Доблест или новото нормално? 18-годишна издаде майка си, че щурмувала Капитолия

Постъпката й предизвика полюсни реакции
14 яну 2021 15:30, Нели Христова
407
Доблест или новото нормално? 18-годишна издаде майка си, че щурмувала Капитолия
Снимка: Twitter

"Хей мамо, помниш ли когато ми каза, че не трябва да ходя на BLM протестите, защото има насилие... това ти ли си?"

След като гневната тълпа щурмува Капитолия миналата седмица, ФБР разчита на обикновените граждани да разпознаят част от хората, нарушили закона, и да ги докладват на властите.

Полицията разчита повече на хора, които са "ходили на училище с този човек" или е техен колега, отколкото на семействата на протестиращите. Но когато 18-годишната Хелена забелязва майка си на едно от видеата от нападението над Капитолия, тя решава да я издаде.

В последните 4 години отношенията на Хелена Дюк, която учи последна година в гимназията в Масачузетс, с майка й са пред разпад. Причината е политическите им възгледи. Хелена посещава протестите за расова справедливост, а майка й, която е дългогодишен демократ, започва да подкрепя президента Доналд Тръмп все повече.

След щурма на Капитолия един от братовчедите на Хелена й изпраща видео. На него се вижда чернокожа жена, която е обградена от множество поддръжници на Тръмп във Вашингтон. Бяла жена посяга да я удари, чернокожата жена отвръща, а тълпата я напада вербално. Бялата жена от клипа е майката на Хелена Дюк.

Заедно с майка си Хелена разпознава във видеото леля си и чичо си. Тя не знаела, че родителката й ще е във Вашингтон.

"Спомних си, че ФБР призова всеки, който знае нещо за нападателите на Капитолия, да разкрие имената им", казва Дюк пред The New York Times. "След като се замислих, реших, че това е най-правилното нещо, което мога да направя."

Хелена ретуитва видеото, на което се вижда лицето на майка й, и пише: "Хей мамо, помниш ли когато ми каза, че не трябва да ходя на BLM протестите, защото има насилие... това ти ли си?" А след това добавя още един пост: "това е либералната лесбийка, която бе изритвана от дома си множество пъти." Към публикацията включва и имената на чичо си и леля си. 

В следващите няколко дни Хелена Дюк се превръща в звезда в интернет. Постът й е споделен повече от 80 хил. пъти, а в сметката й постъпват стотици долари, които да финансират следването й в колеж. Парите са изпратени от хора, които също са се чувствали подтиснати от политическите възгледи на семействата си.

Сега Хелена Дюк живее с баща си. Пратила е само няколко кратки съобщения на майка си, а дори в краткото си пътуване до дома й, за да вземе последните си останали вещи, е трябвало да бъде извършено с полицейски ескорт. Тя не знае какво точно е направила майка й във Вашингтон, въпреки че името на леля й се появява в списъка с арестуваните.

Нито майката на Хелена Дюк, нито леля й отговарят на съобщения, търсещи коментар за случилото се.

"Беше ми трудно и в един момент почувствах огромна вина", казва Дюк за публикацията в Twitter. Но братовчедите й били категорични, че я подкрепят. "Наистина не мисля, че съм направила нещо лошо. Те трябва да понесат отговорност", категорично е момичето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
16
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен....... Нали точно целта е семейството да не значи нищо! Либерастията е по-важна.... Семейството не значи нищо единствено за комунистите умнико. Чети за Павлик Морозов и си трай, неграмотнико.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онова, което е от значение при комунистическото митотворчество, е дългът пред всевиждащата и всенаказваща държава на светлото бъдеще. И този дълг е над всички морални ценности. В това отношение тоталитарните идеологии си приличат. В Третия райх има идеологически близнак на пионера Павлик хитлер-юнгеновецът Квекс. Всяка идеология на насилието държи да има мъченици за каузата си, в чието име да наказва, въздавайки мъст. И в съветската история не е никак трудно да се проследи връзката между мита за пионера-мъченик (1932 г.), масовия погром над селото (разкулачванията) и скалъпените сталинск
19
0
 
33
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Ами сега майка и трябва да отиде да я рапортува че тази кифла пуши марихуана! Могат в една килия да ги сложат...
18
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са по-зомбирани и от сектанти! И майка си и децата си ще продадат!
17
7
 
36
 
! Отговори
Теню Мастията преди 3 години
Тази е от младежката комунистическа партия!
16
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата либерална икона.Пък и лесбийка.Голямо бъдеще я чака.
15
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Империята на Злото САЩ се разяжда сама отвътре. Много се лъжете ако мислите, че всичко ще свърши с отсраняването на Тръмп каквото и да бъде то. САЩ са в процес на дълбоки социални, морални, здравни и ценностни проблеми. Единственото което ги крепи, че имат ядрени ракети и самолетоносачи, но и това ще бъде до време защото след време никой няма да иска да умира за САЩ, а да си купува нови джунджурии и да трупа пари, ако не стане просто взема една пушка и се развлича в близкото училище стреляйки.
14
31
 
2
 
! Отговори
Защо преди 3 години
А вие как бихте постъпили??? Одобрение +. Отрицание -. Помислете добре.
13
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що да не я издаде! Нали точно целта е семейството да не значи нищо! Либерастията е по-важна от майка, татко, деца...
12
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долнопробна либерастка пропаганда. Единствената права вяра е крайно лявата либерастка секта, а на онези неудобните трябва да се запушат устите и да се хвърлят в затвора. Европейската цивилизация загива благодарение на тези хипи деграданти, един ден хората ще изучават този период като тъмното средновековие на унищожение на цевилизацията и въздигането на хаоса, простотията и безотговорността в култ. И за кой ли път излиза, че когато BLM мародестват и бият е нещо похвално - браво!
11
2
 
48
 
! Отговори
Нане преди 3 години
И това ми било демокрация?!Па тия са по зле станали от комунистическите доносници... Глобалистка либерастия.
10
2
 
46
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Определено САЩ се превърнаха в ранния СССР.Добре, че отказах Зелената карта преди около 5 години.Постъпих мъдро.
9
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма си отивал,а?
8
1
 
30
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Като езема едно дръво па бой, бой.
7
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разделяй и владей в действие.... Радели хората на групи, насъскай ги една срещу друга и те няма да мислят нито за това какво правиш нито защо го правиш. Докато гледат хляба и зрелищата едни други хора трупат пари и власт и все повече почва да си личи, че нито президенти нито премиери нито тези, които уж избираме да управляват са истинските управляващи. В днешно време управлява царица парица....
6
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Героят на тази ера беше малкият Павлик Морозов, направил донос срещу баща си. Павлик бе възпят в поезията, прозата и музиката. Айзенщайн също даде гласа си в този панегирик, той дълго и съзнателно работи над художествения филм Бежин луг, прославящ малкия доносник. И наистина: дори гений като Сергей Айзенщайн тръгва да се занимава с пионера-доносник.
5
19
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Много са назад американците! В Русия Павлик Морозов издаде на чекистите още през 30-те години на миналия век!
4
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оруел, това е положението!
3
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доносите са патент на комунистите и фашистите.
2
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха да ви видя сега как ще коментирате?!За непосветение демократи:справка- Павлик Морозов,