Германия предупреждава: Русия насочва армията си на запад

Началникът на отбраната Брюер вижда растяща опасност
24 юли 2024 09:15, Петър Бойчев
323
Германия предупреждава: Русия насочва армията си на запад
Снимка БГНЕС

Началникът на отбраната на Германия Карстен Брюер предупреди за растяща опасност във военното укрепване на Русия.

"Наблюдаваме, че руската армия се насочва в посока запад", каза Брюер, чието официално звание е генерален инспектор на Бундесвера (германските въоръжени сили – бел. ред.).

По думите му след пет до осем години силите на Москва ще разполагат с достатъчно техника и жива сила, за да бъде възможно нападение на територията на НАТО, предаде БТА. Той цитира собствени анализи, разузнавателни доклади и изявления от съюзнически сили, както и коментари на руския президент Владимир Путин, въз основа на които базира своята оценка.

"Руската армия повишава броя на танковете си с 1000 до 1500 допълнителни единици всяка година. Петте най-големи европейски страни членки на НАТО общо имат на въоръжение само половината от тази бройка", посочи Брюер.

Бундесверът има около 300 танка. "Ако тази способност бъде комбинирана с намерението, за което със сигурност може да бъде направен извод от речите на Путин, това трябва да ни разтревожи. Моята задача е да разглеждам точно такъв най-лош сценарий. За Бундесвера това означава: Ние трябва да сме подготвени за тази възможност в рамките на пет години. Само по този начин можем да я възпрем", добави Брюер.

Според него обаче новата обстановка на заплахи все още не е била осъзната навсякъде.

Най-високопоставеният германски военен даде ясно да се разбере, че не вижда признаци за военно отдръпване на САЩ от Европа и че очаква, че Доналд Тръмп, ако бъде преизбран като президент на САЩ, ще припознае стойността на НАТО.

"Тръмп жестоко вдигна огледало пред нас европейците и ясно ни даде да разберем, че трябва да заздравим европейския стълб на алианса и да възприемем по-независима роля от САЩ. Всички разбраха, това най-късно до началото на руската война на агресия", каза Брюер.

В сравнение с 2020 г. сега е очевидно, че не само две или три страни от НАТО изпълняват заложената цел за харчене на 2% от БВП за отбрана, а я изпълняват повече от 20 страни", добави той.

"Това би трябвало да е добра "сделка" и за Тръмп. Аз съм по-голям оптимист от други, че с малко разстояние от предизборната кампания голямата добавена стойност на алианса ще стане очевидна и за него", каза още той.

Генералният инспектор на Бундесвера каза, че в Украйна не очаква значителни промени на фронтовата линия в близко бъдеще, но че страната ще продължи да зависи от външната подкрепа. "Малки, бавни операции са възможни. Широкообхватни офанзиви са много трудни. Всяка концентрация на войски незабавно би била засечена и това би довело до контрамерки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
4
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Те , с лакирани нокти и 34667 кила ботокс, коса всяка седмица. Война виждат
63
0
 
3
 
! Отговори
Абе 59 Анонимен преди 1 месец
Защо пък да не тегля една и на другите. Не съм на хонорар като вас. Повечето сте платени или пристрастни. Независимо дали за САЩ или за Русия. За мен руснаците и украинците са еднакви. Обичат алкохола и имат хубави и лесни жени. Като в България. А умствените ми способности може да обсъдим очи в очи. От София съм. Дай телефонче да се разходим над Бистрица и си поговорим на излет.
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпрос на психясване или на манипулиране ? Определено хората ни вкарват в някакво тяхна си матрица .
61
1
 
11
 
! Отговори
Хайде стига! преди 1 месец
Престанете със заплахите! Вижте болниците, как живеят старите по селата.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
60
0
 
10
 
! Отговори
Церемониалмайстор преди 1 месец
До АзъКанъАзъ7112136860 Разбрах, че другия месец си щял да си идваш в България. Щял си да ходиш да си правиш monster cock с парафин при Басри в Столипиново.
59
2
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 1 месец
И кога е имало Македония като държава когато е създадена азбуката бе или нещо не си в час ,а за газа питай тия дето са купували защо не са се договорили, защото Русия не прoдава директно на потребителя в България
58
10
 
