КНДР се готви да разруши пътищата, свързващи я с Юга

Пхенян обвинява Сеул за дронове с пропагандни листовки
14 окт 2024 10:19, Елка Василева
14
КНДР се готви да разруши пътищата, свързващи я с Юга
Снимка: архив, БГНЕС

Южна Корея заяви, че е открила признаци, че Северна Корея се готви да унищожи северните части на пътища, които свързват двете части на полуострова, но вече не се използват на фона на нарастването на напрежението заради твърдението на Пхенян, че южнокорейски дронове са прелетели над негова територия, предаде Асошиейтед прес.

Южнокорейски военни заявиха днес, че са установили, че Северна Корея извършва подготвителни дейности преди експлозиите. Не е ясно каква част от пътищата ще бъде унищожена.

Това ново развитие се случва в момент, когато Северна Корея обвини Южна Корея, че три пъти този месец е пускала дронове, за да пускат пропагандни листовки над Пхенян, и заплаши да отговори със сила, ако това се случи отново. Вчера министерството на отбраната на Северна Корея заяви, че военните са издали предварителна заповед за операция на артилерията и други армейски части в близост до границата с Южна Корея "да се подготвят напълно за откриване на огън". Говорителят подчерта, че цялата южнокорейска територия "може да се превърне в купчини пепел" след мощната атака на Севера.

Южна Корея отказа да потвърди дали е изпратила дронове, но предупреди, че ще накаже строго Северна Корея, ако сигурността на нейните граждани бъде застрашена.

Миналата седмица Северна Корея заяви, че ще блокира трайно границата си с Южна Корея и ще изгради фронтови отбранителни структури, за да се справи с "конфронтационната истерия" на южнокорейските и американските сили.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Русия
Москва: 30 000 души са евакуирани от районите по границата с Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 4 дни
Всъщност Северна Корея е относително успешна докато е комунистическа в първите години след смъртта на Сталин и след това запада при азиатския феодализъм с комунистическа фасада чучхе.
10
1
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 4 дни
До АлексСеверна Корея успешно изхвърля комунизма през 60-те и 70-те години освен фасадните елементи и на практика е азиатска абсолютна феодална монархия с династия Ким начело и теократични елементи.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
севернокорейците умират от глад, а кимчо дебелее ли дебелее, така е при тези режими
8
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 4 дни
Севрна Корея освен да разрушава,нещо друго може ли? Южна Корея-кораби,автомобили,телефони,телевизори т.н. с високо качество.Северна Корея-разруха,отпадъци,оръжие и мизерия за населението.Видими резултати от 70 год. съветски комунизъм.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Такъв разцвет ще си докарат,че даже блатна Русия ще им завиди! Историята сама ще реши какво предстои,никой построил стена между народите,не успя да я удържи цяла..
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Южна Корея на 19 място по Индекс на човешко развитие/въведено от 1992г от ООН/ а северна корея- огромен съвеТски ГУЛАГ....деликатеси- мишки, плъхове, кучета, котки, летящи и пълзящи насекоми- благоденстват като в комунистически Китай- там над 800 милиардера и мин пенсия 29.59лв/ползвай калкулатор юани/лева и средна 46лв взема я всеки шести Китаец- ето така благоденстват в Китай- най мощната световна икономика- така е в БРИКС съвременият ГУЛАГ МЕЧТАТА НА ВЪЗРАЖДАНЕ- НЕ КОПЕЙКИ НЯМА ДА НИ ВКАРАТЕ!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Както казва един персонаж - "идеите куршуми не ги ловят". Ким ако иска и тръбата от тoaлетната си чиния да насочи към юга - все тая. Свободните хора не можеш да ги накараш насила.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Мда, такива като С.Корея се плашат най-много от думите. Пусни им малко листчета с думи и пощуряват. Това говори много за тях и мисленето им.
3
1
 
6
 
! Отговори
VladTepes преди 4 дни
Браво на династия Ким за уникалната абсолютна средновековна феодална монархия с теократични елементи и комунистическа фасада, достоен наследник на Чингиз Хан, Тимур, Тамерлан, Сукатай и т.н. Марксизмът е нелегален и за изучаването му се полага дълъг срок в трудов лагер. Чудесно би било да се обединят с Южна Корея в единна абсолютна феодална монархия с династия Ким начело.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това е ПсихоПатология!!! Човечеството е в абсолютен регрес! При прогрес в технологиите!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Cъщo kaтo БЮPM-uтe c kopugop нoмep 8...