5 знака, че вие сте токсичният партньор във връзката

Умишлено „наказвате“ партньора си
21 окт 2023 20:35, Екип на Az-jenata.bg
12
5 знака, че вие сте токсичният партньор във връзката
Снимка: Istock

Любовната връзка е нещо прекрасно, но не и лесно. С някои партньори нещата ни се получават, с други не. Понякога вината е в другия, понякога в нас или по малко и в двамата. Понякога ние можем да се окажем токсичния партньор в поредица от връзки. Има много неща, които могат да представят някого като такъв и първото е физическото или емоционално насилие. Но понякога токсичността се крие зад безобидни ситуации.

Дали вие сте токсичният партньор във връзката, вижте в следващите редове.

Смятате, че вие никога нямате вина

Колко често в любовните ви връзки вие сте поемали вината за определена ситуация, за поведението си или по-скоро сте склонни да не поемате отговорност? „Ако сте изкушени да обвините партньора си за всички проблеми във връзката си, има вероятност да пренебрегнете ролята си в проблема“, споделя брачният консултант Джесика Уейд.

10 причини, поради които връзките се разпадат най-често

Казвате неща, които „не мислите“

Думите, изречени в ситуации на гняв, наистина не могат да бъдат върнати. Въпреки че е възможно да кажем това, което мислим, в такива случаи коренът на проблема често е прибързаната ни реакция. Помислете добре на какво реагирате с пасивна агресивност и се опитайте да подобрите уменията си за комуникацията, особено в ситуации на конфликт с партньора ви.

Не сте склонни на компромиси, но манипулацията ви е добре позната

Друго често срещано поведение, което ви поставя под светлината на токсичния партньор и което може да повлияе на връзката ви, е отказът да се съобразявате с партньора си. Не показвате, че оценявате неговото мнение, винаги се опитвате да се налагате и сте склонни на манипулации, дори в ситуации, в които знаете, че не сте постъпили правилно.

 Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 1:И бабата, която родила в гората и майка й, която удушила бебето горят в Ада. Проклети сте до 9-то коляно.
8
1
 
4
 
! Отговори
До номер 1 преди 6 месеца
Продължението; и сега бабата вероятно гори в ада на бавен огън .
7
5
 
5
 
! Отговори
Ex преди 6 месеца
Изчерпателно описание на бившия ми.
6
3
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 6 месеца
Купи и обувки от естествена кожа и какъв е проблема, да се измиете с оцет в банята, ох, като че ли ти не смърдиш на умрели катерици...:-*
5
1
 
5
 
! Отговори
Б до 4 преди 6 месеца
Лошото е, че това си го мисли всяка една от страните. Просто Не вървой - от всяка пръчка с.в.ирка не става. ! Някои въобще не стават за брак. Не са отговорни хора.
4
0
 
12
 
! Отговори
Бр до 1 преди 6 месеца
И какво им е пречило да се оженят по- рано и да не се налага прабаба ти да убива бебето, горкото?! Най- малко виновният е платил с живота си. Ужасно гадно е.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Обиждате, използвате, вменявате вина, изнудвате и манипулирате, наказвате. Лошо!
2
2
 
1
 
! Отговори
6 преди 6 месеца
Краката ви не миришат
1
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Едно време баба имала връзка с дядо, още не са били женени. Ходили, ама баба взела забременяла, казала на майка си. Тя се притеснила, че на дъщеря й ще излезе име в селото, понеже в ония години извънбрачни деца абсурд. 9 месеца не й дала да излиза, накрая за раждането една вечер я откарала в гората, там го родила и майката на баба удушила бебето и го заровила там. После са се оженили с дядо и са си родили и отгледали 2 деца.