Филм с Мария Бакалова триумфира на фестивала в Торонто

"Триумф" е на Кристина Грозева и Петър Вълчанов
24 юли 2024 15:07, Нели Христова
12
Филм с Мария Бакалова триумфира на фестивала в Торонто
Снимка: БГНЕС

Филмът на Кристина Грозева и Петър Вълчанов "Триумф" е селектиран в състезателна програма на Международния филмов фестивал в Торонто, пише "Канадиън прес". Това е последната част от трилогията на творческия тандем след "Уроци" (неговата световна премиера също беше в Торонто през 2014 г.) и "Слава" (2016). В актьорския състав са Мария Бакалова, Маргита Гошева, Юлиан Вергов, Юлиан Костов и др.

"Филмът изследва вдъхновена от реалността история през 90-те години. В момента сме в постпродукция и скоро трябва да тръгне по фестивали", заяви Мария Бакалова в рамките на фестивала "Анивенчър комик кон" в началото на юли. "Триумф" разказва за историята около "дупката в Царичина" от началото на 90-те, където работна група от високопоставени офицери от Българската армия започва да копае в търсене на мистериозен артефакт.

Състезателната програма на фестивала ще открие филмът Daniela Forever на испанския режисьор Начо Вигалондо, който е с участието на актьора от Crazy Rich Asians Хенри Голдинг, пише още "Канадиън прес". Той влиза в ролята на мъж, който участва в клинично тестване на лекарство, което му позволява да се събере отново с изгубената си любима, изиграна от Беатрис Грано, позната от сериала "Белият лотос".

Освен тях още осем филма ще се състезават за наградата от 20 хил. канадски долара, a председател на журито тази година е канадският режисьор Атом Егоян.

Официалното откриване на филмовия фестивал в Торонто ще бъде на 5 септември с премиерата на филма Nutcrackers на Дейвид Гордън Грийн с участието на Бен Стилър, а за закриващ филм е избран режисьорският дебют на Ребел Уилсън - The Deb, обявиха организаторите.

По време на фестивала, който ще продължи до 15 септември, ще бъдат представени още дългоочаквани световни премиери. Анджелина Джоли ще покаже филма си като режисьор - военната драма Without Blood, в който участва Салма Хайек. Той е базиран на едноименния роман на Алесандро Барико, който Джоли е прочела в "много мрачен период от живота ми", казва тя пред "Варайъти", визирайки развода си с Брад Пит.

По червения килим в Торонто ще премине и Дженифър Лопес за премиерата на Unstoppable, филм, продуциран от нейния съпруг Бен Афлек и неговия колега Мат Деймън. Ще бъде показан и филмът Heretic с участието на Хю Грант. Световна премиера по време на фестивала ще има и The Last Showgirl на Джия Копола, в който главната роля е поверена на Памела Андерсън, пише "Дневник".

Сред акцентите при филмите, които ще бъдат показани, са още документалните филми за Андреа Бочели и Елтън Джон, драмата The Cut с Орландо Блум в ролята на боксьор, The Return, който представя нов прочит на Омировата "Одисея" от Умберто Пазолини, с участието на Ралф Файнс и Жулиет Бинош, и Eden на Рон Хауърд, в който си партнират актьорите Сидни Суини и Джъд Лоу.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Мастера преди 1 месец
Много са млади и първични и посредствени..с нейния набеден за каскадьор Валерка ли беше...Тя ако беше класа някой мачо от Холивуд да я беше...........и да я лансира!!! Но момичето има късмет и нека гребе с пълни шепи....до време е!
10
2
 
0
 
! Отговори
оБоратна к-ва преди 1 месец
Бакал идва от продажник, продавач на сергия ,алъш-вериш търговец,Бакалин, Бакалия. Да разкопчаеш една риза не те прави звезда Дойде ли рижия Варненската локва ще ти отеснее
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да не я плаша, но в Холивуд я харесаха, защото играе глупава рускиня. Оня другия и той играеше някакъв смахнат руснак помощник в американско семейство. С две думи, България проби в осмиване на малоуумни руснаци в холивудски продукции. Нищо чудно скоро да пробием и в осмиване на ирански пехливани трениращи борба с шамари.
8
8
 
6
 
! Отговори
тук преди 1 месец
само злобни сел.яни се изказват. вас никога няма да ви дават по телевизията.
7
5
 
8
 
! Отговори
Ме преди 1 месец
С какво е извесна ? Извинявам се не сте ми хич симпатична самото ви излъчване нещо не е наред .
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая измислена дзвиздъ я гледах в един филм с Васил Банев.Еми един самодеец от читалищен театър играе по естествено от нея.Колко ви плаща да я лансиратеТой Ники Кънчев хубаво каза че става само за дублиране на филми
5
3
 
4
 
! Отговори
Голяма звезда преди 1 месец
Се оказа тая ***! Блясък, крясък и пясък до ослепяване и оглупяване.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ми е симпатично това момиче и това е. И само по бoмби и по превръзка да остане - пак няма да ми е симпатична. Но пък явно на другите им харесва.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отивам си отворя биричка.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как триумфира след като още не е показан и оценен? Може би фумата е дебютира?
1
2
 
10
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Тая, неа ли снима един филм за Големата Косматка... ===)))