От Белград: Хърватска създава антисръбска атмосфера

Има напрежение срещу хърватските сърби, категоричен е Ивица Дачич
5 мар 2019 17:00,
18
От Белград: Хърватска създава антисръбска атмосфера
Снимка: Reuters

Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви днес, че в Хърватия инцидентите, свързани със Сърбия и сърбите, вече не са изолирани случаи, а там се създава антисръбска атмосфера като основа на хърватската политика, и то не само в предизборните кампании, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Още по темата


"Тук става дума за начин на управление", каза Дачич.

Той подчерта, че тази тенденция се отразява в пренаписване на историята, оправдаване на престъпленията срещу сърби през Втората световна война, реабилитация на профашисткия усташки режим в Хърватия.

Сръбският министър добави, че с подобно отношение се застрашава сигурността на хърватските сърби,като се внушава, че те не са желани в Хърватия и мястото им не е там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи и хървати са стари бойни другари сражавали се заедно срещу сърбите.
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките българи заедно с хърватите и словенците, и сърбите, и черногорците, румънците, албанците, унгарците, чехи ,словаци, поляци и най- накрая и не на последно място и гърците в една голяма мирна силна федерация
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствените които създават антисръбски настроения са сърбите. Нагли, агресивни, мислят си че всичко трябва да им се даде на тепсия.Единствената държава в историята на земята, която получи империя на готово. Империята я няма, но гадния империялистки манталитет още го имат.От всички съседи България най-много е страдала от Сърбия!
14
2
 
14
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Братя ама с руснаците! Сърбите ни мразят от времето на цар Симеон ако не бъркам, когато България стига до днешна Хърватска. За справка - история на България.Изобщо не се подвеждайте - вижте само как смачкаха всички сръбски погранични райони където живеят, пардон, оцеляват българи ....
13
17
 
7
 
! Отговори
Почтен преди 5 години
Със сърбите сме много по-близки отколкото с гърците, турците и румънците. Трябва изградим по-добри отношения между нас за да бъдем по-силни.
12
14
 
6
 
! Отговори
Това е преди 5 години
Заедно със сърбите ще сме по-силни и уважавани.
11
23
 
7
 
! Отговори
Директен преди 5 години
Сърбите са наши братя повече от някакви си хървати. Хърватите са помагали на нацистите да изтребват сърби воювали срещу германските окупатори.
10
7
 
7
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
А ей тоя г-ад, Йовица Дачич е от български произход, посърбени българи.
9
5
 
21
 
! Отговори
Историк преди 5 години
До АнонименСърбите е водят и сега тази политика, нищо не се е променило, те са наши смъртни врагове! Хърватите са нашите съюзници и приятели на Балканите. Но България се управлява от му-хльовци!
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите водеха вече близо 100 години антибългарска политика в Западните покрайнини и Македония. И то много яростно. До там, че по-младите македонци днес си нямат и представа от корените си. Ами всичко се връща на този свят. Каквото си направил някому един ден ти идва до главата.
7
7
 
23
 
! Отговори
караджорджевич преди 5 години
Абе, що така няма поддръжници на сърбите под тоя пост !? Странно е! Нали все братя, славяни, велики идеи за обединение на балканските държави в една. Няма ги тезите за това как сърбите са най-великите, че се продадоха на братушките, няма ги тезите, как ние сме предатели, щото видиш ли сме пуснали самолетите на НАТО през 99-та, няма ги умнотиите как сърбите били по-добре от нас, как в Сърбия всичко цъфти та вързва, щото са извън ЕС и т.н. и т.н. Що така, бе другари !? Няма ли още спуснати теми!?
6
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баш ми е мило и драго ,когато сърбите ревът ,плачът им е музика за ушите ми!
5
11
 
28
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Ние най-много трябва да ви трепем сърбете ,за това,което сте правили със сънародниците ни в НАШИТЕ земи.Но и хърватите има за какво да ви мачкат!!
4
8
 
21
 
! Отговори
караджорджевич преди 5 години
Е, да отиде да изпее нещо на Лепа Брена на хърватите и готово! Нали пя на Ердоган "Осман Ага" и на Венизелос пя, и на руснаците пя, да попее и на хърватите, кво толкова! Може да вържат :)
3
10
 
29
 
! Отговори
Врл хрват преди 5 години
Србе на врбе!
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С вашите камъни, по вашите глави.
1
7
 
19
 
! Отговори
Мефистофел преди 5 години
МУ-ХА-ХА.!.