Американската армия е готова да удари Сирия

Чака се Барак Обама да реши дали ще има нападение
27 авг 2013 18:33, Елка Василева
254
Американската армия е готова да удари Сирия
Чък Хейгъл. Снимка: БТА

Американският министър на отбраната Чък Хейгъл заяви, че въоръжените сили на САЩ са готови да действат, ако президентът Барак Обама даде заповед за нападение срещу Сирия, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата

Военноморският флот на САЩ има четири ескадрени миноносци в източната част на Средиземно море и Сирия попада в техния обсег. САЩ имат и военни самолети в региона.

Хейгъл заяви в интервю за телевизия Би Би Си по време на посещение в Бруней, че американските разузнавателни служби вероятно скоро ще стигнат до заключението, че смъртоносното нападение срещу цивилни в предградие на Дамаск миналата седмица е било химическа атака, извършена от правителството. По думите му става въпрос за "доста сериозни разузнавателни данни".

Междувременно германският външен министър Гидо Вестервеле заяви, че Германия ще се включи в предвождани от ООН действия срещу Сирия, ако се докажат твърденията за химическа атака миналата седмица, предаде ДПА. "Ако нападението бъде потвърдено, тогава световната общност трябва да действа", каза Вестервеле.

Франция няма да избяга от отговорностите си, произтичащи от нападението с химическо оръжие в Дамаск, извършено от сили, лоялни на сирийския президент Башар Асад, заяви френски дипломатически източник, цитиран от Ройтерс.

Днес президент Франсоа Оланд ще говори в Париж на среща на френските посланици и се очаква да засегне и темата за френската реакция на случващото се в Сирия.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
14
 
! Отговори
Anonimen0602 преди 11 години
Един тест за средно интелигентни потребители.Може ли да откриете причинно-следствената връзка между: Напускането на Бен Бернанке.Разкритията на Едуард Сноудън.Напускането на Стив Балмър.Подготовка на коалиция за военен конфликт срещу суверенна Сирия през галавата на ООН.
93
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сирия ще падне,Ванга го е предсказала,а днес Сергей Лавров каза че Русия няма да воюва с никой,дори да има военен удар по Сирия,така че стига сте се пънали по форумите,и аз не харесвам американците ама нещата са ясни.
92
4
 
6
 
! Отговори
Червена Зора преди 11 години
Aко сатанистите от империята на злото се осмелят да атакуват Сирия , може да са сигурни , че на Тайм Скуеър ще гледат следното ===> youtube/watch?v=NFBIJ7sJDSQ <=== Гарантирано от Владимир Путин !
91
3
 
15
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
"Американската армия е готова да удари Сирия"----Айде бе удряйте. Или май само плямпате;-))Можете да напишете "Аллаху акбар" на ракетите да са по сърцераздирателни. Даже могат и да се легитимират под името на "Коалиция на задлъжнелите"саудитска америка -17 трл, микробритания - 8 трлн
90
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по-нахален народ в историята на човешката цивилизация от американците
89
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко започва да се случва бързо и много странно. Да пази Бог !
88
1
 
5
 
! Отговори
xari potar преди 11 години
ANTIMUTRA MISLI PO ZLE I OT MUTRA ))))))
87
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами вижте хора Ванга е казала, че последният американски президент ще е чернокож. Това може да означава само едно... Дано само не изсерат много ядрени бомби и двете страни...
86
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американските империалисти и капиталисти са едни откачалки-това е!Те разпалват всички войни и с нетърпение целият свят чака те да си получат заслуженото!Те нямат никой в главата.Ако предизвикат война ще стане още по-страшно и дано се сгромоляса тяхната империя на злото!Само така ще има мир по света-върху развалините на Амекира.
85
5
 
26
 
! Отговори
Жорко преди 11 години
Антимутра - доста си елементарен, не пиши наивните си разсъждения. Сирия е това което ще вкара САЩ в такова приключение, че това ще бъде краят им. Няма как Иран, Русия и Китай да гледат безучастно как янките се мотаят под носа им и се правят на каубои. Този път ще го усетят четвъртит.
84
1
 
15
 
! Отговори
муспи преди 11 години
65, много се лъжеш че Христос е евреин, че и си го обявил за бог, след като официялната версия на евреите е че ври във врящи *** в ада. Също се лъжеш че евреите са дали най много велики! Най много крадци и убийци, но нито един гений, - те не са божи народ а дяволски. Не са победили никого, защото след като воюват с всички от както са създадени, все още всички са против тях. Стигнали са дотам, чее ти не казваш че си евреин за да не се кипазиш, а се лансираш като страничен наблюдател.
83
2
 
19
 
! Отговори
1 преди 11 години
аре да удриат и да им се върне тъпкано на тиа скапани американци. В америка е хубаво да и в кошарата на вълка е добре.
82
2
 
20
 
! Отговори
ss преди 11 години
не съм пророк,но виждам как много *** ще платят за грешките на черната ***.но едвали някой ще ги съжалява.
81
4
 
16
 
! Отговори
Атакист преди 11 години
до 80Чичко Сталин ли нападна Германия или оня психясал евреин Хитлер???Ако чичко ти Хитлер се беше задоволил само да завладее Европа и да няма мераци към Русия, чичкото ти Сталин щеше да си пуши кротко лулата и нямаше да му се меси.Само че Хитлерчо си прояви еврейският характер - да завладява света и го отнесе, но покради еврейската му грандомандщина го отнесаха и 50 милиона души.Понял?
80
0
 
13
 
! Отговори
бай Симо преди 11 години
Абе 65 - чети повече и се образовай, евреите не са християни - те предадоха Христос. Няма как да са богоизбрани. Но явно четеш Библията както дяваля евангелието.
79
20
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 11 години
Сирия не е толкова важна тя беше ясно, че е паднала тъй или иначе е една развалина която вече не може да се управлява от Башар никога повече!Въпроса е защо се забавиха толкова много нещата с ИРАН и кога ще бъде омиротворен той!!!
78
1
 
13
 
! Отговори
тежък преди 11 години
колко смешно се изказват ще кажеш че обама издава заповедите
77
21
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 11 години
Надявам, че на всички ви е ясно, че нападне ли САЩ въпроса е приключен със Сирия само дето много се забавиха трябваше далеч по-рано да нападнат!Бая подкрепа дадохте за Садам и Муамарчо яко плюсчета имаше за тях но уви и двамата се изпариха!!!С две думи Сирия приключва в мига в който САЩ кажат превземаме я :DДържави които открито заявяват, че са за тероризма трябва да бъдат превземани!!Сирия беше ясно, че е приключена отдавна тя не е толкова важна!!!
76
9
 
5
 
! Отговори
Мето преди 11 години
До Атакист 67 - тези 50 милиона избити май бяха резултат от мерака на чичко Сталин да завладее Европа.
75
11
 
36
 
! Отговори
Национална Съпротива преди 11 години
Американците ще изстрелят около 40 ракети Томахоук-3 от четирите си кораба и ще искат да тестват защитните системи на Сирия, ракетната система ТОР, С-200. На сирийския бряг има и 2 руски кораба, Азов и Шабалин, които ще помогнат да разрушат Томахоуковете. Около 80% от американските ракети ще бъдат разбити. Да живее Сирия, да живее Башар Асад!