Зеленски: Жалко, че не можем да ударим Кремъл

Далекобойните им оръжия стигали само на 200 км
7 сеп 2024 16:10, Петър Бойчев
358
Зеленски: Жалко, че не можем да ударим Кремъл
Снимка БГНЕС

Ще покажа на Г-7 и Байдън какво трябва да се направи, за да се притисне Путин и да приключи войната, заяви Зелнски на международния форум "Амброзети" в Италия.
 

Украинският президент Володимир Зеленски, който през деня беше на срещата на съюзниците на Украйна във формата "Рамщайн" и се срещна с канцлера Шолц, вече е в Италия на международния форум "Амброзети".
 

Там каза, че съжалява, че Украйна не може да удари Кремъл. "Жалко, че не можем да го направим...Защото далекобойните оръжия, които имат нашите партньори, стигат само на 200 км", отбеляза Зеленски, цитиран от УНИАН. Той подчерта, че Украйна развива собствени дронове и ракети, за да пренесе постепенно войната в Русия, пише  segabg.com.
 

"Ще пренесем тази война обратно в Русия, за да почувства Путин натиска и да пожелае единствено мир", каза Зеленски.
 

Той добави, че руските самолети нанасят удари в Украйна от военни летища, отдалечени на 100 до 300 км от границата, затова Киев се нуждае от далекобойни оръжия.
 

"Тези оръжия са ни нужни срещу военните летища, Украйна не се цели в граждански обекти", увери президентът.
"Ще покажа на Г-7 и Байдън какво трябва да се направи, за да се притисне Путин и да приключи войната", каза Зеленски.
 

"Путин търси ракети по целия свят, за да убива украински деца, ние търсим ПВО. Курската операция беше нужна, за да отворим очите на Запада, че Путин иска да ни унищожи, а не да защитава Русия. Териториално войната се води в Украйна, но пострада целия свят ", заяви Зеленски. Беше изпратен с дълги аплодисменти.
 

Използването на предоставени на Киев американски оръжия за нанасяне на удари на далечни разстояния в Русия няма да промени значително ситуацията в Украйна, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, предаде Ройтерс. По този начин той деликатно се противопостави на желанието на Киев за премахване на ограниченията върху употребата на тези оръжия, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още по темата: КремълракетиЗеленски
Още от САЩ
Прокуратурата в САЩ повдигна обвинения на лидери на "Хамас"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
15
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Изглежда украинските балистични ракети са почти готови.Скоро ше пристигнат добрите новини за разбомбено Блато.
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вече трета година великото НАТО с 90% БВП го спукват от бой в Украйна, някаква бедна и изнемогваща Русия с 2% БВП.
34
2
 
17
 
! Отговори
До 30 преди 1 седмица
На тая украинска психиатрия още ли няма ограда бе
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що за техника имат украинците дето само на 200 км стигат ракетите им? Муахааххахаа...
32
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин става на 72 след 2 месеца. Ще остане в историята като един кръвожаден дезориентиран нацистки старчок. Накрая ще му видят сметката, но цялото руско общество ще го отнесе.
31
13
 
1
 
! Отговори
Споко преди 1 седмица
Споко, ако НАТО се провали в Украйна, тогава НАТО ще превзема Русия от вътре.
30
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
17ти Август: Аве kAпейки, успя ли самая могучия за три год пълномащабна война да се справи с 25 пъти по-малка държава на която и дават нередовно старо НАТО вско оръжие и пари? Кво става с черноморския флот, преоборудваха ли го пак от подводен в надводен колхозниците? Курск вече чии е, кво казва Зеления Чорап и мутрофеевна? Тия от Азов що пак са си взели част от Ню Йорк? Путинарко нали ги беше съдил и вие се радвахте, що пак тепат колхозници?
29
2
 
6
 
! Отговори
бре! преди 1 седмица
До Анонимен "И най-непревзимаемата крепост може да бъде превзета отвътре. Въпрос на време. Путин няма да надживее запада. А той не бърза, ще подкрепя Украйна, колкото трябва" - - бре? Сега така ли стана? А какво става с победата на бойното поле? Оня eвродебила Борел какво стана с победата на бойното поле?
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Защото далекобойните оръжия, които имат нашите партньори, стигат само на 200 км", отбеляза Зеленски, цитиран от УНИАН." Муахахахаа...дават му само някакви *** на наркомана, щото знаят че ако му дадат оръжие което да стигне до Москва и войната свършва понеже Киев ще е изпепелен за един ден и наркомана ще капитулира, а краварите нямат полза войната да свършва бързо.
27
4
 
20
 
! Отговори
Ммда преди 1 седмица
"Жалко, че не можем да ударим Кремъл" Зеленски е един очевАден пример какво се случва когато човек се "друса" редовно - пълна загуба на връзка с реалността.
26
0
 
6
 
! Отговори
до12 преди 1 седмица
Ми щом Китай намира пазари и увеличава производството значи има, а е да не си говорим глупости, скъпи суровини, скъпи горива и зелени п,ро,с,т,о,тии им е май проблема.
25
9
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 1 седмица
Аз помня само режима на тока и водата и как се натъжавах като мина покрай кореком. Бананите бяха сезонен плод и вирееха само по Нова Година. Дефицити на почти всички стоки и пазаруване "с връзки" дори на хигиенни принадлежности. Края на 80-те вече имаше купони за хляб и километрични опашки за бензин.
24
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Накрая Русия ще се разпадне и ще загуби и Калининград, подарен й след ВСВ. Всяка империя загива, рано, или късно. Закономерност.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пентагонът препоръча на Зеленски да прекрати операцията в Курс, и на пренасочи силите към Покровск. Ако Русия превземе Покровск вече няма да има смисъл за САЩ да подкрепят Украйна.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фауве, най-големият производител на автомобили в света, затваря заводи в Германия заради трудната икономическа среда. Германският производител Фауве обмисля затварянето на заводи в Германия за първи път в историята си, в ход, който демонстрира конкурентния натиск оказван от китайските автомобилни производители върху немската автомобилна индустрия.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жалко, че ни набута във войната и не спря да досаждаш всеки ден.
20
4
 
16
 
! Отговори
Червения Чук преди 1 седмица
САЩ скоро ще рухне. Ние, като общество, сме по-загрижени за различните полове и как да се обръщаме към нечии местоимения. Междувременно имаме дългове от $35+ трилиона с главозамайваща престъпност и бездомничество. Избирането на Камала Харис ще бъде последният пирон в САЩ. ковчег.
19
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Години наред Европа профитираше и се развиваше в благоденствие благодарение на изключително изгодните цени на ресурсите които купуваше от Русия. Но те не искаха да купуват изгодно, искаха ги без пари, затова започнаха войата в Украйна. Е, сега всичко свърши. Европа отива на кино.
18
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И най-непревзимаемата крепост може да бъде превзета отвътре. Въпрос на време. Путин няма да надживее запада. А той не бърза, ще подкрепя Украйна, колкото трябва.
17
20
 
2
 
! Отговори
Споко преди 1 седмица
Споко, Украйна е на страната на светлите сили и ще победи тъмните демонични сили, дори ако западът не даде пари и оръжия, тогава ще дойдат да помогнат от Орион, от Сириус, от Нирибу и ще спасят Украйна, па и Йода ще удари една рачичка, Йода само да дигне леко рачичката със силата и цак - Украйна моменталически ще победи Русия. Завоевателната война на агресора Путин, по дефолт е обречена на неуспех. Иначе светът би бил несправедлив, а ние не искаме да живеем в несправедлив свят, нали, тогава по-добре да се фърлиме от десетия етаж, нали?