Две трети от сърбите против въвеждането на санкции срещу Русия

Това показва ново проучване
25 окт 2022 23:40, Красимир Ангелов
53
Две трети от сърбите против въвеждането на санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС, архив

Почти две трети от сръбските граждани са против въвеждането на санкции срещу Русия, съобщи белградската агенция "Бета".

Евентуалното въвеждане на санкции срещу Русия не биха подкрепили 64 на сто от сръбските граждани, докато 16 на сто от анкетираните са за хармонизиране с ЕС по този въпрос, съобщава вестник "Блиц".

Проучването също показва, че една пета от анкетираните нямат мнение по въпроса, което според директора на тази агенция Владимир Пеич показва, че противопоставянето на санкциите "не е безусловно", пише вестникът .

"Често се казва, че 80 на сто от гражданите са против въвеждането на санкции срещу Русия, но трябва да сме точни. Има нюанси в отговорите. Цели 20 на сто от гражданите не са за, но не са и против и тяхното мнение може да бъде повлияно от определени обстоятелства“, каза Пеич.

Проучването показва още, че 30 процента от  гражданите вярват, че новото правителство на Сърбия няма да въведе санкции срещу Русия, 20 процента смятат, че такова решение е сигурно, а 18 процента, че е „малко вероятно“, докато почти една трета очакват, че новият кабинет "сериозно" ще обмисли въвеждането на санкции Русия.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До dsadsada 33. Какво украйна те гони, това си е част от Русия. И земята и хората са руси.
41
2
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
Не само в Сърбия, а 80% от европейското население е против санкциите спрямо Русия, но никой не пита народа. Лай.нянка решава. Европа е под американско робство.
40
1
 
3
 
! Отговори
Моля моля .... преди 1 година
До СТОП ВОЙНА 43. Може би в днешна Сърбия все още помнят бомбардировките през 1999 г. Тогава никой не се възпротиви, а ние си дадохме небето и подпомогнахме убийството но десетки хиляди мирни хора. Сега отново даваме оръжие и подкрепяме войната в Украйна. Истинските щети не са от Кремъл, а са от наглите англосаксонци. Америка разпалва войне по цял свят.
39
3
 
1
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 година
Целта на военния терор срещу народа на Украйна са максимални ограбващи Руския народ санкции .. По този повод се стреля сватбарски срещу Киев и други градове ..Убиват се мирни жители показно.. бомбандират се населени места .. разрушени са хиляди домове..КАкто изреваха вчера подставени на власт провеждащи терора срещу Българо православните в РУСь ограбили им златния резерв и натрупаните трилиони в западни банки.. ДА се провери какви шети нанесоха на Русия и Украйна наркоманите на власт в Кремъл..
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сръбският шовинизъм по нищо не отстъпва на руския. Сърбите все още не могат да прежалят раковото образувание Югославия когато сърбите колеха и бесеха съседите си.
37
2
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Сърбите са абсолютно прави.Защо мисля так? Защото всъщнлст санкции срещу Русия няма.Турция,Казахстан,Азербаджан,Грузия,Украина продават руски стоки в ЕС.За да има ефективни санкции срещу Русия същите трябва да са срещу всичните й съюзници,а това не се случва.Тези фалшиви сакнкции са срещу нас.И ако има санкции,то защо 60 милиона руснака бяха настанени привилегирлвано в последните месеци? Няма санкции,а руско-украинска окупация на ЕС,дами и господа.
36
1
 
2
 
! Отговори
Весеминъ 7112136860 преди 1 година
Сърбите са абсолютно прави.Защо мисля так? Защото всъщнлст санкции срещу Русия няма.Турция,Казахстан,Азербаджан,Грузия,Украина продават и от пиле мляко в ЕС.За да има ефективни санкции срещу Русия същите трябва да са срещу всичните й съюзници,а това не се случва.Тези фалшиви сакнкции са срещу нас.И ако има санкции,то защо 60 милиона руснака бяха настанени привилегирлвано в последните месеци? Няма санкции,а руско-украинска окупация на ЕС,дами и господа.
35
0
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
В БЪЛГАРИЯ 3/3 !!!!
34
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А защо не го написахте "Едва малко над 15 процента от сърбите са за въвеждане на санкции срещу Русия"?
33
3
 
8
 
! Отговори
Ако направят преди 1 година
Запитване и в другите европейски страни и там ще в същото. Ама няма.
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и ние не изгаряме от желание да подкрепяме санкциите,но както винаги народа никой не го пита.В последните 20 години сме все едно колония на ЕС и САЩ.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не знаете как е започнал конфликта, защото нашите медии следват като замаяни запатадната риторика, а от там няма как да научите истината Така, че забраветесилните изхвърлания ида не дойде скоро ден да се хапете отзад и да се питате как се оставихме да ни заблудят така.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте видеата на Коцето
29
10
 
7
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
А вие русоробите забравяте клането на българи в Македония на "черната Коледа" поръчана от сръбските ***, и се продавате за шепа рубли. Сърбия и Русия са най-големите ни врагове в новата ни история, но след 44 се учеше това, което нарежда ха от Мордор. Забравиха се герои като генерал Иван Колев, защото е громил руски 0рки в Добруджа
28
4
 
11
 
! Отговори
мда преди 1 година
Сърбите помнят натовските бомбандировки. С Русия ще са.
27
1
 
9
 
! Отговори
Соросопийските медии преди 1 година
Пропагандата е вид послание, целящо да въздейства на мнението или поведението на хората във връзка с някаква кауза или позиция, която облагодетелства дадена група или личност. Често вместо безпристрастни и доказани факти, пропагандата може да представи съзнателно манипулирана информация с цел заблуда на обществото.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31 А за избитите в Донецк и Луганск от украинците от 2014 д0 2022 г. , за да не станат и те като в Крим, поздравления няма ли да има....
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 32 И русофили и русофоби са от ,,един дол дренки,,, щом са българи...., затова сме на тоя хал.
24
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле, издигнали поздравление за рождения ден на този злодей върху билборд! От братята сърби...А украинците не са ли им братя? Да бяха го поздравили и за избитите от бомбардировките невинни деца и цивилни в Буча, Мариупол, Донецк, Луганск....
23
5
 
6
 
! Отговори
То се очакваше преди 1 година
За това са сами и изолирани в Европа. Утре и шенгенски визи и да хващат пътя за Москва.