Зеленски обяви, че е ударено руско летище в окупирания Крим

Нанесен е бил прецизен обстрел на Джанкой
18 апр 2024 07:11, Петър Бойчев
49
Зеленски обяви, че е ударено руско летище в окупирания Крим
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски официално обяви снощи, че армията на страната му е атакувала голямо руско летище на незаконно анексирания от Москва през 2014 г. Кримски полуостров, предаде Ройтерс. Агенцията допълва, че държавният глава е благодарил на своите висши военни началници за осъществения удар, предаде БТА.

"Днес въоръжените сили на Украйна нанесоха прецизен удар по окупаторите в Джанкой, по летище", заяви Зеленски в традиционното си вечерно видеообръщение към нацията.

По рано днес ДПА предаде, че Украйна е атакувала няколко обекта в Русия и незаконно анексирания Кримски полуостров с дронове и ракети, като се позова на информационна агенция РБК-Украйна.

По данни на местни източници рано тази сутрин са се чули взривове на въпросното военно летище край Джанкой.

"Благодаря ви, воини! Благодаря ви за вашата прецизност. Благодаря на главнокомандващия (Олександър) Сирски за организацията на операцията", заяви още Зеленски.

Той изрази благодарността си към военнослужещите, осъществяващи "специални операции, особено важни операции, изключително значими операции за унищожаването на оборудването на руската армия, на нейната бойна инфраструктура".

Град Джанкой се намира в северната част на незаконно анексирания от Русия Кримски полуостров, уточнява Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: КримджанкойЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сега се хвали,ама след два часа пак ще почне да реве като ги подпукат...
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зе-удавникът обявил, че било ударено руско летище, а френски политик направи заключението, че Евросъюзът е убил своята икономика, посредством антируските санкции.
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Затова Крим няма са се върне в Украйна. Кримчани искат да са в Русия.
18
2
 
17
 
! Отговори
Чери00 преди 4 седмици
Руснака с по 15 километра на ден настъпват в Украйна, тоя за едно умряло летище в Крим се пъчи!АБЕ УРЯЛА ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ!!!
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Проблемът ще намери естественото си решение. Украйна ще остане без излаз на Черно море и Дунав. Затова няма да има замразяване на конфликта.
16
1
 
17
 
! Отговори
Офф преди 4 седмици
Довечера като го напукат с ракети и дробове като ответен удар, утре ще реве като бебе. Аман от тези навлеци сутрин,обяд,вечер само с тях ни занимават. И трябва да се чувстваме виновни че. Не сваляме и ризата от гърба си да им даваме пари нсъгражднаите му накупиха имоти в БГ,напълниха трезорите по банките с парите които донесоха в торби и си живеят царски. Да си ги събира хем пари ще има хем войници. И да спре да ни занимава.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зеля ти вече си нелегетимен. Няма ли да ти подскажат твоите западни приятели, че е недемократично да отменяш избори. В Северна Корея никой не се бори за демокрация и там няма избори, но ти нали се тупаш в гърдите, че си на първа демократична линия? Ако някой е окупирал нещо, то ти си окупирал властта в Украйна.
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Путин да удари Киев със 2 Сатанки като Хирошима и Нагъзаки :)))
13
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Загинали са много висши украински офицери: Руският удар в Чернигов е разрушил хотел, превърнат в казарма на ВСУ.. Сутринта на 17 април руските военни нанесоха ракетен удар по хотел в украинския град Чернигов, където са били отседнали военнослужещи от украинските въоръжени сили, сред които вероятно е имало много висши офицери...
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Укра била атакувала голямо руско летище. Колко да е голямо. Та град Джанкой в Крим е сравним с град Угърчин в България.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Крим не е окупиран, а освободен. Беше окупиран от наглите укри. Лучшият подарачок на онова бавноразвиващо се недоразумение Хрушчов. Хрушчов-долното мазно украинско влечуго след смъртта на Сталин се възползва от суматохата и измами всички. И едва не докара ядрена война. Карибската криза да припомним. Украинската връзка. Пак сме на ръба на ядрена война и пак украинската връзка.
10
0
 
9
 
! Отговори
Кузкина майка преди 4 седмици
Ударено е да. Какво е унищожено не се казва. Дано не е Буданов. Скоро ще се разбере.
9
3
 
18
 
! Отговори
Стефан преди 4 седмици
До #3БравоКрим е 300 години руски, после 20 години украински, сега вече 10 години пак е руски. Хората са руснаци - източноправославни, говорят на руски, руско самосъзнание, и участвуваха в референдум. Гледай малко руска телевизия и ще се убедиш. Ако пък не знаеш руски, толкова по зле. Оставаш си заблуден евроатлантик. То поне да знаеше английски като хората. Можехме да дискутираме да инглиш философи. Гет лост нау плийз.
8
3
 
17
 
! Отговори
значи.....всичко преди 4 седмици
анексирано от Русия е незаконно, а заграбено от фащ и дружина е законно. Русия е водила битки за Крим и ги е спечелила, а Украйна какво е направила за Крим, нищо. Пропагандата ви е много елементарна, типично за почитателите ви.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И теб ще те ударят скоро видими се! Незаконен си вече както и да те погледне човек!-:)Бягай докато все още можеш Лицемерино!
6
3
 
16
 
! Отговори
Хи хи преди 4 седмици
Русия сега ще събори 10 укро летища, ХА ХА. урките пак ще вият на умряло
5
21
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ЗАРАДИ КОЯТО НЕМОГА ДА ОБЯВЯ ПОБЕДИТЕЛЯ ВЪВ ВОЙНАТА МЕЖДУ УКРАЙНА И ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО СА ИЗБОРИТЕ В ФАЩ ЗА ПРЕЗИДЕНТ КОИТО ЩЕ ОБЯВЯТ ПОБЕДИТЕЛЯ БЕЗ ПРАВО НА ОБСЪЖДАНЕ!!! ВОЕННАТА ПОМОЩ ОТ ФАЩ КОЯТО ЩЕ ПОЛУЧИ УКРАЙНА НЕ Е РЕШАВАЩА ЗА ВОЙНАТА НИТО ТОВА, ЧЕ ТЕРОРУСКАТА ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ЩЕ Я СПАСИ АКО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ. ПРИ ТРЪМП КАТЕГОРИЧНО ОБЯВЯВАМ ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО ЗА ПОБЕДИТЕЛ ОЩЕ ОТ СЕГА АКО ТОЙ СПЕЧЕЛИ!32996
4
24
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
БРАВО! АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ ТОВА ЩЕ Е КРАЯ НА ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ КОЯТО ПРАКТИЧЕСКИ ЩЕ СЪЩЕСТВУВА САМО НА ХАРТИЯ СЛЕД КАТО ОСТАНЕ БЕЗ ПОЧТИ НИКАКВА ЗЕМЯ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА ОСТАНЕ ЗА ДА ПЛАЩА 20-ТЕ ТРИЛИАРДА ЕВРО КОИТО ЩЕ БЪДАТ ПРИСЪДЕНИ НА УКРАЙНА КАТО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА СПЕЦИАЛНАТА ВОЕННА ИЗЛАГАЦИЯ!
3
31
 
9
 
! Отговори
Браво преди 4 седмици
Време е Украйна да си вземе обратно Крим
2
3
 
18
 
! Отговори
да преди 4 седмици
...и сигурно трепериш вече, какъв отговор ще има...май Одеса е следващата спирка!