Посланикът на Украйна: Украинската формула за мир е единствената възможност

Тя се подкрепя от близо 70 държави
26 апр 2024 09:19, Нели Христова
269
Посланикът на Украйна: Украинската формула за мир е единствената възможност
Снимка: БГНЕС

В руски плен са хиляди военнослужещи и цивилни. Според данни на омбудсмана 30 хиляди украинци са безследно изчезнали. Ситуацията с пленниците е много тежка. Веднага щом се завърнат, те започват да разказват за страшни изтезания. Дори с животните не се постъпва така.

Това каза посланикът на Украйна у нас Олеся Илашчук пред bTV.

И на мен ми беше необходимо време да осъзная, че това се случва, че е истина. Ситуацията на фронта е много сложна, общата граница с Беларус и Русия е над 3000 км, а военни действия се водят на над 2000 км., отбеляза тя.

Отбраната изисква значителни ресурси. Украйна се опитва да запази всеки човешки живот. Липсата на средства за противовъздушна отбрана (ПВУ) доведоха до големи жертви сред мирното население, надяваме се, че сега ще поддържаме фронта по-ефективно, продължи Илашчук. Тя обясни, че украинците очакват в помощта от САЩ да влязат системи ПВУ, артилерийски снаряди.

Украинската формула за мир, предложена от президента Зеленски, е единствената възможност за мир и стабилност, тя се подкрепя от близо 70 държави. Помощта за Украйна е и трябва да остане във фокуса на държавите от ЕС и НАТО. Тя гарантира сигурността, да се живее под мирно и безопасно небе, категорична бе тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от Войната в Украйна
Гърция отказа системи за ПВО "Пейтриът" или С-300 на Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украинската формула е: ръбат, чепат, космат за украйнъ. Бегом в Германия, Полша и при другите ви приятели, да видите колко са ви приятели. Тези, които останат, да се вчовечват и да си опичат акъла. Като чуят НАТО да подскачат и да пищят "Не, никога!". Украинките да отделят половината приходи от древния си занят за възстановяване на Донбас. Тогава може и да има мир. А, и да - урсулъ в *** г..ъ..
152
8
 
39
 
! Отговори
SAD BUT TRUE? преди 3 седмици
Не знам защо все още се говори за Украйна като за държава. Няма я вече прEкрасната Украйна, с развита промишленост и тежка индустрия и с най-плодородната земя. В момента имаме почти 100%-това марионетка, фалираLа държава, с разбита индустрия, с вече изкупена земя и все повече без хора. Да и без хора. Изглежда на запада Mу трябва част от територията на Украйна, но без украинците.
151
6
 
25
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 седмици
И ако тези над 70 държави се опитат да вземат насила от Русия Крим,Донбас и Луганск,Русия с какъв дар ще благодари на столиците им?
150
48
 
6
 
! Отговори
Куку преди 3 седмици
На всички хора е ясно,че Рашка няма сили за повече и най добре е да се прибира в блатата.Три години напреднаха с 10 километра,прибирай затворниците и пияндетата обратно.....плащаш репарации 20 години и се готвиш за следващата военна авантюра!
149
5
 
43
 
! Отговори
Самарин преди 3 седмици
Ако се загледаме по задъбочено във физиономията на украинката,веднага ще се сетим от филмите,за фашистките фльорци от обкръжението на Ад.Хитлер.Изцъклени сини очи,остри черти на лицето,ето това е пратеничката на наркомана,който продължава да проси оръжие и милиарди евро за въоражаване,вместо да спре и да вдигне високо бялото знаме пред руските войски и пред света.
148
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само лозунги и заучени лакардии! И тук там по някоя лъжа! Каката сякаш е в някакъв паралелен свят, нямащ нищо общо с действителността. Да преговарят и да подписват примирие, докато още ги има и не са изчезнали като държава!
147
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А "кръчмаря знае ли" Такиво сметки без кръчмаря не работят
146
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нещо във формулата ви липсва константната величина Русия, та сметката ви е погрешна.
145
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
пиянските брътвежи на един наркоман не са формула за мир
144
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
много нечистоплътна тази секс труженичка,от снимката даже намирисва на сифилис и трипер
143
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мира ще се сключи в град Лвов между Лвовската република и Русия.
142
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много радостна тая хахахаха
141
5
 
5
 
! Отговори
србин преди 3 седмици
Лепа цура амбасадор - мешай мала, мешай мешай
140
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С отмяната на изборите Зеленски е незаконно на власт вече
139
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мира се сключва от двете страни с консенсус а не от третата интригант-едностранно.
138
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи не се подкрепя от около 150 държави.
137
4
 
34
 
! Отговори
Кукумяу преди 3 седмици
Часов Яр пада до 9 май. Оттам - Славянск, което ще завърши освобождението на област "Донецк". Най-много до началото на зимата. Ако Зеленски не капитулира до края на годината, другата година по това време ще си говорим за обсадата на Одеса. Иначе си плямпайте колкото искате, на никой не пречите, най-малко на руската военна машина.
136
4
 
27
 
! Отговори
888 преди 3 седмици
""""""Посланикът на Украйна: Украинската формула за мир е единствената възможност""""" ------- А, шефа ти, Клоунчето-Наркоманче, попита ли Путин , мъъ, 24 часова укро "Пеперудке"!!!!!
135
3
 
29
 
! Отговори
Бако преди 3 седмици
Говорете си колко си искате ,Русия бавно но сигурно напредва и единственият въпрос е кога ще падне Украйна.
134
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЕК поногна ли на Беларус където е отишъл облака след ченобилската авария която бе на днешния ден или само ако и е удобно помага ако не и е удобно не помага тая ехидна ЕК а и Запада зъл като цяло ...