Двама загинаха при руска атака в Сумска област

Има и поне шестима са ранени
13 сеп 2024 13:25, Александър Попов
31
Двама загинаха при руска атака в Сумска област
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руско нападение с управляеми бомби причини днес смъртта на двама души и рани шестима, включително дете, в Сумска област, Северна Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на местните власти.

Атаката е нанесла щети на жилищни сгради и на клиника, като е прекъснала електроснабдяване, съобщи местната областна военна администрация в приложението "Телеграм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Войната в Украйна
Още от Русия
Открити са над 100 руски мини в Черно море от началото на войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
ха ха ха! преди 4 дни
"предаде Ройтерс, като се позова на изявление на местните власти." - това е добър виц!
22
0
 
3
 
! Отговори
Украйна ли? преди 4 дни
Няма такава държава Украйна? Това е Руска територия.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
влак, натоварен с военна техника и боеприпаси за въоръжените сили на Украйна, напусна село Шевченково в Харковска област и само заради един релеен шкаф беше унищожен по сигнал на членове на съпротивата.Влакът е превозвал подкрепления в посока Купянск. За да спре движението на влака, руската съпротива е изгорила релеен шкаф на железницата по маршрута на военния товар, уточни Лебедев в своя телеграм канал. - Подпалването на релейния шкаф изглежда като дребно нещо. Но това действие прекъсна логис
20
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 4 дни
Руско нападение с управляеми бомби.... и само двама загинали, като бомбите са попаднали в клиника и жилищна сграда. Бива лъжи, ама чак толкова не бива. Един казваше: ако продължаваш да ми следиш мохабета няма да ти приказвам... И аз мога да лъжа но никой не казва колко плащат.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
То и у нас загинаха двама, макар че няма руска атака. Сигурно американците лека полека изтребват летците ни. А може и заговор против президента да е имало.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ами рзните му там инструктори да не си вземат на фронта децата. После ревете.
17
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
Сумска област е част от Русия!
16
0
 
8
 
! Отговори
Смешник преди 4 дни
Руската атака унищожи голяма част от резервите подготвящи се да навлязат в Курска област
15
1
 
16
 
! Отговори
CNN води разговори с преди 4 дни
14 укро-бойци, участвали в нахлуването в Курска област през август. Те всичките твърдят, че авантюрата на просрочения Зе-клоун струва скъпо на ВСУ и на Украйна.
14
0
 
17
 
! Отговори
5 преди 4 дни
Командването на ВС на Рф вероятно е предвидило този ход на събитията.
13
0
 
12
 
! Отговори
4 преди 4 дни
плацдарм близо до село Веселое.Роман Алехин пише за електронната война: Работата се усложнява от факта, че Фашизоидният бандеровски и,з,м,е,т действително разполага с работеща електронна борба на бронирани превозни средства.Освен това те непрекъснато управляват електронен радар, който открива руските големи БЛА и незабавно изпраща своите дронове да ги унищожат, лишавайки ги от "очите". Фашизоидният бандеровски и,з,м,е,т може да въведе допълнителни резерви в този район и да се опита да пробие към Коренево и Снагост, отивайки в тила на ВС на РФ. Командването на ВС
12
1
 
13
 
! Отговори
2 преди 4 дни
настъпателни действия.Боевете продължават край Малая Локня и Мартиновка. И двете селища все още са под кървавият бандеровски ботуш.На подстъпите към тях действат части на руската армия.В югоизточния сектор сблъсъците се водят край Черкаска конопела и недалеч от Борок.Като цяло руската армия продължава да изтласква Фашизоидният бандеровски и,з,м,е,та от района на Курск, като едновременно с това унищожава зомбита и техника на киевската хунта. ВСУ на места оказват яростна съпротива, а на места дори провеждат собствени настъпателни действия. Скоростта на настъпл
11
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 4 дни
Курск.ВС на РФ продължават контранастъплението. Фашизоидният бандеровски и,з,м,е,т постепенно се изтласква от Кореневския и Суджанския район. ВС на Рф освободиха селищата Обуховка и Покровски. Боевете се водят в Любимовка и Толстой Луг. Последното селище е почти превзето, но в Любимовка и,з,м,е,та оказва сериозна съпротива. Руските бойци няколко пъти влизаха в територията на селото, но накрая трябваше да се върнат.Малко по на север продължават боевете при Коренево и Олговка. Фашизоидният бандеровски и,з,м,е,т не възнамерява да напусне този район без бой и води настъ
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Пак са издумкали някой военен институт или хотел пълен с наемници. Хамериканцит се правят на опечалени.
9
13
 
1
 
! Отговори
????????????? преди 4 дни
Да убиваме деца в Европа през 21ви век.Как да не обичаш Русия. Успешно денацифицира 5-6 годишните в Украйна.Тези в клиники и болници също са приоритет.
8
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Значи русия може да тероризира, но Украйна не можела да отвръща на руска територия. Всичко ще си платят много скоро.
7
0
 
14
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 дни
ЧУВАЛЪТ СЕ ЗАТВАРЯ ЗА НАЕМНИЦИТЕ В КУРСК --ПОЛЯКИ;ФРАНСЕТА ; ШВАЙНЕТА И "МАРИНКИ В ПЕНШЪН " --ЧУВЛЪТ СЕ ЗАТВАРЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
0
 
12
 
! Отговори
У нас преди 4 дни
Повече загиват от катастрофи по пътищата
5
0
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 4 дни
Те не са същите хора, каза Кирил Петков
4
1
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 4 дни
Абе ПУТИН , ОТНОВО ЛИ САМО ПАЗАЧИТЕ НА НАТОВСКАТА ВОЕННА ТЕХНИКА ??? ВИЖ АМЕРИКАНСКАТА ВОЙНА СРЕЩУ ГАЗА , ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ УБИТИ ЖЕНИ , ДЕЦА И СТАРЦИ !!! БРАВО , ЧЕ НЕ СИ АМЕРИКАНЕЦ !!!