Смразяващи доказателства срещу Тръмп от щурма на Капитолия

„Патрул 50, те пробиха охраната на скелето, те са при нас“
11 фев 2021 14:51, Елка Василева
107
Смразяващи доказателства срещу Тръмп от щурма на Капитолия
Снимка: архив, БГНЕС

Вносителите на обвинението във втория процес по импийчмънт срещу бившия американски президент Доналд Тръмп представиха нови доказателства от щурма на Капитолия на 6 януари, предаде БНР. Обвинението настоява, че Тръмп е подбудил свои симпатизанти да атакуват сградата на Конгреса в момента на приемането на резултатите от изборите. При атаката загинаха петима души.

Американците преживяха наново един от най-мрачните дни в историята си, след като вносителите на обвиненията срещу Тръмп представиха нови записи от щурма на Капитолия.

Още по темата

„Патрул 50, те пробиха охраната на скелето. Кажете на Капитолия, че те пробиха охраната на скелето. Tе са при нас“. В този запис на органите реда се чува моментът, в който барикадата е пробита от симпатизантите на Тръмп, които се изправят срещу охраняващите.

Беше показан и клип с евакуацията на тогавашния вицепрезидент Майк Пенс. От друг клип може да се чуе как щурмували сградата призовават за обесването на Пенс. Пенс бе критикуван от Тръмп за това, че не е направил достатъчно да попречи на приемането на резултатите от изборите, спечелени от Джо Байдън.

Обвинението представи внимателно едно по едно доказателства, които те смятат, че недвусмислено показват как Тръмп с непрестанни недоказани твърдения за изборни измами и призиви преднамерено е накарал свои симпатизанти да атакуват Конгреса.

За адвокатите на Тръмп думите на бившия президент са защитени от правото му на свободно изразяване и не могат да се категоризират като подбудили атаката срещу сградата на Конгреса. На това обвинението отговори, че ако обикновен гражданин може да изкаже в подкрепа на сваляне на властта, то действащ президент не може.

В процеса всяка страна има по 16 часа да представи своите доводи. Не е ясно дали  методичният подход на демократите и смразяващите нови клипове ще убедят достатъчно републиканци да гласуват за осъждане на Тръмп. За осъдителна присъда на Тръмп демократите имат нужда от 17 гласа от редицата на републиканците. Процесът по импийчмънт се очаква да приключи в края на седмицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
5
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Добре ли си.Задай си въпроса,какво правят там...в Капитолия и благодарение на Кой са там...Черните бунтове от къде дойдоха,кой защитава бялата раса...Сигурно си от тези които защитават Репресиите в Русия...можеш ли да направиш разликата между мирен протест и това насилствено влизане...с този обременен от миналото мозък се съмнявам че можеш да я направиш.....разликата...
43
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да направят демократите и този "импийчмънт" на Тръмп ще се провали с гръм и трясък. Гласуването ще бъде 54 демократи за срещу 46 републиканци против. А за импийчмънт са нужни 67 гласа. Демократическтата партия ще претърпи първият си крупен провал след изборите. Антиконституционно е да правиш "импийчмънт" на вече недействащ президент - това е очевидно.
42
4
 
14
 
! Отговори
Майдан в САЩ преди 3 години
Щурмът на капитоля трябва да бъде разглеждане с това имало ли е или не е имало изборни машинации. Ако е имало машинации на изборите щурма си е съвсем ОК! Дълбоката държава няма право да се бърка и да избира президен според свойте интереси. Президен се избира от хората. Това е!
41
5
 
5
 
! Отговори
zombay преди 3 години
Преди щурма Тръмп изтръгна сърцето на 2 черни дечица и закуси с тях, а след щурма с къпа с кръвта на девствени демократски девойки.. Всичко е записано на лента разбира се. И това е самата истина защото АЗ казах. АЗ СЪМ БОГ.
40
4
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Поне едно смразяващо доказателство да бяхте цитирали, пълен фарс
39
5
 
