Джокович спечели делото в Австралия, визата му е валидна

Той трябва да бъде освободен в рамките на 30 минути
Обновена: 10 яну 2022 09:03 | 10 яну 2022 08:58, Нели Христова
164
Джокович спечели делото в Австралия, визата му е валидна
Снимка: БГНЕС

Съдия Антъни Кели отмени решението на правителството да анулира визата на тенисист номер едно Новак Джокович. Той трябва да бъде освободен в рамките на 30 минути след взимане на решението.

Ответникът, в този случай Министерството на вътрешните работи, трябва да заплати разноските на Джокович, както са договорени или оценени, се добавя в заповедта. Всичките му вещи, включително паспорта му, трябва да му бъдат върнати "при първа възможност".

Още по темата

ешението на съда означава, че визата на Джокович вече е валидна и той може да влезе в Австралия.

Представител на Министерството на вътрешните работи е съобщил на съда, че друго министерство разглежда възможността да анулира визата на сърбина.

Решението на съда е взето официално в 17:16 часа местно време.

Спорът около отказа на Новак Джокович за влизане в Австралия е много по-дълбок от просто една отхвърлена виза.

Спорът му съвпада с рязкото нарастване на случаите от COVID-19 в Австралия, тъй като броят на случаите за цялата пандемия бързо наближава 1 милион.

На повърхността може би изглежда, че Джокович не представлява голям риск за здравето на австралийската общественост. Но за много австралийци спомените за болезнения локднаун, както и другите пандемични ограничения, са все още свежи.

В продължение на две години десетки хиляди австралийци не можаха да се върнат у дома, след като авиокомпаниите намалиха броя на полетите, за да спазват правителствените ограничения за броя на завръщащите се граждани.

Беше поставена забрана на всеки да напуска страната без валидно изключение, което беше трудно да се получи, а всички новопристигнали бяха отвеждани в хотели, управлявани от правителството за двуседмична карантина.

Не само бяха затворени международните граници, но и държавните, предотвратявайки семействата да виждат близки без одобрена от правителството причина.

Мелбърн и Сидни бяха затворени в продължение на месеци, докато в края на миналата година правителството призна, че огнището не може да бъде овладяно и страната ще премине от позицията си за стратегия за нулев COVID към живот с вируса.

Правителственото съобщение беше, че ваксинацията е изхода от пандемията. Австралия има един от най-високите нива на имунизация в света - 92% от отговарящите на условията хора на възраст над 16 години са напълно ваксинирани, според правителствената статистика.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статистически,не може да сравняваш австралийската здравна система с българската,тъй че знаеме добре какво се случва в нашите болници,а именно никой не може да издържи на този ураган от наркотици,който се прилага като ,лечение".
72
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович, та Джокович... Трима други спортисти отпандаха от първенството поради здравословни проблеми: болки в гърдите, затруднено дишане. Нито една от българаските "медии", нито един от псевдо-журналистчетата -- това важи и за Вас, Н. Христова -- не рапортува тази новина.
71
10
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РУСИЯ ИМА 300 ХИЛЯДИ УМРЕЛИ КОВИД ПРИ ОБЩ БРОЙ ЗАРАЗЕНИ 10 МИЛИОНА!! ИЗВОДА Е, ЧЕ ПО-БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ ЛЕКУВАТ МНОГО ПО-ДОБРЕ ОТ ПО-БЕДНИТЕ КАТО БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ! ПРАВИЛНОТО ЛЕЧЕНИЕ Е ОСНОВНОТО КОЕТО ОПРЕДЕЛЯ СМЪРТНОСТТА!
70
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепих Джокович,защото това е репресия срещу него,а и срещу балканските народи.Наричани сме балканци от третия свят" ,а когато се случи такова нещо тогава на всеки от нас трябва да му светне лампата ,че е дошъл момента да защити корените си .За това сърбите не го оставиха и не се поколебаха да го защитават независимо дали ще го изкарат лъжец,а отидоха и показаха балканските традиции и фолклор и половината свят ги подкрепи,както и всички балкански народи.
69
2
 
