Ким Чен Ун обяви новите цели на армията на Северна Корея

КНДР вероятно ще продължи да засилва военния си потенциал
28 дек 2022 08:22, Елка Василева
19
Ким Чен Ун обяви новите цели на армията на Северна Корея
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун обяви новите цели на армията на комунистическата държава през 2023 г. на заседание на управляващата Корейска трудова партия, съобщиха държавни медии, намеквайки за още една година на интензивни оръжейни изпитания и напрежение, предаде Ройтерс.

Още по темата
През втория ден на шестото разширено пленарно заседание на Централния комитет на партията Ким направи преглед на новосъздадената заплашителна ситуация на Корейския полуостров и по-широкия политически пейзаж, се казва в съобщението.

Ким, който е трето поколение лидер на КНДР, определи посоката на „борбата с врага“ и целите за укрепване на отбранителната мощ, се казва в съобщението на медиите.

Той уточни принципите на външнополитическата дейност и посоката на борбата срещу врага, които нашата партия и правителство трябва стриктно да спазват, за да защитят суверенните права и националните интереси, предаде официалната Корейска централна телеграфна агенция (КЦТА).

Бяха представени нови основни цели, които ще бъдат ревностно следвани през 2023 г., за засилване на способностите за самоотбрана в подготовка за различни отклонения в политическата ситуация.

КЦТА не даде подробности за тези цели, но изказването на Ким може да означава, че изолираната държава ще продължи да засилва военния си потенциал.

Тази година Северна Корея изстреля безпрецедентен брой ракети и много изпитания бяха свързани с разработването на супер приоритетни стратегически оръжия в рамките на петилетния план, изложен на конгрес на управляващата Корейска трудова партия в началото на 2021 г.

Списъкът включва тактически ядрени ракети, нова междуконтинентална балистична ракета, свръхзвукови плъзгащи бойни глави, ядрени подводници и разузнавателни сателити.

Напрежението остана високо през цялата година на фона на постоянните оръжейни тестове на КНДР и пламна отново тази седмица, след като пет севернокорейски дрона преминаха в Южна Корея. Това накара Сеул да вдигне изтребители и бойни хеликоптери и да се опита да ги свали.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Ким трябва да му изработят нова по-широка трибуна, че вече не се побира. Единствената нова цел на С Корея е да си нахрани народа, че вече приличат на скелети. Държава с богата и плодородна земя е срам да нямат какво да ядат.
9
0
 
5
 
! Отговори
путин преди 1 година
целите са повече долари за престъпната шайка която управлява, за да може да задоволява извратения си изтънчен вкус с шарени капиталистически играчки, а цената ще е пълна експлоатация на горкия народ. кимовците работят по утвърдената престъпна комунистическа схема отиграна през годините от КПСС, БКП и другите братски комунистическо-терористически организации познати и у нас.
8
1
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 1 година
Интересува ме как освобождава Зависимите от отровите на САЩ Или медиците на Азия
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Огромен финансов ресурс за безсмислени и безполезни тенекета..А нещо като инвестиране в развитие на селско стопанство, икономика, образование, здравеопазване ...то тва не е важно ..Важното е да има ракети,самолети и подводници ..и кво от това ?
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целите им са да не умрат от глад, както винаги.
5
5
 
4
 
! Отговори
Цел номер1: преди 1 година
Да държат фащ надалеч от корейския полуостров...
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАКА СЕ ЗАЩИЩАВА ЕДНО ЛЪЖЕ УЧЕНИЕ КОЕТО В МОМЕНТА МАКАР И РАНЕНО ЩЕ ОЗДРАВЕЕ И ТОГАВА ЩЕ СЕ ПОЧУДИ ЦЕЛИЯ СВЯТ И ЩЕ ТРЪГНЕ СЛЕД НЕГО. ЗА ДА ДОЙДЕ ЕДИН ДЕН ХРИСТОС И ГО ПОБЕДИ
3
3
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Браво на династията Ким и последната средновековна феодална монархия. Би било чудесно да се обединят с Южна Корея в единна силна средновековна феодална монархия с династия Ким начело.
2
8
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Не чака НАТО да го пази :)))
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО !! ДА ЖИВЕЕ !!