Джон Кери нарече Асад "убиец" и "бандит"

ООН няма какво повече да каже на САЩ, обясни той
Обновена: 30 авг 2013 22:07 | 30 авг 2013 22:07,
57
Джон Кери нарече Асад "убиец" и "бандит"
Джон Кери. Снимка: архив Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери представи обширна аргументация за ограничена американска военна акция срещу Сирия заради използването на химическо оръжие, като подчерта, че тя не може да остане ненаказана за такова престъпление срещу човечеството, предаде Ройтерс.

Кери, който нарече сирийския президент Башар Асад бандит и убиец, подчерта също, че всяка акция, която САЩ биха предприели, ще бъде внимателно премерена и няма по никакъв начин да прилича на инвазиите в Афганистан и валянето на бившия либийски диктатор Муамар Кадафи.

"Тя няма да включва участие на войници на терена. Тя няма да бъде с отворен край. И няма да поеме отговорност за една гражданска война, която вече е в ход", заяви Кери.

По думите му всяко действие, което президентът Барак Обама ще реши да предприеме, ще бъде ограничен и премерен отговор, който да гарантира, че за бруталното и безочливо използване на химически оръжия от един деспот ще бъде потърсена отговорност. В кратка, но силна реч по телевизията от Държавния департамент той добави също, че други страни, които биха могли да използват оръжия за масово унищожение наблюдават внимателно, за да видят дали Сирия ще се измъкне безнаказано.

По думите му ООН не може да каже на света нищо за химическата атака в Сирия, което САЩ вече да не знаят и вече да не е обществено достояние, предаде Асошиейтед прес. Кери заяви, че инспекторите на ООН, разследващи атаката от миналата седмица, са ограничени в мандата си да определят дали е имало такава атака, но те няма да кажат кой е отговорен. Той заяви, че ООН не може да мобилизира света да действа така, както би трябвало.

Президентът Барак Обама ще взема американските решения според собствения график на САЩ, на базата на собствените им ценности и интереси, заяви Кери.

За тази ограничена военна операция шефът на американската дипломация посочи възможни съюзници като Франция, Арабаската лига и Австралия.

Той подчерта, че тази операция ще бъде послание, изпратено до Иран и Хизбула, подкрепящи военно Дамаск.

Кери подчерта също, че поучени от опита с инвазията в Ирак преди десет години, основана върху фалшиви разузнавателни информации за оръжия за масово унищожение, САЩ няма да повторят същата грешка, заяви Кери, цитиран от Франс прес.

"Нашите разузнавателни служби грижливо проверяваха и препроверяваха информациите за химическата атака на 21 август в Сирия", каза той. "Това беше направено много по-внимателно, отколкото навремето с Ирак. Ние няма да повторим този случай", обеща Кери, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
48
 
! Отговори
stoynov преди 11 години
До StealthТи пък откъде си сигурен, че Ал Кайда бутнаха кулите?!?! Защото така казаха Америка, CNN, BBC и т.н. ли??? За вас има само черно и бяло явно. Но съществува и сиво, това което наричате конспирации. А Джон Кери не искам и да го коментирам, какво се прави на Майка Тереза, член на Череп и кости.
17
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
смешно е американски политик да нарича някого убиец, защото трудно могат да се изброят конфликтите по света, които американските политици са запалили, а още по трудно е да се уточни броя на жертвите в тях. И всичко това заради пустите американски интереси, разбирай за билионите на шепа хора! Хора ли? Не са хора, сатани са. Кери показва мащабно лицемерие.
16
3
 
60
 
! Отговори
Путин преди 11 години
Мачкай плъховете,Башар ! Ние ще ги довършим!
15
3
 
53
 
! Отговори
Stealth преди 11 години
Защо просто не си каже Джон Кери, че ги е страх. От големите държави - само Франция ги подкрепи за военна намеса. Може и да е имало химическа атака. САЩ казват - тя е от Асад, не може да се бунтовниците! Какво значи това, че май последните са много гъсти с Големия брат? Как пък тия разследващите експерти от ООН не разкриха дали има такава атака и чие дело е? Нека предположим че САЩ нападнат Сирия. Срещу Сирия е и Ал Кайда, значи ли че САЩ са им съюзник? На тези, които 2001 им бутнаха кулите?
14
15
 
