Американски генерал се готви за война, скоро при това

Вероятността от конфликти с Русия и в Тихооеканския регион била огромна
172
Американски генерал се готви за война, скоро при това
Снимка: Reuters

Комендантът на частите на морската пехота от Въоръжените сили на САЩ, разположени в Норвегия, предупреди своите войници, че предстои война, предава американският новинарски канал Fox News.

“Надявам се да греша, но предстои война“, заяви генерал Робърт Нелър.

"Вие вече водите бойни действия тук само чрез присъствието си – информационна и политическа борба“, допълни той.

Нелър подчерта, че вероятността от конфликти с Русия и в Тихооеканския регион в близко бъдеще е огромна, предава "Фокус".

Сержант-майор Роналд Грийн сподели подобно мнение: "Помнете защо сте тук“, заяви той.

"Те наблюдават. Точно, както ги наблюдавате вие, те наблюдават вас. Ние имаме 300 морски пехотинци тук, но можем да съберем 3000 за една нощ“.

Предупрежденията на американските военни дойдоха само ден преди Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис да заяви пред военнослужещите във военната база на САЩ в щата Северна Каролина Форт Браг, че "буреносни облаци се събират“ над Корейския полуостров.

От телевизията не се наемат да твърдят, дали коментарите на Матис са били нещо повече от мотивационна риторика.

Пристигането на Нелър и Грийн в Норвегия съвпада с нарастването на напрежението между САЩ и съюзниците им от НАТО и Русия.

Според американски военни източници, Москва е предупредила Осло, че решението му да приеме нова американска военна част до края на 2018 година може да се отрази негативно на отношенията между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия норвежци много застрашени го дават,също като поляците!Чудя се как пък могат да живеят спокойно без НАТО и американски войски хората в Швеция и Финландия,даже финландците са и съседи на Русия!!
74
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците би трябвало да обесяттози генерал който им желае злото .
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До USA каквото и да означава тованапр . Unfucked Sufficiently As yet --тези млади момчета и момичета ,които ще имат глупостта да тръгнатда нападат Русия ще изгорят катоплява.
72
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 72 ,,Безкрайната помощ" от щатите е само във фантазийте на американофилите!Ако пък смятате десанта в Нормандия за помощ то е доста късно ,когато няма нужда от него.Даже може да се каже ,че войната на изток подпомага съюзниците,защото точно тогава Червената армия гази германците в Украйна и Хитлер пренасочва 3дивизии от Франция на източния фронт!Това са фактите,колкото и да не се харесват на някой!
71
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"буреносни облаци се събират над америка -- половин час иисторията на сащ свършва.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 73Да вярно е ,че са били добри съседи Германия и СССР.Всъщото време се забравя и крие факта ,че Полша и Германия до1939 са в много добри отношения,даже по искане на Полша ,Германия и дава една малка част от Судетите след разгрома на Чехословакия!Това си е като договора Рибентроп-Молoтов за подялба на Полша!
69
0
 
2
 
! Отговори
Българин до факт преди 6 години
Половината ти коментар има някакви наченки на факти(тази половина със банкерите), другата е от рода на така наречените фейк нюз- тази, където споменаваш, че потенциала на оръжейния пазар бил< от този на смартфон и те, явно не си наясно със бизнеса! Оръжията могат да бъдат изместени само и единствено от наркотиците, респективно фармацевтиката но техниката е бита карта
68
14
 
15
 
! Отговори
USA преди 6 години
71, поляците са нападнати от двете страни от Райха и Сесесере, а две години по-късно започва междусъюзническата война.. опс, исках да кажа "великая отечественая". :) Иначе много обичате да забравяте пакта ***-рибентроп и общите военни паради с нацистите. Нещастници.
67
21
 
13
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
71 Немците и за три месеца стигнаха до Москва , после на руснаците им трябваха три години и безкрайна помощ от Щатите за да ги върнат обратно на границата си
66
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поляците да си таят. немците ги превзеха за една седмица бати войската.
65
8
 
15
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Пак изтеглихме късата клечка май!
64
24
 
12
 
! Отговори
Polska преди 6 години
Видяхме какво се случи с Крим, а и всички сме учили история (някои савецка). Вяра на рашките да нямаш. Защо ли никой не иска в путиновият рай, освен рубладжиите?
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DOBRE CHE PUTIN IMA ZDRAV RAZUM AKO BQX AZ NA NEGOVO MQSTO OTDAVNA BIX NARITAL PYRDQLNICITE NA TRETOPOLOVITE NE SYM VIDQL SPECHELENA VOINA OT PIDIRAZI
62
5
 
24
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Професора да си скъса дипломата. САЩ и сие не воюват директно. Там където воюваха самостоятелно, загубиха. И себестойността на оръжията им е висока, което обезсмисля разходите за въоръжение. Другото е неефективни оръжия, направо смешни. Не казвам, че нямат, но не и срещу Русия. За какви сили говориш, че ще събират? Те държавите виждат, че САЩ гледат само собствените си интереси. През ВСВ са продавали желязо на Германия, с което са произведени оръжия да трепят американци. Предателството продължав
61
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Ром БакардиЦелият оръжеен пазар е в пъти по-малък от тоя на смартфони и прочее потребителска електроника!Което естествено не пречи оръжейните босове да са по-влиятелни от технологичните.Истинската заплаха от война идва от....банкерите*!Изглежда странно,но е така!Тия хора са оплели света в паяжина и изсмукват соковете му,като имитират полезна дейност.За да запазят статута си им трябва власт,а тя няма как да бъде задържана без сила.*Най-важният банкер го знаете
60
8
 
5
 
! Отговори
USA преди 6 години
От dnes.bg знаят как да развалят коледата... прощавайте, исках да кажа дедморозът на русофилите. :)
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I TOZ GINIRAL NI E DUBRE S GLAVYTY KATO SITTE KRAVARE
58
3
 
2
 
! Отговори
До53 преди 6 години
Ти сложи ли си такава мрежа вече? Ш0рошите отдавна сме тук ;)
57
4
 
20
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
90-те години бяха времето за превземане на Русия.Тогава можеше и да стане-руската държавност бе в колапс,а САЩ бяха във върхова форма.Ама да са го направили...Сега е късно и в пъти по-рисковано,а Китай дебне в засада!Освен това Америка няма кадри за тая работа-старите генерали вече изкукаха и станаха политици,а новите са заети с определянето на сек*суалната си ориентация.С оръжията също не е цветущо-новите дават непрекъснато дефекти,докато старите си работят перфектно.Ама щом са решили-да опитат
56
2
 
16
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-професор:За България трябва 1/3 Сармат,за Англия 1,а за краварника 12,и всичко изчезва,така,че когато говориш да се съберели поврче,и да нападнат Русия,кажи кой ще рикува при това оръжие което има в момента Русия ?2