Зеленски призова азиатските държави да участват в мирната конференция

Тя е насрочена за 15 и 16 юни в край Люцерн
2 юни 2024 09:55, Петър Бойчев
74
Зеленски призова азиатските държави да участват в мирната конференция
Снимка БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, който пристигна в Сингапур вчера за участие в конференцията за сигурност "Диалог Шангри-Ла", приозва държавите в региона да участват в мирната конференция в Швейцария в средата на този месец, предаде ДПА.


Украинският държавен глава написа снощи в своя канал в приложението "Телеграм", че се е срещнал с новоизбрания президент на Индонезия Прабово Субианто и с президента на Източен Тимор Жузе Рамуш-Орта, за да ги покани на форума, наречен от него "среща на върха за мир". Конференцията е насрочена за 15 и 16 юни в курортния комплекс Бюргенщок край швейцарския град Люцерн, съобщи БТА.

ДПА отбелязва, че при пристигането си в Сингапур Зеленски е заявил свои срещи с лидери като сингапурския президент Тарман Шанмугаратнам и министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин.

Организаторите на събитието обявиха, че украинският лидер ще говори днес на форума, на който присъстват стотици министри, началници на отбраната и военни експерти, най-вече от Югоизточна Азия. Проявата е организирана от базирания в британската столица Лондон мозъчен тръст МИСИ (Международен институт за стратегически изследвания).

Според сингапурски медии, цитирани от ДПА, в кулоарите на конференцията в Сингапур Зеленски се надява да се срещне с китайския министър на отбраната Дун Цзюн в опит да убеди Китай да участва в срещата за мир в Швейцария. В петък Пекин обяви, че не възнамерява да прати свой представител там.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този въобще не познава манталитета на азиатците и не се съобразявас никого. Щеше първо да знае, че с такъв потен зелен късоръкавко никой дори не би се здрависал и второ-подобно назидателно отношение те не понасят. Там протокола и вежливостта са на почит и от хулигани ги е гнус.
23
1
 
19
 
! Отговори
п.п. преди 3 месеца
и какви оръжия ще дават сингапур на зеления плъх - лодки еднодръвки с картечници ли?
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зелето не и никой след април ,скоро и неговите офицери няма даде подчиняват ,с от като заповяда да се стре по украинци които бегат от мобилизация ,едва ли да му простят ,вече два опита за убийство има от негови генерали ))само така по фашиста гад
21
1
 
21
 
! Отговори
Тиква преди 3 месеца
Цензура работи здраво, трите коментари здраво,ах да, забравих, еврогейският Союз,тук само хвалби за нацисти и Фашисти,за гроб, урсули и бандероФашаги.
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А нещо случайно за изказването на китайците, че тяхната армия ще се бие рамо до рамо с руската в защита на световната свобода??? Или такива неща е забранено да се споменават в нашите медии?
19
0
 
26
 
! Отговори
Цирк преди 3 месеца
Каква мирна конференция без Русия?!Китай я нарече "шоу на абсурда"
18
0
 
13
 
! Отговори
Тиква преди 3 месеца
Пуснаха го в Сингапур,в Тайланд укрофашисти не пускат,. скоро и в Сингапур ще бъде забранено.
17
0
 
21
 
! Отговори
До Защо азиатски дър преди 3 месеца
Защото , почти цяла Африка е с Китаи и Русия , зелката знае , че ще му се изакат в сурата публично. Япония и южна корея все пак са с хамериканците и могат да го изтърпят от добри относки
16
0
 
20
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 месеца
да де, ама на призива на неадакватното, откъм Китай идва отговор: имаме си друга работа, наша Zработа, около нас, която предстои и трябва да свършим, така че не се и опитвай да ни пращаш да пасем зелена Lюцерна, бе гaл.фoн
15
0
 
15
 
! Отговори
Вълканов преди 3 месеца
Единствено право на президент на Украйна, натоящем е на този, който Майдана насилствено прекрати мандата му. Всички бивщи президенти, включая Зелиинки, изкарали целия си мандат, немогат да са президенти на Украйна, освен при нови избори, и то, ако ги спчелят.
14
0
 
20
 
! Отговори
999 преди 3 месеца
Азиатските държави си имат свои проблеми в Южнокитайско море.
13
0
 
25
 
! Отговори
Хи хи преди 3 месеца
зеления жужак иска да вкара света в Трета световна Война !
12
0
 
22
 
! Отговори
Зеленски преди 3 месеца
Е боза с изтекъл срок на годност , кой себеуважаващ се лидер на държава , ще иска да го слуша. Си, си го сложи на 0йа , индийците също, Бразилия ..дедо Байдрън също....с кой това нещастно човече, ще преговаря за мир ? С руснаците може би .....логично е ...ми и тях ги няма хахаха
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски иска цял свят да се върти около практически вече не съществуващата Украйна и около него-практически несъществуващия президент. Май трябва да се . Думите нахалство, безскруполност и самозабравяне благодарение на тоя придобиха ново измерение. Такова чудо досега света не е виждал.
10
1
 
19
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 3 месеца
да де, ама ръководителите на азиатските държави са хитри и няма да се оставят тва на снимката с алчните очички да ги подмами и надхитри. Знаят, че след такива "срещи", нарко-нацициститският клоун-резидент ще иска и оръжие, и ще се опитва да ги въвлече в плановете си (т.е., уж неговите...:). В случая, най-показателен беше големият cpeдeн пpъcт по отношенеие на "призива" му, който му показаха откъм държавата Израел, нал тъй...
9
0
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
без русия няма конференция да се почне от генезиса на проблема
8
1
 
26
 
! Отговори
По същество преди 3 месеца
Зеленски, народа на Украйна страда. Проведи един честен референдум, без главорези и чужденци въоръжени до зъби и ги питай какво искат. Защо отмени президентските избори? На кратко - грАмни се.
7
2
 
4
 
! Отговори
ТУРЦИЯ преди 3 месеца
Случайно спорих с турчин в този сайт и той ми написа в този сайт цитирам по памет:"ВИЖ СА ТЕ КЮРДИТЕ НЕ СА ХОРА И СА ПРЕЗИРАНИ ОТ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ И АБСОЛЮТНО ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ИСКА ДА ГИ ИЗБИЕ ТОЯ ЕТНОС КЮРДИТЕ"
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един американски журналист зададе може би най-логичния въпрос-Какво се опитва да постигне Зелето с тази така наречена мирна конференция? Дори Байдън отказа да присъства. Какво могат да решават тия дето ще се сберат там? Та от тях нищо не зависи. Без Русия и САЩ???? Мирна конференция? Поредната проява на зеленската психопатия. Да видим събранието като се състои. Ше бъде забавно.
5
0
 
30
 
! Отговори
аха преди 3 месеца
Тоя зелен еврей голямо мрънкало. Ако не проси пари или оръжия, тънтони за някакви "мирни конференции", които да решават съдбата на Русия. Но като гледам накъде вървят нещата, тази "конференция" ще е с участието само на зеления еврей и брюкселските слуги на нюйоркските еврей. Няма да е нито Техеран, нито Ялта.