Кръвопролитни сражения край Славянск и Краматорск

Атака на украинските сили отблъсната от сепаратистите
14 май 2014 14:37, Елка Василева
147
Кръвопролитни сражения край Славянск и Краматорск
Снимка: Reuters

Нови стълкновения между проруските сепаратисти и украинските сили имаше през изминалата нощ в Славянск и Краматорск, съобщи "народният кмет" на Славянск Вячеслав Пономарьов, цитиран от Интерфакс.

"Враговете ни атакуваха към 1 ч. след полунощ, но ние отблъснахме атаката", каза той. По негови данни в престрелка са били убити осем украински военни, а седем са били ранени.

Сепаратистите твърдят, че са унищожили и няколко бронирани машини. Според Пономарьов загуби има и сред сепаратистите, но той не посочи конкретна цифра.

Той отбеляза също, че тази сутрин обстановката и в двата града е спокойна. От украинското правителство няма потвърждение на твърденията на Пономарьов, предаде ДПА.

Интерфакс съобщи за сблъсъци и край село Октябърское, на 20 км от Краматорск. Според съобщение на украинското военно министерство около обед украински десантчици, които пренасяли вода и продукти, попаднали в засада. В завързалата се престрелка загинали седем военни, а девет били ранени. Десантчиците загубили един БТР и един товарен автомобил с минометна установка.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
34
 
! Отговори
До 22 преди 10 години
"И целия този ад започна, понеже Януковски не искаше да си даде оставката" Абе ***, целият този ад грижливо се е подготвял и замесвал от доста години. Чете ли днес статията от Уикиликс, която надявам се най-после никой няма да нарече "руска пропаганда"? Та там се цитират още от 2008 година предупрежденията в белия дом, че подготовката на украйна за влизане в нато ще доведе до разкол и гражданска война. А Янукович, това разбира се е само удобния повод, което само *** *** не разбират.
29
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯПравителството в Киев не е легитимно, а е резултат на един въоръжен преврат. Президент е Янукович. Може да бъде сменен, но с процедура за импийчмънт. Ама трябват 2/3 от депутатите, а хунтата не ги събра. Всичко друго е противоконституционно!
28
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Некой си от БГзвучиш по скоро като някой си от рассия
27
14
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Украинската армия 20 години е разграждана от руски шпиони, сега докато си стъпят на краката ще е трудно, няма какво да се лъжем.
26
1
 
18
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Да допълня. Била е военна колона,която е доставяла снаряди за градовете край Славянск,обаче попаднали под обсада и резултата е бил 2 унижтожени БТР-ри 1 Камаз пълен с воиници 1 Камаз с боеприпаси Убити и ранени ,около 30 А в ноща срещу неделя,проруските сили в Славянск са взривили склад с боеприпаси и жертвите може да са стотици.Бездруго Киев съобщи за 100 дезертирали военни от Житомир,та колко му е да се убити в Славянск.
25
3
 
25
 
! Отговори
Бъзик Изток преди 10 години
БОЙ по фашистките им глави, САЩ в Сирия се ***, а в Украйна силно пърди, та чак земен тръс се усеща, наравно с миризмата
24
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народната армия си личи че е от наемници. Типично руска практика, както в чечня.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз кат фана автомат съм велик...
22
17
 
4
 
! Отговори
xax преди 10 години
До ХекторНа теб образованието ти е от ютюб май, гледаш ракетите и си викаш "въх въх, колко са мощни братушките". Слабак!
21
3
 
21
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До Хектор не предполагаш каква могъща страна е Русия,а за военно да не говорим.P.P образовай се малко има туба,вибокс,там има картинки и се движат за по-лесно смилане на инфото,нали си горд КОНСУМАТОР.МНОГО КАРТИНКИ ГЛЕДАШ !!!
20
0
 
32
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Храната и водата са се взривявали поне 30 минути след попадение от гранатомет! Жертвите са около 20 фашонги! От опълчението са двама.
19
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АБЕтея прости тикви никога няма да загреят. целта е цялата украйна , но мисля че няма да стане
18
1
 
27
 
! Отговори
И цветя преди 10 години
Бронетранспортьорите и танковете били пълни с цветя. Войниците били на разходка.
17
6
 
18
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯ.....Царството на Содом (сащ) и Гомор (англия) ще бъдат заличени скоро от могъщи удар,защото драги дори и не предполагаш каква могъща страна е Русия,а за военно да не говорим.P.P образовай се малко има туба,вибокс,там има картинки и се движат за по-лесно смилане на инфото,нали си горд КОНСУМАТОР.
16
21
 
1
 
! Отговори
АБЕ преди 10 години
МАЛОУМНИЯ БГ НАРОД ОЩЕ ЛИ НЕ МОЖЕ ДА ЧАТНЕ,ЧЕ СЕ ВОДИ БУТАФОРНА "ВОЙНА"между проруски сили и хората на руските служби в Киев,които "ръководят" бутафорията....
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само на мен ли ми прави впечатление часа на операцията и сходството с подобни операций от минали конфликти..... всичко друго но не и "анти-терористични" както се опитват да ги назоват в Киев
14
1
 
6
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 2 Да прав си напълно Да отбележа,че се е взривила САУ и жертвите били на парчета. Станало е в херсонска област
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БобиMного си ***...
12
46
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
УКРАЙНА ОФИЦИАЛНО ТРЯБВА ДА ПОМОЛИ НАТО ДА ПРАТИ СВОИ ВОЙСКИ В УКРАЙНА , А НЕ В СЪСЕДНИ СТРАНИ ЧЛЕНКИ НА ПАКТА !!! ТОГАВА русия НЯМА ПРАВО ДА ПРЕТЕНДИРА ,ЧЕ НАТО ПРАЩА ВОЙСКИ В УКРАЙНА , ПОНЕЖЕ ТОВА ЩЕ Е ПО МОЛБА НА ЛЕГИТИМНОТО И МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТО УКРАИНСКО ПРАВИТЕЛСТВО !!! ТОГАВА НА руснаците ЩЕ ИМ СЕ ВЪРЖАТ РЪЦЕТЕ , НИТО ПОДГОТВЕНИТЕ ИМ СЕПАРАТИСТИ ЩЕ СА ПРОБЛЕМ ,НИТО РУСКИТЕ ВОЙСКИ ПО ГРАНИЦАТА ШЕ ПЛАШАТ УКРАИНСКИЯТ НАРОД !!! И САМО ПРИ ЕДНА ГРЕШНА СТЪПКА руснаците ЗАГИВАТ ЗА РОДИНУ !
11
2
 
19
 
! Отговори
СНАРЯДИ преди 10 години
за БМ21 са карали украинските камиони за да попълнят взривените запаси край Краматорск миналата нощ