Оправдаха Доналд Тръмп в процеса за импийчмънт

Седем от 50-те републиканци в Сената гласуваха за осъждането на Тръмп
Обновена: 13 фев 2021 23:39 | 13 фев 2021 23:20, Красимир Ангелов
264
Оправдаха Доналд Тръмп в процеса за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп бе оправдан от американския Сенат във втория процес за импийчмънт срещу него за последните 12 месеца, съобщи Ройтерс.

Той бе обвинен в подстрекателство към бунт, тъй като негова пламенна реч на 6 януари разбуни духовете сред негови привърженици и те щурмуваха Капитолия във Вашингтон, светилище на американската демокрация.

Още по темата
Петдесет и седем сенатори гласуваха "виновен", а 43 гласуваха "невинен". За да бъде осъден, бяха необходими гласовете на две трети от сенаторите (67 гласа), но това мнозинство не бе достигнато, съобщава БТА.

Седем от 50-те републиканци в Сената гласуваха за осъждането на Тръмп.

Доналд Тръмп напусна президентския пост на 20 януари, така че импийчмънтът нямаше как да бъде използван за отстраняването му от власт. Но демократите се надяваха с процедурата по импийчмънт той да бъде подведен под отговорност за нападението, при което загинаха петима души, и да гласуват да се наложи забрана на Тръмп да заема публична длъжност в бъдеще.

Републиканците спасиха Тръмп и на 5 февруари 2020 г., когато бе първият процес за импийчмънт в Сената срещу тогавашния президент.

Тогава само един сенатор от техните редици, Мит Ромни, гласува за осъждането и отстраняването му от длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46Тръмп ви проми тъпите мозъци окончателно. Вместо да пишеш глупости вземи малко се ограмоти за кого гласуваха чернокожите до 2016 година.
37
6
 
3
 
! Отговори
Хирург преди 3 години
Америкянвкият тумор трябва да бъде отстранен веднъж и завинаги с хирургическа точност.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чернокожите били гласували за републиканците че и масово.То бива да си толко т.п ама....
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Без Америка светът ще се върне 2-3 века назад.
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31Ти изобщо наясно ли си с историята на републиканската партия та лаеш? Републиканците са тези които отмениха робството в 1861 година и те са тези които дадоха право на афроамериканците да гласуват. Чернокожите традиционно гласуваха за републиканците до избирането на недоразумението Тръмп като президент на САЩ.
33
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изчезне ли от картата американският тумор Светът ще деъпне неимоверно напред.
32
6
 
10
 
! Отговори
Аристотел преди 3 години
До ПитърИ това какво те радва, зайкино. Теб лично. Тръмп спасяваше Америка.
31
8
 
5
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
До Е,и ?!Казваш на великият човек "бабуин" но ти си .., щом не знаеш, че никой закон няма и не може да има действие назад във времето !!! Какъвто и закон да приемат март месец, свърши тая !!! На следващите избори любимите ти изкълченяци пак ще трябва да правят брутални изборни измами, за да се справят с Тръмп !!!
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21 И как точно го унижиха?По техния начин и със *** методи,така целия сеят разбра колко са фалшиви!Тези хора които отидоха пред Капитолия да не би да са невидими,в смисъл ,че подръжниците му са половин САЩ!А летния вандализъм и унищожените сгради ?
29
11
 
5
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До 1Напротив, няма да го импийчнът, но забраната да заема административни длъжности се гласува с обикновено мнозинство.... Очевидно още 1 републиканец се присъедини към предишните 6. Така че: Бай-бай, Дони
28
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Републиканската партия никога няма да се съвземе не за друго а защото дойдоха Демократите които ще продължат да вкарват афропитеци през границата които после да гласуват за Демократите.Републиканците имат шанс само ако издигнат афро азиатец или латино ама тва е все едно Хитлер да издигне евреин за някой пост.Сащ са свършени Латиноамериканска кчина ще станат и то много скоро бананова република държава от Третият Свят.
27
13
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 22Не е "невинен", а не е достатъчно убедително виновен, че да му бъде ефективно забранено да се занимава повече с политика. Това щеше да бъде единствената последица от импийчмънта му. Републиканците си вкараха автогол с това: сега партията им ще стане още по-слаба. В следващите 12 години няма да видят президентския пост.
26
13
 
5
 
! Отговори
Питър преди 3 години
"Доналд, чуваш ли този звук? Звукът на вратите в прокуратурата в Ню Йорк Саут Дистрикт"."А този звук чуваш ли? Звукът на затваряща се врата на килия"Из рекламата на Линкълн Проджект, Републиканци срещу Тръмп
25
7
 
8
 
! Отговори
Секретарка преди 3 години
Много облъчени хора има тук в коментарите...сметни тоя кух народ ще гласува и на нашите избори...калпав материала, калпав...
24
1
 
6
 
! Отговори
Цанов Напред и Нагор преди 3 години
Гледахте ли интервюто на Божката?Тва ще е трендинг топ #1 утре.
23
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След тоя резил на републиканците тая партия дълги години няма да се съвземе. С действията за оневиняване на терориста Тръмп на практика си направиха харакири като партия.
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам, че цирка свърши. Този политически процес-фарс не събра достатъчно съгласие.
21
8
 
5
 
! Отговори
Гнус ме е от тия. преди 3 години
Амееиканските глпаци не заслужават уважението на всеки трезвомислещ и горд човек.В Америка всичко е добре щом е за парими мйка симще продадат за пари както издаваха родителите си че били на протестите.Фнусен народ от *** те дори не са и народ а сбрщайн от всякакви събирани от кол и въже.Гнус ме е че съм на една планета с тия подхора.Няюа нещо което да ме отвращава повече от американеца.
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп искаше Китай да си понесе с глоба за вируса. Сега Байдън пусна групата на СЗО да замажат еврейската следа в пускането на вируса. И естествено излязоха с доклад, че вирусът не е изкуствено разработен.
19
2
 
11
 
! Отговори
Ахаа! преди 3 години
За трумп разбрахме...... може ли да ни информирате за дейността на Геш'а радост, Шиши, Горанката, Тиквата и Сокола?Или не може?