8
 
! Отговори
God преди 3 години
До НЕ ИМПИЙЧМЪНТТози "шпионин" създаде толкова проблеми на Путин, колкото демократите не успяха за 2 мандата на Нобеловият лауреат за мир. Тръмп спря всички газови проекти на Русия в Европа. Дори заплаши със санкции фирмите, които участват в Северен поток 2 и веднага сертифициращата компания се отказа и спря проекта за неопределено време. А с шистовият си газ САЩ натиснаха цените надолу, което беше пагубно за Русия. Само вижте как се срина рублата и пак пишете глупости кой чий шпионин бил.
38
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито едно доказателство срещу Тръмп не виждам
37
3
 
21
 
! Отговори
God преди 3 години
А сега да пуснат и клиповете с черните бунтове, запалените градове, мародерите по улиците плячкосващи магазини и разбиващи обществени сгради и да сравнят с клипчетата от Капитолия. Имаше ли разрушения в сградата на Конгреса, опожариха ли я, обраха ли я? Май не. Демократите още преди изборите казаха, че ако не ги спечелят няма да признаят резултатите. Това не е ли подтикване към бунт? Ами призивите на Пелоси, че трябва да има черни бунтове в повече градове? Бива пропаганда ама пък толкова не бива
36
5
 
5
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
заявили са твърдение, и за доказателство, за превели видео записи и радиопрехват от полицията?
35
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И къде са тия доказателства? В това дето сте написали няма нищо. Цялата работа е да му попречат да се кандидатира за следващите избори. Голям страх ги тресе джендърите. Демокрация, ама само "правилните" хора може да се кандидатират.
34
5
 
14
 
! Отговори
D преди 3 години
Категорично невярно. Безброй видеоклипове има по темата.
33
8
 
21
 
! Отговори
преди 3 години
И къде точно са "смръзяващите" доказателства ?
32
13
 
6
 
! Отговори
Буля щифана преди 3 години
За Тръмп се носят легенди още от младините му този индивид не трябваше да става президент ,това само показва колко много са прости американците ,който са наследници на европейските бандюги ,който са побегнали за сащ избягвайки наказателно преследване!
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, направо се смразих и не зная кога ще се размразя/отпусна.
30
18
 
7
 
! Отговори
НЕ ИМПИЙЧМЪНТ преди 3 години
МЯСТОТО НА КРЕМЪЛСКИЯ ШПИОНИН ДОНАЛД ТРЪМП Е НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТОЛ.
29
4
 
12
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
А показаха ли видеото на което се вижда и чува Джон Съливан един от лидерите на БЛМ как подстрекава щурмуващите Капитолия с крясъци "Изгорете я до основи"? Или това не се вписва в общата картинка че за всяко зло в САЩ само Тръмп е виновен и никой друг? Момчето от видео снимката се оправдава че е бил сред протестиращите само за да снима. Предполагам май е бил обладан от нечестив дух на бял расист че да крещи на останалите да изгорят Капитолия. Как иначе нали?
28
15
 
4
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 13Бе нали го чух как от неговата уста излизаха тия думи бе, пич!Разбирам че си му голям фен, но президентът да призове феновете си публично да тръгнат към Капитолия готови да защитят изборната си "победа" според неговото лично мнение какво е?!
27
4
 
20
 
! Отговори
да бе преди 3 години
Знаех си, че не трябва да чета статията с такова гръмко заглавие.Никакви доказателства, а още по-малко СМРАЗЯВАЩИ?! УжасТ!!!Но да си призная не съм изненадан. Доказателствата на тия винаги са такива - хайли лайкли или епроветките с бял прах в ООН. Пълна пародия.И тия ми били демокрация и защитници на права. Избили повече от всички народи, като почнем от индианците, та до днешните им войни в Сирия, Ирак, Афганистан и .т.н.
26
7
 
17
 
! Отговори
И Исуса Христа преди 3 години
за 30 сребърника предадоха, та Тръмп ли няма?! Същите Юдеиски номера от Хилядолетия насам!!
25
7
 
21
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Как няма да намерят "неопровержими доказателства " ?!Те ( the deep state ) цяла пЛандемия му спретнаха , само и само да го свалят , та някякви си "доказателства" ли ще им се опрат ?!Явно , нормалните нямат шанс днес ...