Чужди туристи починаха в Гърция, не се съобразяват с жегите

Ежедневно туристи се давят дори и в спокойни води
18 юни 2024 10:53, Елка Василева
117
Чужди туристи починаха в Гърция, не се съобразяват с жегите
Снимка: архив, БГНЕС

За зачестили смъртни случаи на туристи съобщават гръцките власти. За десет дни на различни острови изчезнаха девет чуждестранни туристи, които след продължително издирване бяха намерени мъртви, съобщават от полицията. Това предаде кореспондентът на БНР.

На остров Сими жертва на топлото време стана известен британски журналист. На остров Самос починал беше намерен холандец. След дълго издирване откриха и починал американец в района на Матраки. В същото време ежедневно туристи се давят дори и в спокойни води, съобщават лекарите.

Причината за тези нещастни случаи е, че чужденците не се съобразяват с особеностите на климатичните промени в Гърция и не спазват дори елементарни мерки за предпазване, коментират медиците.

Властите активизираха дори и хотелиерите да информират гостите си, че при високи температури е голям риск да се предприеме екскурзия по скалистите части на островите.

Общото между жертвите е, че са на възраст над 60 години и поемат рисково поведение при високи температури, без да познават терена, казаха местните жители на островите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от Избори 2024
Имаме два парламента в един мандат в момента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я за пръв път чувам човек да почине от жеги. 55 градуса ли е било?
110
2
 
3
 
! Отговори
до IT coder преди 1 седмица
Миконос е всеизвестна г.е.й. дестинация, а списвачите на код рядко имат жени! Е, явно си изключение, което е хубаво!
109
2
 
5
 
! Отговори
IT coder преди 1 седмица
Всяка година ходим в Миконос с жената и 2те деца.Не смятам никога какво колко и как съм похарчил защото и не следя изкъсо.Не смятам и че това е здравословно начинание. Имам обаче една оссобена порода увредени колеги самотници,неженени лентяи и болни стотинкаджии.Цеят стотина с нелечимата си болест.3 месеца преди отпуск то са търсне резервации,пазарлъци,шумно сметкаджийство и циркове.за да иде в говноморието.А после да ни гледа високомерно съжалително все едно е бил на Луната и е спестил пари.
108
3
 
2
 
! Отговори
Инженер преди 1 седмица
Стадната динамика не прощава. Бачкаторите цяла година надува тромпета за 7дни от дисагите в Кауфланд и плътно зад бронята на моргата пред него на магистралата с 6 часа до припад.Стадото каза у Гръцко в Турско Испанско бачкора е напреед, винаги е в стадната динамика. Почивка то нарича да се огрее на 45C' и да жули пърцуца с цар кирово узо от Карфура.Резоно го докарват за 6бона вмирисано и на пастърма в черен найлонов чувал с цип.На почивка ходят уморените.На трупен туизъм ходят починалите.
107
0
 
2
 
! Отговори
до 105 преди 1 седмица
До до 104ти пък КЪДЕ ВИДЯ хубава пица у БГ че не ми е ясно ! в цяла СФ ВЕЧЕ няма такава !
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На умрелите от нищо не им пука.
105
0
 
8
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 1 седмица
Каква е тази почивка през лятото, да се опечеш като скумрия и да се върнеш пребит като куче ? Друго е на планина. Хлад , спокойно ,спане след обяд , хубаво уиски вечер, природа...Ех спомени !
104
5
 
4
 
! Отговори
Естет преди 1 седмица
Само да ви кажа, че това да натовариш багажника на Пасата с консерви от Лидл и бира от Кауфланд, както и да търсиш къде в Гърция има останали места, където не искат 10 евро консумация, за да ползваш шезлонг, не значи, че отиваш на почивка! На почивка човек отива, за да си отпочине, а не за да яде нискокачествена храна и да пие бира-пикоч, вместо да си отпочине в приятна обстановка, с добре приготвена морска храна и квалитетно вино.
103
7
 
10
 
! Отговори
до 104 преди 1 седмица
Интересно в кой квартал живееш, защото на Орлов мост във Franco's една перфектна пица струва 14 лева! Интересно ще е да видя къде в Гърция, Испания и Италия си ял по-евтина пица! Каква е тая мода все да плюете по нашето и да възхвалявате чуждото, не знам! В Северна Гърция и условията и обстановката е като България 1995 година, освен хубавите пътища, нищо друго цивилизовано няма. Солун прилича на Варна през 2000 година, хотелите и къщите по селата там трудно биха взели 3 звезди в България!
102
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Последните няколко пъти в заведенията в Гърция, Италия и Испания платихме по-малко отколкото в пицарията в квартала.
101
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 102Нашите мрът от балконинг и препиване с алкохол ала цар Киро.
100
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
и на нашето черноморие има бая починали хора, вероятно са получили културен шок при вида на морето , качеството на услугите и цените на стоките..
99
0
 
15
 
! Отговори
TPOЛ4ETATA ДА MPЪT преди 1 седмица
Затова на слънчака е празно. Само украинци, *** и наркодилъри. Няма един нормален човек. Плажа е пуст. Заведенията също. Няма и да има. Мизерия, отрови и наркотици. Чакайте и си мечтайте за туристи.
98
8
 
8
 
! Отговори
Яко Промит мозък! преди 1 седмица
Разбирам че има 5 Хиляди българи които са КУПИЛИ ИМОТИ в Гърция и разчитат да ПЕЧЕЛЯТ!Само НЕ ТАКА грубо и с такава ОМРАЗА към Българското Черноморие!Какво е Българското Черноморие ИМА СТОТИЦИ Репортажи в Ютюб за Каварна Албена Златни Варна Свети Влас Слънчев Бряг Несебър Поморие .... на Англичани Американци Канадци Германци Руснаци ... и затова ЕЖЕГОДНО 6 Милиона чужденци отиват ТАМ КЪДЕТО СЪНАРОДНИЦИТЕ ИМ СЪВЕТВАТ! А тези с ИМОТИТЕ тези които харесват Гърция ХОДЕТЕ НО НЕ ОТРИЧАЙТЕ БЪЛГАРСКОТО!
97
5
 
10
 
! Отговори
Платена Пропаганда преди 1 седмица
Яко тpол4етата промиват мозъци. Само дето народа се събуди и не ви вярва. Нашето бетономорие за нищо не става. Съсипахте го с откраднатите пари и затова всички ходим в Гърция. И цените са по-ниски, храната е по-добра, хотелите по-евтини, паркираш на всякъде без пари, чадърите по-евтини. Вашите бетонни коптори да си стоят празни. На всякъде се умира ако си на възраст или пиян и не си прецениш възможностите. У нас се умира от мръсотия в хотела, долнопробна храна и менте алкохол.
96
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
скоро гърция ще е обявена за място,негодно за живеене
95
6
 
18
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 седмица
Аз не схващам какъв човек трябва да си да отидеш да си почиваш някъде където е 40 градуса. И почивката ти да е разходка в напеклите се скали и камънцяци.
94
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябва да си тотален самоубиец да идеш юли-август на море в Гърция. Или ще изгориш като факла в някой пожар или ще слънчасаш. Там дори на сянка да си, пак е горещо.
93
10
 
20
 
! Отговори
Не знам преди 1 седмица
По-добре да умра на плажа в Гърция от колкото да ида на нашето мутроморие.
92
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само ид.ио.тите се пекат по обяд. Хеле в Гърция.