Зеленски внесе законопроект за обща мобилизация в армията

Внесен е и такъв за удължаване на военното положение
23 юли 2024 14:09, Александър Попов
103
Зеленски внесе законопроект за обща мобилизация в армията
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Володимир Зеленски внесе във Върховната рада на Украйна законопроекти за удължаване на военното положение и за обща мобилизация в армията, предаде Укринформ, като се позова на уебсайта на украинския парламент.

Според депутата Ярослав Железняк комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване ще разгледа двата законопроекта още днес, преди да бъдат гласувани в парламента.

"Сега са в комисията, а днес Върховната рада ще ги одобри на заседанието си. Срокът на действие е от 12 август, за 90 дни, т. е. до 9 ноември. Това ще бъде 12-ото гласуване по тези въпроси", написа Железняк в "Телеграм".

Върховната рада прие на 8 май законите за одобряване указите на президента за удължаването на военното положение и общата мобилизация в Украйна от 14 май за срок от 90 дни, т. е. до 11 август 2024 г., отбелязва Укринформ./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
28
 
! Отговори
Уви преди 1 месец
Направо да вдига мемориал на всички мъже на Украйна, които защитиха родната природа, но бяха избити всичките. Зеленски е безумец!
44
1
 
26
 
! Отговори
До 42 преди 1 месец
И ти как го виждаш украинците да си лежат по плажа и някой друг да ходи да се бие за тяхната Урколандия
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбра,че руснаците са като ***. Колкото и да убива ще идват нови и нови докато не постигнат целите си. Няма никакъв друг логичен изход за Украйна освен да преживее изгубените територии. Още повече,че украинците оставиха доста млади мъже да избягат към Европа. С тях щяха да позакрепят редиците,но вече няма как да ги върнат
42
1
 
31
 
! Отговори
Буммм преди 1 месец
Близо до Харков е унищожен лагер Дергачах с над 50 бр.чужди наемници и инструктори,удара е нанесен с Искандер М.
41
0
 
32
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 месец
Мобилизирните във ВСУ са над 1.2 милиона. Рано или късно ще се разбере колко от тях ще се завърнат при близките си. Тогава ще е големият ШОК за украинците, това сегашното е нищо. А като ги набутат накрая в ЕС ще е още по-голям ШОК, като разберат, че цялата река от кръв е била за нищо. Те бежанците вече рИват от западните държави, които ги подслониха. Хукнаха да обикалят в целия ЕС, белким си харесат някъде.
40
0
 
28
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Дано не се окаже, че няма украинци готови да бранят родината си. Избягалите няма да се върнат. В противен случай, няма да се учудя, ес ще е готов да прати свои хора да се бият за украйна, европ. ценности и световен мир.
39
0
 
18
 
! Отговори
Скоро преди 1 месец
Идва краят идва....
38
2
 
21
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Браво на Зеленски - дълго време поддържа постоянен делириум.
37
6
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/26 "Те останаха жените, децата и пенсионерите. Тях ли ще могилизира?" - ц. под 25 години още не са мобилизирани. НАТО иска всички над 18 години. Имат мъже поде до зимата още. После нато праща своите войски. Поне така каза натовски генерал.
36
5
 
31
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Аз всъщност съм съгласен. Да идват и да си вземат джипаджиите от тука. НЕ ГИ ИСКАМЕ !!! Нагли, шумни, с отвратителни и гадни деца, нахални, все едно сме им длъжни да им рантутим дебелите г...з...ве. Въобще и да не се заселват тука, идвайте и ги вземайте. ТУК НЕ Е ХАН !!! Аре събирай си б...клука от тука !!!!
35
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НА КОЙ ФРОНТ ЩЕ МОБИЛИЗИРАТ ЗЕЛЕ???...
34
1
 
37
 
! Отговори
ники преди 1 месец
От 30 май насам не е президент. Изтече му мандата. Реално каквото и да внесе е правно нищожно.
33
3
 
42
 
! Отговори
ако свърши войната преди 1 месец
Клоуна е готов да избие всички украинци, но войната да не свършва Свърши ли -зле му се пише
32
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски побърза да се обясни в любов на новият британски премиер. Усети, че Бай Дончо вече му точи секирата. Зеленски е както каза Дуда, удавник, който с всички сили се стреми да завлече колкото се може повече хора със себе си.
31
2
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 1 месец
И той се обърка и влезе в твоя и за това сега вееш :)
30
1
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Важното е, чр работещите в казината и западбите НО_та са освободени от могилизация.
29
2
 
22
 
! Отговори
До Споко преди 1 месец
Верно тъй работело времето? Ще да е вярно само ако е в полза на Украйна постоянното намаляване на територията и населението й, което, като процес, върви от две години и половина насам очевидно и безспорно. Върнаха ливече Крим? Контранастъпът докъде стигна? Да не сме изтървали нещо?
28
1
 
26
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
абе либерастията ... нали само руснаците мряха като мухи бе... нали храбрите оркраинци побеждаваха бе, нали от началото беха изгубили само 2000 човека бе... скоро и бабите ще захапват шмайзера .... ахахаха ахахахаахахахахаха .......... да си вземете и джипаджиите от тука, не ги искаме
27
3
 
4
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
хахаха ахаахахаха аха хахахаах аха хахаахахахах
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те останаха жените, децата и пенсионерите. Тях ли ще могилизира?