Китай: Г-7 да не говори от името на международната общност

Срещта се проведе миналата седмица в Италия
17 юни 2024 19:41, Инна Ангелова
73
Китай: Г-7 да не говори от името на международната общност
Снимка: Pixabay

Г-7 няма право да говори от името на международната общност, защото жителите на нейните страни членки съставляват малцинство от населението на света”, каза на брифинг официалният представител на китайското външно министерство Лин Дзиен.

Лин Дзиан също обърна внимание на факта, че Групата на големите седем "отдавна се е отклонила от първоначалната си цел за координиране и стабилизиране на международната икономическа среда и все повече се превръща в политически инструмент за поддържане на хегемонията на Съединените щати и западните страни”.

Повод за коментара от страна на Китай е проведената среща на върха миналата седмица. Италия беше домакин на срещата на лидерите на Г-7. Тя се проведе в Пулия между 13-15 юни, а основните теми на срещата бяха Украйна, ситуацията в Близкия изток и миграцията. Наред с други неща бяха повдигнати въпросите за „намаляването на зависимостта от Китай“ и наличието на „излишни мощности“ в Китай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: КитайГ-7среща
Още от САЩ
Тръмп: Зеленски е опитен търговец, винаги си тръгва с пари от САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Така е. И тука всякакви писатели си позволяват да говорят от името на всички. Сигурно всички демократи така са свикнали.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ,4 чети още За трета година поред Китай е на първо място в света по брой заявленията за международни патентиСпоред данни на Световната организация за интелектуална собственост към 2023 година, Китай е лидер с 607 758 патента, следван от САЩ с 286 205. Следва Янпония с 256 890, Южна Корея с 156 972 и Германия - 69 672.
9
9
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 1 седмица
Хахахаххаахахаха. Римския клуб. Хахахахахаха. Много си зле. Бай дъ уей, точно застрахователните компании правят пари от вятъра, което доказва, че човек може да стане мултимилиардер, стига да има малко сиво вещество в главата си. Сори, бумър, живей си на жалката заплатка и после пенсийка, и завиждай на 20 годишните мултимилионери. Просто ми е чудно, как се чувстваш, да си цял живот луууузъъър?
8
4
 
6
 
! Отговори
Доклад римски клуб преди 1 седмица
До 4 чети Най-фрапиращото, за мен, беше откритието, че от всеки сто долара, които се въртят в световната икономика, само два долара отиват за заплащане на стоки и услуги, а останалите са финансов капитал, предимно спекулативен. Други факти, които се излагат тук, са че от 50-те най-големи транснационални компании, 45 не произвеждат стоки и услуги - те са застрахователни и финансови организации.
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе като ви гледам населението (китай индия и подобни субхора) по-добре не се обаждайте.
6
7
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 1 седмица
Каква операционна система ползваш? Процесора какъв ти е?
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сащ нищо не държи, тая твоя опорка умря отдавна, даже доклада на римският клуб отпреди години го казва. И не само китайските патенти общо са повече но и технологичните патенти само на Китай са повече от тези на сащ япония германия корея и още няколко взети заедно.
4
25
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 1 седмица
Само САЩ държи 60% от световната икономика. Не забравяй, че този коментар го написа с американски интернет, в сайт написан с американска програма, през американски браузър с устройство, което е с американски процесор.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нека им го каже Китай, щото те сами изобщо не се сещат. А дали населението на страните им мисли като тях, също е много съмнително.
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Де са атлантиците? Шепата грантаджии, къде сте?
1
3
 
25
 
! Отговори
така е преди 1 седмица
Жителите на страните от Г-7 са малцинство от населението на света. Съответно Г-7 няма право да говори от името на международната общност. Това заяви на брифинг говорителят на китайското външно министерство Лин Дзиен. Г-7 не може да говори от името на международната общност. Той представлява само 10% от световното население, а делът на Г-7 в световната икономика намалява всяка година, каза дипломатът.