Зеленски призова Запада: Заличете "червените линии" на Москва

Иска използването на далекобойни оръжия по руска територия
Обновена: 6 сеп 2024 12:22 | 6 сеп 2024 12:00, Александър Попов
427
Зеленски призова Запада: Заличете "червените линии" на Москва
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски призова западните си съюзници да пренебрегнат "червените линии" на Москва и да позволят на Киев да използва оръжия с голям обсег за удари по руска територия.

"Трябва да разполагаме с тези способности с далечен обсег на действие не само на територията на Украйна, но и на руската територия. Така че Русия да бъде мотивирана да се стреми към мир“, заяви Зеленски на среща на групата от Рамщайн, в която участват около 50 държави, които доставят оръжие на Украйна.

Това е и първото участие на украинския лидер на срещата на министрите на отбраната в американската военновъздушна база в Западна Германия.

В началото на днешната среща министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обяви, че президентът Джо Байдън ще одобри още помощ в сферата на сигурността за Украйна на стойност 250 млн. долара.

"Това ще увеличи капацитета, за да отговори на променящите се изисквания на Украйна. И ние ще ги предоставим със скоростта на войната", каза Остин.

Обявяването на новата помощ идва в рисков момент за украинските сили, които напредват в руската Курска област, въпреки че руските сили заплашват Покровск в Източна Украйна, коментира Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от Свят
Украйна е свалила 27 от общо 44 руски дрона
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
2
 
30
 
! Отговори
Секира преди 1 седмица
Зеленски води света към гибел и ще е най добре да заличат него.Завинаги! И по скоро, защото ще се затрие всичко заради тази гад долна.
264
0
 
24
 
! Отговори
Ами тя преди 1 седмица
Русия се стреми към мир, след като си освободи териториите които другаря Путин с указ присъедини към Руската федерация. Само гледайте и Одеска област да не влезе в указа преди мирът да е настъпил. И ако някой си мисли, че Зеленски ще преговаря за мира много се лъже.
263
0
 
25
 
! Отговори
Ха ама дедо Бидон преди 1 седмица
Знае, ме те сме 1945 година и океана не може да защити САЩ от интерконтинентални свръхзвукови ядрени ракети..
262
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеленски, чакаме да се махаш заедно с Украйнската хунта, бе рекетьор, нацист и кървав убиецо, ти не си легитимен! Какво сте хванали украинците за гушата и ги третирате като роби и пушечно месо?
261
0
 
29
 
! Отговори
Когато удавника преди 1 седмица
Потъва, той повлича и всеки друг, който се хване за него!
260
0
 
23
 
! Отговори
Във ВСВойна преди 1 седмица
Са загинали 50 мил души в Европа и без ядрено оръжие! Явно идеята на Зелка е, ако загинат 50 милиона европейци, никой няма да забележи тея 300 000 украинци дето пратих за месо на фронта..Човешкия живот е нищо да него..
259
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ПЕТKO KATЪPAБраво Петко, изглежда е така!
258
1
 
19
 
! Отговори
ПЕТKO KATЪPA преди 1 седмица
Съвсем естествено е затъналият до носа в аки Зеле да иска да дръпне и други в акито,белким се случи нещо и успее да излезе!
257
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 270. Несполучлив! Слаб (2)!
256
0
 
25
 
! Отговори
Не става въпрос за преди 1 седмица
Победа! Зиленски разбира че тя е невъзможна! Той простто иска и Всички други Европа и САЩ да загубят! За да не носи отговорност за разрушената Украйна..
255
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това наркоманче иска да подпали света!Чудя се на търпението на Путин....
254
1
 
18
 
! Отговори
До 269 преди 1 седмица
Путин не води война от 3 години да сметка на воите данъци и заплата! Също така не иска пари от българския бюджет, пари за руски бежанци, цялото оръжие на БГ армията, рейсторите ни а сега и български мъже да се бият за Русия! Това прави различно
253
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин иска да предизвика трета световна война, но при такива мащабни войни загиват общо взето руснетата!
252
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И какво прави по различно от путин, та викаш искал да предизвика световна война? Ако си умна копейка, ще обясниш, но умна копейка е дървено желязо!
251
2
 
20
 
! Отговори
Стига сте трили преди 1 седмица
Зеленски иска и българи да се умират за неговата кожа!! Малко са му украинцити! Буквално!
250
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Покровск червените кpaтyнки гърмят като пуканки в микровълнова печка!
249
0
 
6
 
! Отговори
До 272 преди 1 седмица
И да напичаш личното си мнение факт, то пак си остава твое лично мнение
248
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До до 267Абе ***, руснаците са воювали и в Азия през ВСВ, като пращат инструктори, войници и оръжия, щото там японците са превзели почти цяла Азия, от Китай чак долу до Индонезия, включително и англичани и американци са били нападнати там, на два фронта е помагала и воювала Русия през ВСВ. Неблагодарници!
247
23
 
7
 
! Отговори
до 267 преди 1 седмица
И да слагаш минуси фатите са си факти.Копейките сте НЕГРАМОТНИ ,нагли и нахални.Не четете,слушате радио Масква и Телеграм от там се информирате.Четете книги бе,неграмотни животни.
246
19
 
4
 
! Отговори
до 267 преди 1 седмица
Напротив!Дори Сталин споделя след ваойната,че СССР успява да победи Германия само и единствено с помоща на САЩ.Без САЮ днес нацистка Германия щеше да владее Европа и Африка.