Стрелба на границата между Северна и Южна Корея

Войници на Севера са пресекли за кратко сухоземната граница
11 юни 2024 07:54, Елка Василева
6
Стрелба на границата между Северна и Южна Корея
Снимка: архив, БГНЕС

Южнокорейски военни са произвели предупредителни изстрели, след като севернокорейски войници са нарушили за кратко границата по-рано тази седмица, предаде Асошиейтед прес, като се позова на южнокорейски медии.

Още по темата
Информационна агенция Йонхап съобщи днес, че в неделя севернокорейски войници са прекосили за кратко силно укрепената граница, след което са се върнат обратно на своя територия.

Позовавайки се на южнокорейските военни, Йонхап посочва, че в отговор южнокорейските войници са произвели предупредителни изстрели. Подобни съобщения разпространиха и други южнокорейски медии.

Инцидентът става на фона на нарастващото напрежение във връзка с изпращаните напоследък от Северна Корея балони с отпадъци.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
бай Ламби преди 3 месеца
До бай Пешо Наборе, абре те само да отворят границата и найш ли кой ша остане у северната корея а?Най-големия лайновоз - Кимчу. Даже и сестра му ша избяга с 200 от тая ***.Ама така пък ще се освободи достатъчно място за наште блейки дето бленуват по комунизма да се заселят в тва райско кътче на Земята наречено Северна Ко776рея.
5
4
 
3
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 месеца
да де, ама бойците на КНДР сигурно са пресекли границата, за да се уверят, че пратките с балони (всеки ден по 330 броя) благополучно са пристигнали по предназначение, и добре са умирисали всичко (както е по план). Лaйнoвoзитe са в готовност за следващи зареждания и пратки, и хич не им дреме от озвучаване с К-поп (некъв си "гагнам-стайл")...
4
2
 
10
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 3 месеца
До Игра на полове Абе комсомолец, ти в коя от двете Кореи ако трябва да избираш ще избереш да живееш бе?В северната или в южната?В комунистическата или в демократичната?Абе много лаете тука ама не отивате да живеете там където за вас било рай - в комунизъмът.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
2- НАЧИ НАМЕСВА СЕ САЩ И ОПА ЮЖНА КОРЕЯ- ПО ИНДЕКС НА ЧОВЕШКО РАЗВИТИЕ/ПО ООН/ НА 19 МЯСТО- ТАМ КЪДЕ Е СТЪПИЛ РАШИСТАНСКИ КРАК- НЕ СЕ ЗНАЕ КОЕ КАК АМА НЕ СМЕЯТ ДА СИ ОТВОРЯТ ГРАНИЦИТЕ- РОБИТЕ НА КИМ ЩЕ ИЗБЯГАТ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ГИ ВЪРНА, А РОДНИТЕ ИМ ЩЕ ВИСЯТ ОБЕСЕНИ НА УЛИЧНИТЕ СТЪЛБОВЕ ДО 9 КОЛЯНО
2
10
 
4
 
! Отговори
Игра на полове преди 3 месеца
И там след намесата на сащ от една държава и народ стават две. Такъв беше сценария и за Виетнам, но за щастие се получи само за кратко. Бойците на Хо *** Мин победиха и наритаха краварските узрпатори и днес имаме една държава и един виетнамски народ.
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Парцаливите комунистически гнидоряни ще бъдат скоро и мощно наритани!