Американската армия е готова да удари Сирия

Чака се Барак Обама да реши дали ще има нападение
27 авг 2013 18:33, Елка Василева
254
Американската армия е готова да удари Сирия
Чък Хейгъл. Снимка: БТА

Американският министър на отбраната Чък Хейгъл заяви, че въоръжените сили на САЩ са готови да действат, ако президентът Барак Обама даде заповед за нападение срещу Сирия, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата

Военноморският флот на САЩ има четири ескадрени миноносци в източната част на Средиземно море и Сирия попада в техния обсег. САЩ имат и военни самолети в региона.

Хейгъл заяви в интервю за телевизия Би Би Си по време на посещение в Бруней, че американските разузнавателни служби вероятно скоро ще стигнат до заключението, че смъртоносното нападение срещу цивилни в предградие на Дамаск миналата седмица е било химическа атака, извършена от правителството. По думите му става въпрос за "доста сериозни разузнавателни данни".

Междувременно германският външен министър Гидо Вестервеле заяви, че Германия ще се включи в предвождани от ООН действия срещу Сирия, ако се докажат твърденията за химическа атака миналата седмица, предаде ДПА. "Ако нападението бъде потвърдено, тогава световната общност трябва да действа", каза Вестервеле.

Франция няма да избяга от отговорностите си, произтичащи от нападението с химическо оръжие в Дамаск, извършено от сили, лоялни на сирийския президент Башар Асад, заяви френски дипломатически източник, цитиран от Ройтерс.

Днес президент Франсоа Оланд ще говори в Париж на среща на френските посланици и се очаква да засегне и темата за френската реакция на случващото се в Сирия.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
16
 
! Отговори
Баба Генка преди 11 години
Що не ми се връзва логиката, американците надъхват останалия свят да мине на зелена енергия "фотоволтаци и ветрогенератори", а водят войни за петрол?
33
7
 
20
 
! Отговори
Атакист преди 11 години
до 32Тя Русия щото е неспособна затова хамериканците се изпонасраха, когато руснаците нападнаха Чечня и само ги молеха да се изтеглят от там. Що великите хамериканци не нападнаха Русия тогава, както нападнаха Сърбия заради Косово??? Те хамериканците направят ли пък някоя глупост и да ударят някоя руска база в Сирия по погрешка ей тогава ще видиш какво правят руснаците.
32
6
 
42
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
ДЕТО Е МИНАЛ АМЕРИКАНСКИ БОТУШ, ТРЕВА НЕ НИКНЕ!!! ЗА СПРАВКА1.ВИЕТНАМ2.АФГАНИСТАН3.ИРАК4.ЛИБИЯ5.ЕГИПЕТНО КАЗАНО Е - КОЙТО СЕЕ ВЯТЪР ЩЕ ПОЖЪНЕ БУРИ!!!
31
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо не се пробват да сменят и Путин! Вероятно са готови да ударят и Русия?
30
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците правят каквото си искат и постигат целите си,защото Русия е тотално неадекватна,неспособна и в "невъзможност"да защити интересите си.Кажете какво защитиха руснаците през последните няколко десетилетия?Вече са ала-бала...гнилото на портокала.
29
23
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 11 години
Браво само така!!!Несменяемите Кадафи, Хюсейн и Асад станаха сменяеми :DА Иран и несменяемия им Аятолах кога !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЛЮЕТЕ ПО САЩ А ВСЕКИ ГЛЕДА ДА БЯГА ТАМ,СЛАВЕЙКОВ- НЕ СМЕ НАРОД А ***
27
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не приличат ли САЩ на Нацистка Германия?Хитлер също е имал добри намерения!!!
26
3
 
27
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Явно бързат много заради голямата финансова катастрофа която се задава в страната с голямата печатница на банкноти. А и желанието на 20 щата начело с най-големият / Тексас/ да се отделят от съюза / защото са донори / изправя на нокти властта и се търси панически изход от ситуацията.Да не ги споходи сивил уор 2.
25
8
 
21
 
! Отговори
Асад да не чака ! преди 11 години
Президента на Сирия още тази вечер да нареди рекетен обстрел на американските ракетоносачи. Така или иначе черно-сините афроамериканци ще нападнат страната му. Руснаците и китайците да помогнат с каквото могат - самолети, ракети, ядрено оръжие, жива сила, логистика... Асад да не чака, а да започва !
24
4
 
22
 
! Отговори
boyko_stoew преди 11 години
Употребата на Химически оръжия е Пореднатата Измишлиотина и Оправдание на Американските Агресори за НАМЕСА В СВТОВНАТА ПОЛИТИКА.БЕЗ РЕШЕНИЕ НА ООН,акциите на САЩ и Веикобритания срещу КОЯТО И ДА Е БИЛО ДЪРЖАВАса ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ
23
2
 
18
 
! Отговори
Кирил преди 11 години
Много ми е интересно,ако се докаже че химическите оръжия са използвани от бунтовниците,дали т.н."световна общност" ще призове за "ограничени удари" по базите на бунтовниците и силите които ги подкрепят"с една дума,ограничени удари по Вашингтон,Париж,Лондон,Рияд" и т.н.Или няма логика във въпроса ми???
22
2
 
24
 
! Отговори
NIKO11111 преди 11 години
Ционизмът и сатанизмът, скрит зад фасадата на някакъв измислен обществен строй, наречен демокрация, която никой не може да обясни какво представлява всъщност, се готвят чрез най- верните си слуги САЩ, Великобритания и Франция да наложат окончателна световна доминация и да скършат последните съпротивителни сили на разумните хора.Не се радвайте за това, световните евреи пъклено се готвят да превърнат 99% от населението на света в свои безгласни и бедни слуги.Ционизмът е малкият брат на комунизма
21
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СМЪРТ НА БАШАР АСАД
20
2
 
25
 
! Отговори
boyko_stoew преди 11 години
Пак се размърдаха Собствениците на Военно Промишлените Комплекси.Републиканската им *** в американския сенат ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ВОЙНА.Война ,която е Режисирана от 10-на СВРЪХБОГАТИ,които искат ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА.Малко История:ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА е Непосредствен резултат от СВЕТОВНАТА ДЕПРЕСИЯ през 30-те години.Свръхпотреблението е заменено със други харчове-ЗА ОРЪЖИЯ.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и технологии да имат, морал нямат ли ... махайте тая армия, не забравяйте ,че ръката държи оръжието...
18
18
 
8
 
! Отговори
художника преди 11 години
Някой знае ли за какво се трепат в Сирия? Избиват се цивилни, майки, деца, старци. Трябва да се спре тая касапница и все едно, кой ще го направи. Един народ да се избива взаимно, това не е нормално, не е човешко....Спретееееееееее !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
8
 
37
 
! Отговори
Путин преди 11 години
Ще смачкаме жалките западни плъхове,Башар !
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ционистите и сатанистите във форума отидете на контролен преглед при психиатъра си.
15
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До vargти вземи се удари в стената