19
 
! Отговори
maia преди 11 години
ne se pridurjaite kum tupite konspiratzii.., suglasna sum 4e tazi voina ne e voina na America, no voina 6te ima, ne naprazno izlitat izstrebitelite po 5 prez 5 minuti prez poslednite 5 dni, tolkova gorivo naprazno ne se habi.. trqbva da bude nakazano prestuplenieto ot minalata sedmitza, tozi vid orujie za masovo uni6tojenie e nai-kovarniqt i dolen na4in sre6tu 4ove4estvoto
13
4
 
51
 
! Отговори
ghostmeister преди 11 години
Този е изверг на човечеството!Истината е ,че Америка достави химическото оръжие на терористите от Ал Кайда чрез Саудитска Арабия.Повтаря се сценария от Ирак и Либия.Вижте кратуната на Джон Кери на какво прилича нещо средно между *** и конска глава с ясно изразени черти на престъпник.
12
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Джон Кери нарече Асад "убиец" и "бандит"Асад пък казва по въпроса - Мишки срещу мене църкат, и кат ме видят познай къде си бъркат.
11
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обидните думи към народи и държави, както и ксенофобията могат да бъдат основание за Съд на тези, които не си знаят мярката
10
35
 
23
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Браво на Кери, точно така с доказателствата по руските тикви, които дадоха химическо оръжие на убиеца (на собствения му народ) Асад. Срам за подкрепящите такъв режим и в този форум, АНАТЕМА!
9
21
 
19
 
! Отговори
Anonimus преди 11 години
към анонимен 2Не бе не си прав. Обама наистина получи Нобеловата награда,но Асад иска да му я вземе с помоща на 100000 убити сирийци и 2милиона бежанци.
8
5
 
52
 
! Отговори
БУШмен преди 11 години
В американските пилешки бутчета, царевица и да не споменавам по нататък още стоки или марки, има повече химически оръжия отколкото във всички военни складове по света.
7
3
 
51
 
! Отговори
123 преди 11 години
САЩ да си проверят фактурите - на кого са продавали химичиско оръжие
6
7
 
60
 
! Отговори
Камен преди 11 години
Убийци и бандити са САЩ,който се съюзиха с Ал Кайда в Сирия .............
5
2
 
38
 
! Отговори
batevale преди 11 години
"По думите му ООН не може да каже на света нищо за химическата атака в Сирия, което САЩ вече да не знаят и вече да не е обществено достояние, предаде Асошиейтед прес. Кери заяви, че инспекторите на ООН, разследващи атаката от миналата седмица, са ограничени в мандата си да определят дали е имало такава атака, но те няма да кажат кой е отговорен. Той заяви, че ООН не може да мобилизира света да действа така, както би трябвало."----Ами тогава да гасят тока на ООН и "кой от къде е"!?!?!?!?!?.......
4
26
 
19
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
Нещо не ви се пише май тука , не ви харесва че разбива на пух и прах конспиративните ви теории , знам че няма да се откажете да пишете глупости вие никога нямада разберете че на земята има и други хора различни от вас.
3
1
 
40
 
! Отговори
xari potar преди 11 години
E TOVA SE KAZVA SUPER NAXALSTVO.BRAVO DJON,BRAVO KERI .BRAVIO I NA DVAMATA)))CQL SVQT VI GLEDA SEIRA I BQGA OT CIRKA VI.VIE SPONSORIRATE AL KAIDA I CQLATA *** OT TERORISTI V SIRIQ.MI NAPADAITE KAKVO 4AKATE GADINI DOLNI.
2
3
 
62
 
! Отговори
БГ преди 11 години
УБИЙЦИ И ИДОТИ СТЕ ВИЕ,ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ ИСТИНСКИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ,КОИТО В МОМЕНТА ВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА С АЛ КАЙДА,ТЪЙ КАТО НИКОЙ СВЕТСКИ РЕЖИМ НЕ ВИ ИЗНАСЯ-ТУНИС ,ЕГИПЕТ,ЛИБИЯ,СЕГА Е РЕД НА СИРИЯ ,ТЕ СА ЗАПЛАХА ЗА ВАС И ВАШАТА ИКОНОМИКА,ВИЕ СТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТАЙНИ ЗАЩИТНИЦИ НА ИСЛЯМСКИТЕ ФУНДАМЕНТАЛИСТИ-"БОРЦИТЕ ЗА СВОБОДА"-ОБУЧАВАНИ ВЪВ ВАШИ БАЗИ,А ПОСЛЕ УЖ СЕ БОРИТЕ С ТЕРОРИСТИ,КОИТО ВИЕ САМИ СЪЗДАВАТЕ
1
0
 
41
 
! Отговори
Топ Идиот преди 11 години
Как пък го ВАЛЯХА Маумар Кадафи ?