сама се унижава бъдейки руски сателит. Няма нужда никой друг да го прави :)
29
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със Сърбите трябва да сме внимателни, но те не са виновни за Македония. пръв Желю Желев я призна като самостоятелна държава. Ако тогава бяхме предявили претенции, никой нямаше да я признае, защото историята е неоспорима. С признаването на Македония като самостоятелна страна, ние направихме голяма грешка, сега берем плодовете.
28
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Тази вечер" ли казваш или "Този вечер"? :))) ----///---- "вечер" е дублетна форма, има и мъжки и женски род. "Добър вечер" е в мъжки род и "бъдни вечер" също е в мъжки род. Ако беше женски род, щеше да е бъднА вечер.
27
2
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До АнонимеН 2. Ами те са част от Китай. Тайван е окупиран от САЩ през 1954 г. Острова си е китайски, а американците вкарват разделение на населението така, както направиха и с Украйна. Интересно защо, работят само за единството на американската нация и разпада на останалите.
26
3
 
15
 
! Отговори
tonyt преди 1 година
Убиваха ги изнасилваха ги през 90 те. Какво отношение един сърбин очаква в Сараево с хляб и сол ли да ги посрещат. Толкова разбити съдби.
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците действат целенасочено. Раздробяват страните на малки републики и купуват правителства, медии и образование. Резултата е, след 15 години заличено самосъзнание. За справака - Украйна.
24
8
 
5
 
! Отговори
Сучич преди 1 година
Един малък конфликт на балканите ще отвлече вниманието от бивша Украйна, а през това време на бързо ще опаткат режима на зеленчука.