Ryanair кара южноафриканците да доказват националност с тест

Тестът ще представлява въпросник по езика африканс
7 юни 2022 14:11, Йоана Цонева
11
Ryanair кара южноафриканците да доказват националност с тест
Снимка: БГНЕС

Ryanair изисква пътниците от ЮАР да доказват своята националност преди пътуване, като попълнят тест по африканс - език, използван от едва 12% от населението, който дълго време е бил идентифициран с апартейда и бялото малцинство.

Най-голямата авиокомпания в Европа по брой пътници, която не извършва полети от и до Южна Африка, заяви, че изисква от всички пътници от страната, пътуващи за Обединеното кралство, да попълнят "прост въпросник" поради това, което тя определи като високо разпространение на фалшиви южноафрикански паспорти, предава "Ройтерс".

"Ако те не могат да попълнят този въпросник, ще им бъде отказано пътуване и ще им бъде възстановена цялата сума", заяви говорител на ирландската авиокомпания.

Министерството на вътрешните работи на Южна Африка, което предупреди за синдикати, продаващи фалшиви паспорти, заяви, че ще направи изявление относно теста на Ryanair.

Върховната комисия на Обединеното кралство в Южна Африка заяви в Twitter, че тестът на Ryanair не е изискване на британското правителство за влизане в Обединеното кралство. Върховната комисия на Ирландия не отговори веднага на молбата за коментар.

Нискотарифният превозвач заяви, че тестът ще се прилага за всеки притежател на южноафрикански паспорт, който лети до Великобритания от друга част на Европа с този превозвач. Авиокомпанията не отговори веднага на запитване защо ще се прилага за тези маршрути, при положение че според Великобритания това не е изискване.

Зинхле Новази, южноафрикански адвокат, се сблъска с теста, когато е пътувал с Ryanair от Ибиса, Испания, до Лондон на 29 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Добре си правят сметка в Ryanair, със такива бандити! Вържи попа да ти е мирно селото!
7
0
 
3
 
! Отговори
bl преди 1 година
До Анонимен "Да въведат и тест за български за полетите от Варна за София, който го попълни грешно няма право да каца в София ". Това значи че след като отидат на море половината софиянци няма да ги пуснат да се върнат обратно в София.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да въведат и тест за български за полетите от Варна за София, който го попълни грешно няма право да каца в София
5
5
 
9
 
! Отговори
От 2 до 3 преди 1 година
Ти само виж масовите убийства и расовите бунтове в САЩ и атентатите и нападенията с ножове в ЕС, и ще ти стане ясно какво го чака Запада.
4
1
 
13
 
! Отговори
Хмммм преди 1 година
Африкаанс ;) С двойно "а" :)
3
15
 
10
 
! Отговори
do 2 преди 1 година
Това от пасольство ли ти го пуснаха? Само фашистка Русия ще остане "Чиста" с половината си Z свастика начело. Нищо че те имат най-голямат дажамия, а путин заседно с мюсулманската си армия коли християни в чужда държава.
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Южна Африка и Родезия са нагледен пример какво го чака Запада след някое и друго десетилетие. Граждански войни, бели наклави с въоръжена охрана в африканското море, бум на престъпността, бум на болестите, срив на всички държ. учреждения, срив в икономиката.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После ще трябва да доказваме дали сме "хора"