Орбан: Владимир Путин и Володимир Зеленски трябва да се срещнат

Така щяло да се сложи край на войната в Украйна
7 сеп 2024 14:22, Елка Василева
239
Орбан: Владимир Путин и Володимир Зеленски трябва да се срещнат
Снимка: архив, БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че е необходимо лидерите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски да се срещнат, за да се сложи край на войната между двете страни. Попитан дали е възможна такава среща, той каза на форума „Амброзети“ в Италия, че тя е "необходима" и че основният въпрос е комуникацията.

Още по темата
„Ако няма комуникация, войната става все по-лоша и по-лоша“, каза Виктор Орбан на панелната дискусия, съобщава „Политико“. Във форума участва и украинският президент, с когото Орбан каза, че поддържа "добри отношения", дори след като унгарският лидер се срещна с Путин в Москва.

В първите седмици от шестмесечния мандат на Унгария като председател на Съвета на ЕС Орбан се опита да се представи като "миротворец" в украинския конфликт с изненадващо посещение в Киев и след това - в Москва.

През последните седмици и Путин, и Зеленски твърдяха, че биха приветствали посредници в дискусията за прекратяване на конфликта в Украйна, но не вярват, че Унгария е вариант, пише „Труд“. Говорейки на панелна дискусия на руския Източен икономически форум във Владивосток в четвъртък, Путин каза, че Китай, Бразилия или Индия биха могли потенциално да помогнат в мирните преговори. Зеленски обяви след среща с Орбан през юли, че "миротворецът" трябва или да има силна икономика, която засяга Русия, или мощна армия, от която Путин се страхува, като инструменти за влияние.

„САЩ са такава страна, Китай и ЕС - също. Не само една страна, а целият Европейски съюз “, каза Зеленски тогава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от Войната в Украйна
Украйна е свалила 58 от 67 дрона, с които я е атакувала Русия тази нощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин: "Искаме мир, но е смешно да преговаряме с Украйна, защото са и свършили патроните и някой е употребил психотропни вещества".
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин не трябва. Русия печели на фронта.
44
4
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 седмица
До 43. А ти кой си и какъв си бе, оххлюв невзрачен?
43
6
 
2
 
! Отговори
Развеселен преди 1 седмица
До До 37 Не му говори така, щото ще се възмути :)) Ботокса съвсем по фашистки си промени конституцията. Едно врее и Хитлер така е направил.
42
5
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
И кво ще си кажат?Русия да се връща в земите си и войната ще спре и без срещата.
41
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Няма.
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеленски е нелегитимен.
39
4
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 1 седмица
До Дам..."Няма как да се срещнат, защото зеленият е нелегитимен от май месец!" В това отношение Путин води с няколко точки на Зеленски, защото е нелегитимен от 2008г, когато се разменили местата с Медведев, а после многократно изнасили конституцията само и само да управлява вечно.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЕС е бита карта.
37
0
 
4
 
! Отговори
Някой ден преди 1 седмица
Зеленски винаги е казвал, че иска да посети мавзолея на Червения площад, тъй че със сигурност един ден ще се срещнат лично.
36
4
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 1 седмица
Отдаването на К.У.Р.ск е топ-секретна тайна на руското правителство, която само джуджетата знаят. Така беше и със СеСеСеРейницата, която загуби соц.лагера и се утече у ряката.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма как да се срещнат.Зеленски няма да може да де договаря с един мъртвец..
34
3
 
6
 
! Отговори
Дам... преди 1 седмица
Няма как да се срещнат, защото зеленият е нелегитимен от май месец! Така че евентуалното срещане и подписване на мир ще бъде също нелегитимно! Да беше имал смелост да проведе избори зеленият непран, за да има сега легитимен президент територия Покрайна!
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Акой иска разрешение за какви преговори говори зеленски е кукла на конци тоя му лепна етикет лидер
32
6
 
2
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 седмица
Много хубаво и без вазелин Зеленски го е oнoдил. Също както го нaчyкa и на Зеленочорапов, за когото войната в Украина беше "конфликт".
31
7
 
6
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Закфо Путин да се среща със Зеленски?Путин нападна вероломно преди 3 години, уби сума ти цивилни в Украйна, сега среща ще правят. Няма смисъл, Курск е украински, Москва беше бомбардирана с дрони, скоро Украйна ще си върне и другите територии, които бяха "анексирани". Дано Зеленски да анексира Курск, да види Путин другата страна на лопатата. Малката Украйна 3 години се справя със "силната" Русия, че и настъпва и побеждава. Руснаците са смешници.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Така наречената рада също е нелигитимна миналия месец и изтече срока изобщо нито една власт не е легитимна в украйна
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако Зеленски иска да се срещне с Путтин- Ще стане като Пригожин- ще му Падне Хеликоптера, Самолета - Това Са Невъзможни Неща за САЩ
28
8
 
3
 
! Отговори
Миклухо маклай преди 1 седмица
До ЗелкатаРазбира се че е избран който не избира путин отива в Магадан на дълга почивка
27
4
 
7
 
! Отговори
абе преди 1 седмица
абе, за каква украйна говорим още, то там няма нищо, една разорана целина, без население, с разрушена инфраструктура....украйна, че украйна! дрън-дрън!