"Вашингтон пост": Тръмп ще натисне Украйна да отстъпи Крим и Донбас

Това ще стане, ако влезе в Белия дом
8 апр 2024 09:50, Петър Бойчев
209
"Вашингтон пост": Тръмп ще натисне Украйна да отстъпи Крим и Донбас
Снимка БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще окаже натиск върху Украйна да отстъпи Крим и Донбас на Русия, ако отново влезе в Белия дом, твърди вестник "Вашингтон пост".

Авторитетното издание се позовава на лица, обсъждали предложенията на Тръмп в поверителни разговори със самия него и негови съветници, съобщи БНР.

Източниците са пожелали да останат анонимни, а говорителка на експрезидента е отказала да потвърди или отрече твърденията им. Самият Тръмп старателно избягва да обясни публично как възнамерява да изпълни обещанието си да прекрати войната на Русия в Украйна, щом дойде на власт.

Според един от източниците на "Вашингтон пост" Тръмп споделя мнението, че в някои части на Украйна има хора, които биха приели да са част от Русия.

Друг от източниците, присъствал на скорошния разговор на Тръмп с Виктор Орбан, опровергава твърденията на Орбан, че Тръмп смятал да спре всякаква финансова помощ за Киев.

Опитвайки се да обясни мотивите на Тръмп, вестникът припомня импийчмънта, на който бе подложен през 2019 година след обвиненията на демократите, че се е опитвал да изнуди Украйна, а също и тезата на някои негови приближени, че трябва да бъде осуетено сближението на Русия с Китай.

"Вашингтон пост" отбелязва, че териториите, които Русия обяви за анексирани в края на 2022 година, далеч надхвърлят пределите на Крим и Донбас. Дори и да поиска, Тръмп няма да може да облекчи съществено санкциите над Москва без сътрудничеството на европейците. А украинските лидери в Киев едва ли ще се съгласят с предложение, което би означавало политическо самоубийство за тях, коментират експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
1
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
Високопоставен американски дипломат,някой си Кърт еди кой си предупредил Китай,че ще има последствия за него,ако Русия завладее още територии в Украйна,тъй като това било против американските интереси.Явно администрацията на САЩ е от десетилетия в сън.Светът вече е различен,а най-малко Китай ще прояви съчуствие към техните интереси.
194
1
 
2
 
! Отговори
Спеца преди 1 месец
Значи Тръмп щял да отстъпи руска земя на Русия?Е това вече ми идва твърде много , тия янки нямат ли мярка на лакомията си и надменността?
193
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Най- вероятно юдео-ционистите от Уолстрийт ще поръчат убийството на Д. Тръмп. Както навремето са направили с президента Дж. Ф. Кенеди...
192
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбирам за какво ще ги натискат, руснаците ги натиснаха и превзеха. Кой пита Украйна.
191
3
 
5
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 месец
И после какво? Да я натиснат и за останалите територии. Толкова е тъжно,че хората не се учат от историята, а там ясно се вижда,че не можеш да задоволиш териториалните претенции на тоталитарните държави. Какво се случи с Хитлер? Американците дали щяха да са толкова либерални ако Мексико си поиска южните територии?
190
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Промишлеността е в източна част. В западна отдавна са се изнесли на работа в близката чужбина, а Лвив и Луцк си искат в Полша.
189
2
 
3
 
! Отговори
Уилям Пайк преди 1 месец
Демократите са във шок и паника , сега трябва да създадат нещо по фатално и от ковид, примерно глобална кибер атака ....куул а???
188
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а дали ще го направи М нали се сещате ако стаме това Ще си имаме няколко нови ЯДрени държави Полша Украйна Турци Швеция ...
187
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иска им се да е само Крим и Донбас, но не би !
186
9
 
3
 
! Отговори
дончУ белината преди 1 месец
ще види белият дом, ама друг път. Веднъж излъга проститеРедНеци, но втори път няма да може.
185
6
 
9
 
! Отговори
смешна статия преди 1 месец
И Крим и Домбас са в състава на Русия от 2014 г какво да остъпват ! Може би ще отстъпят Киев и Лвов
184
4
 
8
 
! Отговори
Пацифист преди 1 месец
Какво лошо има да отстъпи, има това не е желанието на украинците вече, какво им дреме на тези от западна Украйна за тези от източна и защо трябва да умират заради тях, в това е питането?!
183
5
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Всъщност само Тръмп може да спаси Украйна или поне 60% от нея. Ако Байдън продължи, Украйна ще бъде смляна и ако остане 30%,пак добре.
182
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинските лидери ли??! Хахаха. Това е оксиморон. Лидерите в Украйна са платени кукли на конци. Има ги само докато Запада ги държи и докато Русия не ги измете.
181
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Же крепят фронта до изборите... А после ако победи тръмп фронта бързо ще рухне
180
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин най много два на два на 1 и половина пръст но по скоро ще го метнат на прасетата в същия колхоа дето изгриза трупа на сталин
179
4
 
13
 
! Отговори
Путин преди 1 месец
Крим и Донбас - няма да е достатъчно. Одеса, Николаев, Харков и Киев и никакво НАТО.
178
1
 
0
 
! Отговори
само факти преди 1 месец
деще го знам какво ще стори може и москва да срине . то първо я го изберат я не .. а колкото до тоя весник дето е *** демокраи при това от най лявото крило айде холам ... по доло от него е само писанията в русия
177
9
 
2
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Тръмп заповядал на Путин да се пребира и оставя Украйна,че дойде ли на власт лошо му се пише !!!!!!!
176
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмпи да не си е монтирал бутафорни зърна? Ако тypи и силикон отзад, ша фани укото!