23
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 2 години
Станете и те ще паднат!
68
28
 
9
 
! Отговори
Див Петел преди 2 години
Тоя па Джокович се мисли за по-важен от обикновените хора. Ок, адвокатите му са измислили как да излъжат системата, но мен не могата да излъжат че е дребен тарикат.
67
0
 
14
 
! Отговори
Дали пък преди 2 години
Джокович няма да реши да съди Австралия, че е нарушила спортата му подготовка преди важно състезание?
66
14
 
14
 
! Отговори
Статистик преди 2 години
Така: Австралия-26 млн население, починали от Ковид-19 са 2389 или 92/1 млн население. България-6.880 млн население, починали от Ковид-19 са 31556 души или 4594/ 1 млн население. Това е точно 50 пъти ! Толкова повече ПЪТИ хора умират у нас от неспазване на мерки! Сега цъкайте минуси!
65
4
 
2
 
! Отговори
пари париииии преди 2 години
представете си спонсорите и рекламодателите на турнира какъв натиск са приложили .
64
7
 
7
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Според мен в Австралия е много разпасана работата с ковид мерките. Според мен са само на хартия, нито са ваксинирани на 92% както казват, нито носят маски. Как иначе успяват да направят 100 000 заразени на ден в тази пустош?
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленопаспоетаджиите ги пускат навсякъде и те безпрепятствено разнасят зарази. После защо има толкова много случаи. Ще има защото инжекционните препарати дето им бият унищожават естествения имунитет на човек и това се вижда в огромния брой заразени и хоспитализирани в набодените държави. Те са последните дето имат право да ни дават акъл. Дори е редно границата да се затвори за всички набодени от чужбина.
62
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стадото в Сърбия е набодено над 50%. Затова имат 12 000 починали, а ние 32 000.
61
1
 
23
 
! Отговори
T преди 2 години
До Анонимен 61При демокрацията си невинен до доказване на противното, а конкретно в този случай се получи обратното - трябва да докажеш, че си невинен. Айде не пиши глупости, че било демокрация във фашистка Австралия.
60
4
 
25
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Когато правителството на една държава иска да смачка един обикновен спортист, то вече е фашистко. В случая съдебната система все още не е превзета от ковид талибаните и се е стигнало до това. Аналогично немското правителство през 1940г настанява евреите в специални спа-центрове и хотели сред природата и едни много специални душове. Разбира се, много немци не са разбирали, че правителството им извършва престъпление.
59
1
 
18
 
! Отговори
До попучик Ржевски преди 2 години
Прочетете какво се случва в Австралия и как принуждаван с полицейско насилие хората да мълчат и да се ваксинират и няма да ке учудвате. ***.bulgariantimes и други страници има.
58
1
 
16
 
! Отговори
Киндзадза преди 2 години
Австралопитеците упражняват тероризъм над собственият си народ, политически невъзможното може и да се случи, а именно свободен и доблестен Джокович да постави началото на проглеждането на стадото. Т.нар. пандемия не е нищо друго, освен създаването на държави-концентрационни лагери, зомбиране на населението и отнемането на всички права и свободи. Какъв предлог ще използват вече е без значение. Вирус съществува, но мерките срещу него са преди всичко мерки срещу основни принципи на демокрацията.
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пак е в ръцете на тяхното МВР. Могат да решат да го депотират във всеки един момент.
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен123 преди 2 години
Браво! На Джокович. УСПЕХ! Не си кът нашият Гришо бам ваксата и хайде да играем тенис.
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е във "фашистка" Австралия, както някои корифеи на мисълта я наричат, има демокрация.
54
0
 
22
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Значи австралийското правителство нарушава закона, не Джоката. Аз се чудя, що за режим е това да отменя и затвяря един спортист. Та това и северна Корея не би го направила? Тия каторжници са много брутални...