Вучич обвини: Албин Курти реши да нападне сърбите

Сърбия нямало да остави своя народ без подкрепа
25 мар 2022 10:31, Елка Василева
61
Вучич обвини: Албин Курти реши да нападне сърбите
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич се обърна снощи към обществеността в профила си в Инстаграм и каза, че косовският премиер Албин Курти е решил да нападне сърбите, съобщават сръбските медии.

"По нареждане на Албин Курти от косовските институции е отстранена сръбската съдийка Лиляна Стеванович, за сутринта е готвена смяна на всички сръбски полицаи, които бяха на заседанието на Съвета за национална сигурност в Белград. Албин Курти реши да нападне сърбите", каза Вучич.

Още по темата
Причината за отстраняването на съдийката е присъствието й на заседанието на Съвета за национална сигурност в  Белград, свикано от президента Александър Вучич по-рано тази седмица, една от темите на което бе обстановката в Косово.

Сръбският президент добави, че "Албин Курти прегази Брюкселското споразумение и по негова воля и волята на онези, които го защитават, Брюкселското споразумение вече не съществува".

"Албин Курти е този, който иска да разруши мира в Косово, той е този, който с решенията си иска да нападне сръбския народ навсякъде, където живее, и в Южно, и в Северно Косово. Сърбия иска да запази мира и затова предупреждаваме цялата международна общност. Последното ми послание е - каквото и да правите, Сърбия ще бъде със своя народ", каза Вучич.

Министърът на вътрешните работи Александър Вулин също реагира, заявявайки, че "с прогонването на сърбите от институциите на Косово Курти уби Брюкселското споразумение и направи първата стъпка към въвличане на Сърбия във въоръжени конфликти в Косово, очевидно подготвяни от шиптарите", както се изрази.

"Ако ЕС, който е покровител на Брюкселското споразумение, не свика веднага заседание в Брюксел и насилствените действия против сърбите в Косово не бъдат прекратени, с право може да кажем, че нападението на Курти не идва от неговата омраза", продължи Вулин и заяви, че цялата отговорност за стабилността на региона е на ЕС, КейФОР и Курти, а Сърбия няма да остави своя народ без подкрепа.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 2 години
Все повече болни мозъци по света!
48
4
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
И какво са ти направили немците през ВСВ , че имаш лоши спомени от тях? Да не би да са свалили законната власт с държавен преврат на 9 септември или пък са ти взели земята и собствеността да правят ТКЗС - та?
47
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите са веселите тарикати , които все се силата и все падат./1981- 1999/ При ТИТО те живнаха. При Милошевич се впуснаха да са велики със столица за цяла Югославия Белград. Москва им нави пружината и те колко по воюваха по малка страна станаха
46
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До45. Турция не се интересува от политика на Балканите . Те се интересуват от финанси и си облагородяват Азиатската си част в която почти няма население. Тази част е 80% от територията си с 20% от населението си. А Вучич да не слуша Путин . А да се учи от управниците на Автономната територия Войводина , която я ЗАГУБИ.
45
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не вземем час по скоро изтребители, за да имат време българските летци да ги усвоят, над България ще прелитат турски изтребители. На кого не му е ясно, че Турция ще подкрепи Косово на всяка цена. И питам аз драгите ми българи, дето не искат да имаме самолети, вие другари над България турски или български самолети искате да летят, защото ще дойде видов ден, дето няма да имаме избор и никой няма да пита бай Иван и бай Драган какво мисли.
44
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай ДрънНяма по-голямо предателство от това да си със сърбите. От векове нападат България в гръб и когато е слаба. Подли същества. И те като големите си братя от североизток искат да се бият само срещу жени и деца.
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия ще иска да си върне Южна Сърбия. Макетата да внимават да не стане като с Украйна.
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взехме Южна Сърбия от сърбите. Бивша Южна Сърбия е в НАТО.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдеее,и у комшиите май скоро мечката ще заиграе.А народа е казал щом играе у комшиите,ще дойде и у нас.Да не дава Господ.
40
23
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 години
Ами... България ще е със Сърбия този път :) Изяжте си ушите платени тролчета ;)
39
19
 
20
 
! Отговори
Моамадъ преди 2 години
Сърбите са точно като руснаците , обградени са само от "Приятели " и те обичат като руснаците да се дървят на всички ама забравят къде се намират
38
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдеее, и глашатаят на Путин започна да говори за война. Час по скоро ни трябват изтребители, няма да напояваме пак с кръв сливнишките поляни.
37
24
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Вучич,руските номера на Балканите не минават.Заобиколен си с натовски държави и ако направиш някоя авантюра пак ще ядеш дебелото дърво.Путин не може да ти помогне."Джавелина" изпържи руските танкове в Украйна.Не останаха.
36
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите са малките руснаци. Да припомним, че точно те започнаха първата световна война, първо с терористичен акт, после с отказване на дипломатическо предложение и накрая с обявяване на мобилизация преди всички останали. Всички жертви на световните войни трябва на тяхната съвест да лежат.
35
19
 
32
 
! Отговори
Албан Буши преди 2 години
Сърбите пак ги засърбя или Путин иска да разсее вниманието от Украйна. Този път обаче ще ги чешат сериозно. Не сме 90-те.
34
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Анонимен никъде не прочетох по-голяма простотия.
33
25
 
25
 
! Отговори
Май май преди 2 години
До СписаревскиКато гледам как руснаците забоксуваха в Украйна, който каквото иска да говори, но за едни месец са превзели два града и то при положение, че атакуваха и от Беларус.Съмнява ме това да е бил планът.Че като нищо веднъж в историята България без да иска може да е заела правилната страна.Казвам го като човек, който симпатизира на Русия.
32
12
 
10
 
! Отговори
Списаревски преди 2 години
Както е казал мечо Пух-колкото по-зле, толкова по-добре!Хитрият държавник ще извлече полза от всяка размирна ситуация - справка: Чърчил. Уважавам сърбите, но няма как да милея за тях, по причини разбираеми от самосебеси! Сега е моментът да си върнем Македония, хем душевно, хем по братски да си се съберем - може да не сме на един етаж, ама поне под един покрив! Кирчо-чуваш ли, действай - сега му е времето да направите нещо велико за България вместо да си тъните дала-верките с оня презокеански сом
31
13
 
25
 
! Отговори
г преди 2 години
Като нищо при едно още по-лошо стечение на нещата сърбите могат да направят някоя глупост с помоща на Русия.Щом вече тоя започна да говори за история, нападения и тем подобни.
30
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя ли сега ще "денацифицира"?