Коя карта Таро на коя зодия отговаря?

Вижте Арканата за всеки зодиакален знак
18 яну 2024 07:52, Александър Попов
1
Коя карта Таро на коя зодия отговаря?
Снимка: Istock

Въпреки че Таро и астрологията са различни, те имат много общи неща. Още през 18 век тарочитателите и езотериците започват да забелязват и установяват тази връзка. Те търсели пресечни точки между астрологията, Таро, Кабала, руните и други древни оракули.

Въпреки противоречията, всички те били единодушни в едно: както в Таро, така и в астрологията преобладава разделението на елементи. В астрологията всички зодиакални знаци принадлежат към четири елемента: Земя, Въздух, Огън и Вода. В Таро същите тези елементи съответстват на цветовете: Пентакли - Земя, Мечове - Въздух, Жезли - Огън и Чаши - Вода.

Знаейки коя карта Таро управлява вашия зодиакален знак, ще ви помогне да разберете по-дълбоко себе си, както и проблемите, с които може да се сблъскате в този живот, и духовните уроци, които трябва да научите.

Овен: Император (IV Аркана)

Огнен знак, управляван от Марс, Овен съответства на Арканите на Императора. Императорът е лидер. Някой, който използва своята харизма, чар и сила за убеждаване, за да накара другите да направят това, което той иска. Хората, родени под знака на Овен, са ориентирани към действие, обичат да контролират ситуацията и да доминират.

Телец: Жрец (V Аркана)

Това ще изненада много Телци, защото повечето от тях са критични към религията или дори атеисти, но именно нежеланието им да вярват сляпо и постоянното им търсене на истината ги свързва здраво с Жреца - „господарят на свещените тайни“. Телците са стълбовете на обществото, издръжливи, надеждни и заслужаващи доверие.

Близнаци: Любовници (VI Аркана)

Знакът Близнаци е бинарен по природа и се управлява от Меркурий, богът на комуникацията. В Таро Близнаците са представени от Арканите на влюбените. Тази карта е базирана на историята за Адам и Ева, които обикновено се изобразяват стоящи до Дървото на живота и Дървото на мъдростта. Арканите на влюбените символизират комуникацията и общността, подчертавайки нуждата на Близнаците от връзки.

Рак: Колесница (VII Аркана)

Ракът съответства на Аркана на Колесницата. Колесничарят на картата е човек на действието. И като Рака, той носи броня, защото има невероятно желание за сигурност. Освен това колесничарят често е изобразяван с луната върху бронята си, но всичко това е тайно и скрито. Колесницата е карта на вътрешна решителност и утвърждаване чрез ума и интуицията.

Вижте Арканите на останалите зодии тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: карти таро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.