Оланд и Меркел загрижени заради сраженията в Украйна

Двамата лидери са изразили безпокойство пред Путин
14 юни 2014 18:41,
24
Оланд и Меркел загрижени заради сраженията в Украйна
Снимка: БТА

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел изразиха в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин сериозното си безпокойство от продължаването на сраженията в Украйна, предадоха Франс прес и ДПА, като се позоваха на комюнике на Елисейския дворец.

Още по темата
Тримата лидери се чуха днес следобед, след като 49 украински войници загинаха тази сутрин при свалянето на военнотранспортен самолет от проруски сепаратисти над източния град Луганск.

Оланд и Меркел наблегнаха колко е важно да бъде прекратен огънят в Украйна и да бъдат създадени условия за намаляване на напрежението в страната, включително чрез спиране на прехвърлянето на хора и оръжия през руско-украинската граница и призоваване на бунтовниците да сложат край на борбата.

Френският президент и германският канцлер освен това подчертаха необходимостта от уреждане на газовия спор между Русия и Украйна.

Телефонният разговор се е състоял по инициатива на Оланд и Меркел, посочи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Тримата лидери са обсъдили и планираното сключване на споразумение за асоцииране между Европейския съюз и Украйна, както и някои аспекти на взаимодействието при подготовката на резолюция на Съвета за сигурност на ООН за уреждане на украинската криза.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като качваха терористи и убийци на власт не бяха загрижени.И вашето време иде, *** малко ви остава.
1
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато е да говорят с Путин вече се обаждат двамцата заедно, че поотделно нямат авторитет!Ха ха хааа!