Как да съхранявате цели пресни ягоди?

За да бъдат винаги вкусни
Обновена: 14 май 2022 13:16 | 14 май 2022 13:16, Михаела Лазарова
10
Как да съхранявате цели пресни ягоди?
Снимка: Istock

Ягодите са много деликатен плод, който не издържа дълго, особено ако не се съхранява правилно. На всеки се е случвало да отвори опаковка с пресни ягоди и да установи, че са се развалили скоро след купуването им. Понякога ние сами допринасяме за бързото скапване на този чудесен плод с неправилните си действия.

Една от най-честите грешки е да измием ягодите, да ги сложим в купа една върху друга или да ги приберем в хладилника. В такива случаи неведнъж сме вадили мухлясали ягоди, негодни за консумация.

Как тогава правилно да съхраняваме ягодите така, че да бъдат по-трайни и свежи? Ето няколко полезни начина.

Как да съхранявате цели пресни ягоди

Когато ягодите се съхраняват правилно в хладилник, те могат да останат свежи до седмица. Преди да ядете ягодите за всеки случай винаги ги проверявайте за мухъл и други признаци на разваляне.

Поставете ягодите в стъклен съд. Може да ги затворите с плътен капак или да ги оставите на сухо и проветриво място в долния рафт на хладилника. Важно е да не са увити с найлон или да са в пластмасов контейнер, в какъвто често се продават.

Друг добър метод е да ги подредите върху суха хартиена кърпа така, че ягодите да не се допират една до друга. Поставете ги в стъклен съд. Важно е да не ги миете, защото това ускорява процесите на гниене. Ще ги измиете непосредствено преди консумация. Съхранявайте в хладилник.

Можете да изплакнете ягодите с разтвор от оцет и вода в съотношение 1:3. След това ги отцедете добре, подредете ги върху хартиена кърпа и попийте добре от всички страни. Поставете ги в стъклен съд, отново застлан с хартия. Не ги подреждайте една върху друга. Приберете в хладилник.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
1
 
! Отговори
Не съм Заек преди 2 години
че да ям Ягоди! Залагайте на ПП Пресни Пържоли!!
9
2
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
И неумити ги ядем важно е да са на аванта :)))
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе мийте ги тия ягоди бе, другарки!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ягодите са "вкусни завинаги" до втория ден.
6
2
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
В стъклен съд може у пластмасовата кутия не може Откъдя накъдя? :)))
5
1
 
8
 
! Отговори
Ами как? преди 2 години
В хладилника като сложил това ГМО и остава там няколко месеца!Къде е драмата?!?
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работил съм в ТКЗС в Пазарджишко и Пловдивско в опитни полета за истински български зеленчук и ягоди. Произвеждахме по над 200 тона истинска ягода с вкус.Това в момента е Генно Модифицирана Сръдня с вид на ягода, оформена в огромно блато пълно с песицид и израстнало не в почва а в течен разтвор с химия.Яденето на такъв от падк предизвиква рак за1 месец
3
4
 
14
 
! Отговори
SWAN преди 2 години
За да ги съхранявате, първо трябва да можете да си ги позволите, и второ да са ви излишни. Много внушения за несъществуваща задоволеност получавате чрез тази статия :)))))))))))))))
2
1
 
19
 
! Отговори
гост преди 2 години
Най-добре е да ядат веднага. Защо ли бих ги съхранявал седмица?
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз си ги ям направо с мухъла от стъблото .... толкова копание и накрая да я изхвърля за едно петно .. па е и антибиотек ...