Сарафов: Престъпленията, свързани със смърт на пътя, са основен акцент за нас

Той се срещна със Сдружение "Ангели на пътя"
15 окт 2024 14:25, Нели Христова
28
Сарафов: Престъпленията, свързани със смърт на пътя, са основен акцент за нас
Снимка: БГНЕС

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов запозна близки на пострадали и загинали при тежки пътнотранспортни произшествия и представители на Сдружение "Ангели на пътя", както и адвокат Людмил Рангелов, с вижданията си за работещи мерки за превенция на пътния травматизъм и ограничаване на жертвите на пътя, които ще залегнат в концепцията, която предстои да бъде представена в рамките на процедурата по избор на главен прокурор.

В срещата, проведена на 14 октомври в Съдебната палата в София, по инициатива на близките на загинали на пътя млади хора, участваха и завеждащите отдели във Върховна прокуратура - Ваня Стефанова и Виктор Малинов, съобщиха от Прокуратурата на Република България.

"Ние усещаме болката ви. Престъпленията, свързани със смърт на пътя, са основен акцент в работата на прокуратурата. Нашата амбиция е, доколкото законът ни позволява, да направим всичко възможно да постигнем справедливост по тези дела. А със справедливостта ще дойде и генералната превенция", заяви и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

По-бързо приключване на експертизите, които са ключови за делата за смърт при пътнотранспортни произшествия, както и на досъдебните производства и нуждата от законодателни изменения, които да решат наболелия проблем с липсата на вещи лица, обсъдиха още ръководството на прокуратурата и близките на загинали на пътя младежи.

Във връзка със сигнал, подаден от Сдружение "Ангели на пътя", по повод отказ на прокурор Владислав Владимиров от Апелативна прокуратура-София да подкрепи в съдебна зала протест на Софийска градска прокуратура за по-висока ефективна присъда за причинено пътнотранспортно произшествие заради шофиране с превишена скорост, при което е загинало 20-годишно момче от гр. Перник, а негов спътник е тежко ранен, Борислав Сарафов информира близките, че с негова заповед е назначена ревизия на работата на магистрата. Екип от прокурори от Върховна прокуратура ще провери работата на прокурора от АП-София от началото на годината, като ревизията ще обхване всички дела и преписки, срочността на произнасянията по тях, натовареността на магистрата и други показатели, свързани с професионалните му задължения.

В рамките на срещата бяха обсъдени и други въпроси, повдигнати от близките на пострадали и загинали младежи при пътнотранспортни произшествия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от ЕС
Осъдиха бг предприемач за измама с пари от еврофондове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Я, ще обвини Килър Петков?
23
0
 
0
 
! Отговори
Gligana преди 2 дни
До АнонименStom kato az kaja,moje
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Проблемите с ПТП ще бъдат решени технологично чрез изкуствен интелект, радари, лазери, доплери. Това джудже да не се напъва, да отговаря за дествията си досега. Прави се на тарикат и голям хитрец.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А за един твой колега от Перник, че синът му ... или нищо?
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
20 км час в населено място и 30 на магистрала. Проблемите са решени
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
нали вече на всички е ясно, че мафията управлява
18
0
 
2
 
! Отговори
При преди 2 дни
Десетки села,които се влачат с години,тоя как не го е срам да застане пред роднини и близки на убитите на пътя?
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Темата трябва да бъде: "Може ли едно джудже като Сарафов да бъде назначен за главен прокурор"?
16
0
 
8
 
! Отговори
Сарафов, преди 2 дни
А със Семерджиев какво става?А с полицайката Симона и стълбата?До кога ще протакане делата?
15
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 дни
ЦИРКОВЕ на "Главния Циркаджия" !!!...Не го интересуват чудовищните кражби и престъпления на мутроидите,а заронил сълзи за жертвите по пътя !...."вижте ме колко съм загрижен!".../от къде се появяват такива абсолютно неморални индивиди ?!/..
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
а корупцията по високите етажи ще бъде ли акцент, защото от кражбите им нямаме свестни пътища, знаци и маркировка, които са предпоставка за птп?....
13
1
 
4
 
! Отговори
А,ха преди 2 дни
"Справедливост,доколкото законът ни позволява"Ами,променете закона,а не за смърт на пътя условно 3 години.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
оставка бе джудже, а ще има ли санкции към АПИ, защото пътищата са виновни за по-голямата част от птп-тата или пак ще цедим и рекетираме гражданите без да се направи нещо за тях
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Я, прокурорчето на Мафията колко загрижени било....
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Сарфов катаджия ли ще става? Давайте му палката и на улицата. Да оправя движението. Хората не са тъпии, разбират какво прави, но на тях не им пука.
9
1
 
4
 
! Отговори
Питайте го бе хора преди 2 дни
Това с пътя е полицейщина, Сарафов по добре кажи за Пернишките Терористи как убиват хора в България, и сега във Виена Австрия по особено жесток начин! Защо Перник са недосегаеми, никога няма акция при тях!?
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Шиши и Боко лично са обещали на нежната душа Сарафов, че ще го пазят от злите *** и злите въпроси ако се навие да им е слуга. Само ще се подпитва така леко за ПТП-та които са причинени от предишни правителства и бездействия на други прокурори разбира се, неква операциика за тревица от време на време, може и некое бушонче да му дадат евентуално и туй то.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тоя ни се подиграва. Ще прави цирк с подменена тема, неговите хора ще го питат за ПТП-та, циркът и клоуните са готови за сцената. Преговорили са репликите. Това не е сериозно. Това е подигравка. Удобна тема, други виновни, ще ги оправя. По мафиотски ще сменят темата и въпросите.
6
0
 
6
 
! Отговори
Избирател грб преди 2 дни
Чакаме новини и за феномена след тези за радостта
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тоя що не вземе да обясни как един милион цветнокожи не могат да четат и пишат,обаче имат шофьорски книжки?