3
 
! Отговори
Die Fahne hoch преди 1 месец
Германия осъзнае ли, че има само себе си, може да направи чудеса. Еманципира ли се от САЩ, накъдето ще тръгне, ако Тръмп се преизбере, ще започне ударно превъоръжаване. Тогава до няколко години, може да опатка блатная и без американска помощ. За това, България трябва да мирува и да стиска ръката на Германия. Иначе, както сега е объркана, остава между двете империи на злото - руската и турската. И ще бъде поделена на нещо като Анадола и нещо като Сибир. Тежко и горко ни тогава.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Руската армия повишава броя на танковете си с 1000 до 1500 допълнителни единици всяка година" - Този се опитва да ни дезинформира. Та нали още преди две години великото наглобританско разузнаване ни съощи, че руската армия е останала без танкове?
56
0
 
9
 
! Отговори
Тап преди 1 месец
А на къде да я насочва след като запада води прокси война срещу нея.
55
6
 
1
 
! Отговори
Юуп преди 1 месец
Русия вижда зор с панелните сгради, от там нататък за тухла два танка стигат
54
1
 
12
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Тези фейкове не минават вече...
53
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 50 - Питам те и ти ли мислиш като Путин, че БЪЛГАРСКАТА азбука идва от македонските земи? Питам те също защо Русия ни продаваше газ на по-високи цени от тези за Германия, като ние уж сме братушки, а с тях са се мачкали неведнъж. Отговори на тези два мои въпроса имаш ли или освен глу_пости друго не можеш да напишеш?
52
1
 
14
 
! Отговори
до43 преди 1 месец
Да де ама те и укрофилчетата кат теб не са заминали за укрия, като не ти харесва ЕС и НАТО заминавай за укрия, защото укрите дето защитаваш и те не са в ЕС и НАТИ, а е поемай към любимите ти укри.
51
7
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 1 месец
Не знам дали знаеш, но България подкрепи всички санкции срещу Русия, тва ако не да им кажеш че са ти врагове, здраве му кажи
50
1
 
10
 
! Отговори
До 56 преди 1 месец
И като не те интересува Украйна що ни занимаваш с украинската просия и простотия,а?
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че досега да не са вървели на изток?
48
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Абе 43 - А защо не се караш на коментиращите, които споменават Украйна? Те не се ли отклоняват от темата? Оуу, извинявай, ти виждаш само сламката в моето око, но не и гредата в това на русофилите. Твой проблем. Щом ти е толкова акъла, ставай радикален. Не зависи от мен, а от твоите умствени способности. Явно са на ръба хахаха
47
1
 
4
 
! Отговори
До 50 преди 1 месец
Как защо ,бе слабоумен,значи ,ако Путин беше почнал с такива коментари ти щеше да стой и да си казваш ,а той нека си говори ,няма по слабоумен от украинския просяк
46
2
 
10
 
! Отговори
Обърквация преди 1 месец
Значи първо се твърди, че едва ли не всеки ден умират по 1000 руски военни от, убити от "славната" уркоинска армия и едва ли не човешката сила и военна техника в Руесия ще свършат всеки един момент. На следващия ден вече Русия е потенциална заплаха за цяло НАТО, защото ако продължава така с развитието си до 8 години ще е по развита от цял военен съюз. Ще си уточните ли пропагандно измислените простотии най-накрая ми се въпроса?
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 43 - Ама аз не ти пиша за украинци, ти пак украинци сънуваш. Не ме интересува Украйна. Ти си фен на Русия, но най-вероятно никога не си ходил там, нямаш намерение да ходиш там, а да живееш там е абсурд, нали така? Е защо тогава си й токова голям фен? Нали ЕС и НАТО не ти харесват? Защо не отидеш там, където ти харесва т.е. в БРИКС? Ама там е много хубаво. Едни високи заплати, няма престъпност, ще си живееш като цар. Защо не отиваш? Пука ти за България ли? Ами тогава защо плю_еш ЕС?