Турист загина при падане на въздушен балон в Турция

Не се уточнява националността на пострадалите при инцидента
20 май 2013 11:25, Елка Василева
1
Турист загина при падане на въздушен балон в Турция
Турист загина, след като въздушен балон се разби в Кападокия. Снимка: архив, Reuters

Един турист е загинал, а 24 души са ранени при падането на въздушен балон в турската провинция Кападокия, съобщи вестник „Хюриет“, цитиран от РИА Новости.

Два въздушни балона са се сблъскали около 6 часа тази сутрин, след което единият паднал на земята. Загинал е един турист – бразилец. Пострадалите са откарани в болница. Националността им не се уточнява, знае се само, че сред ранените има испанец.

Други подробности за инцидента не се съобщават. Полицията е започнала разследване.

На 26 февруари тази година в Египет над Долината на царете на височина от 300 метра се запали въздушен балон, след което падна на земята. В кошницата на балона се намираха 21 туристи. Загинаха 18 души, а трима бяха откарани в болница. В балона са били хора от Хонконг, Япония, Великобритания, Белгия, Франция и Египет.

На 9 януари в щата Калифорния в САЩ се разби въздушен балон, на който в този момент се сключваше брак. Порив на вятъра подхванал балона точно след като младоженците се врекли един на друг. Вятърът довял балона над жилищен квартал и там той паднал. Един от 14-те души в балона е получил наранявания, другите не са пострадали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еййй,вие направихте ново териториално разделение на Турциа,бе.Нема такваз провинциа Кападокиа.Природниа феномен се намира в окръг Кайсери.