Какви грешки трябва да избягвате след раздяла

В състояние на афект можете да си докарате единствено унижение
Обновена: 30 ное 2012 16:48 | 30 ное 2012 16:48,
7
Какви грешки трябва да избягвате след раздяла
Снимка: sxc.hu

Сън по два часа на нощ, търсене на утеха в бутилката с алкохол, проливане на безкрайни сълзи и сополи, унищожаване на всичкия шоколад в близкия магазин и т.н.

Има хиляди неща, които са класика в поведението на току-що изоставения, наранен човек. Те обаче не водят доникъде.

Колкото и да сте разтърсен от събитията, опитайте се да запазите вашата гордост и самочувствие, а не да се потапяте в бездната на унизителното и саморазрушително поведение.

Чувствата на тъга, самота и празнина няма да изчезнат с магическа пръчка. Ето защо запомнете някои неща, които при никакви обстоятелства не трябва да правите, докато сте емоционално нестабилни.

Правило 1: Не се обсебвайте от мисълта за ескполовинката си и не го/я преследвайте.

В САЩ за такова поведение можете да се сдобиете с ограничителна заповед да не припарвате до бившото си гадже. В България не е толкова страшно, но за ваше добро е да поддържате дистанция в първите дни/седмици след разпадането на връзката ви. Не патрулирайте с колата си около дома на бившия, за да видите с кого се прибира. Не му звънете по телефона, за да не се наложи да му затваряте, когато ви вдигне. Не задавайте „деликатни" въпроси на общите ви приятели, свързани с неговия живот. Забравете и за кибер-преследването из социалните мрежи.

Правило 2: Кажете „Не" на емоционалното хранене, пиене и особено на употребата на наркотични субстанции.

Колкото и да сте тъжни! Дори да пеете хита "I Will Survive" с пълно гърло, докато изпразвате поредната бутилка алкохол, това няма да ви накара да се почувствате по-добре, а само ще донесе силен махмурлук. Шоколадът също няма да облекчи болката ви, но за сметка на това ще уголеми задните ви части.

Правило 3 - Не говорете по адрес на бившия си.

Това означава и да не злословите за него. Дори и дребните, банални язвителни коментари ще ви накарат да изглеждате зле в очите на общите ви познати. Избягвайте и двусмислените забележки и обиди, които омаловажават личността на бившия ви в социалните мрежи. Бъдете по-широко скроени - просто приемете, че той/тя вече не съществува в живота ви.

Правило 4: Не кръшкайте от работа или от другите си задължения.

Колкото и да сте съкрушени, вземете си няколко дни отпуск или болничен и след това се върнете към рутината. Работодателят ви не го интересува дали сте тъжни и изоставени или щастливи и удовлетворени от живота – той иска работата да бъде свършена в срок!

Правило 5: Прекратете всякаква комуникация с човека, с когото сте се разделили, защото така само ще удължите агонията си. Не му се обаждайте, когато се напиете, не му изпращайте странни текстови съобщения, нито злобни имейли. Няма как да се отървете от миналото си и да продължите напред, ако все още имате контакт с него/нея. Това е по-скоро мазохистичен начин да си причините още болка.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
0
 
! Отговори
2 преди 11 години
ок ей ся го местя в другият крачол
5
0
 
6
 
! Отговори
жени преди 11 години
САМО СПОРТ СПАСЯВА МЬКАТА И СТРЕСА, ТОВА ПОНЕ СЬМ ГО ИЗПИТАЛА, УСПЕХ
4
2
 
8
 
! Отговори
мъж преди 11 години
За това не се обвързвайте .Жени много по света!!!
3
3
 
6
 
! Отговори
хахаххаха преди 11 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕНали трябва да почерпиш всички че си се отръвал.....
2
3
 
17
 
! Отговори
до Долар преди 11 години
Пич мисля че е време да кажеш не на наркотиците.
1
14
 
5
 
! Отговори
Човекът Долар преди 11 години
Аз работя на Wall Street и благодарение на финансовата си мощ след пордените наказателни акции на капиталовите пазари често обладавам стройни жени за една нощ и после тръгвам да търся нови. Просто съм тигър. И както съм необъздим във финнасите, така съм и прелъстител.Sent from my iBedroom