Прокурорския син излиза от затвора

Той беше осъден на година и 8 месеца условно
2 окт 2024 20:05, Нели Христова
80
Прокурорския син излиза от затвора
Снимка: БГНЕС

Условна присъда от година и 8 месеца с 4-годишен изпитателен срок за закана с убийството на бившето си гадже Боряна Рангелова получи прокурорския син Васил Михайлов, който дори бе пуснат от ареста. Това реши Софийският районен съд.

Михайлов бе осъден, че на 28 октомври миналата година се заканил с убийството на момичето и започнал да я удря. Той обаче е оправдан за други 3 закани, станали в сходно време. Затова е осъден на година условно с 3-годишен изпитателен срок. Съдия Яна Димитрова разпореди и Михайлов да бъде пуснат от ареста незабавно.

Юристката добави, че по-малко от месец преди това Васил Михайлов е бил осъден на година и 8 месеца условно по дело в Сливница. Присъдата не е била влязла в сила, затова и Димитрова кумулира двата присъди. Тя определи общо най-тежко наказание от година и 8 месеца условно с 4-годишен изпитателен срок.

И Михайлов, и прокуратурата може да обжалва. Обвинителят Георги Иванов може да атакува и освобождава Михайлов от ареста.

Михайлов има и пробация от съда в Бургас. Той е син на прокурора от Перник Бисер Михайлов. Той бе зам. окръжен прокурор на Перник, а след като през 2022 година задържа сина ми, напусна шефския пост, но остана редови обвинител. Той е обвинен за домашно насилие, но обвинението падна.

Срещу Васил се води и дело за няколко побоя и хулиганство в Перник. That като обвинителите и съдиите там си направиха отводи, делото дойде в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от Темида
Рашидов осъди Минеков да му плати 19 200 лева за клевета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това живotно е завършен убиец!!Жестоко и безкруполно,не подлежи на промяна!Скоро ще убие напълно случаен и невинен човек!Можем само да се надяваме да попадне на подходящия и да стигне полянката в края на пътя!Той и Багата беше такъв батман,ама попадна на някво момче от село,касапин,дето не го беше чувал колко е страшен и го отвори като прaсeнце на коледа,едва прескочи трапа!
21
0
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 1 ден
100% пак ще млати яко!
20
0
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 1 ден
Пострадалите да се съберат и да му се "порадват" някъде! На баща му също!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До до 22Исках да кажа неква по-престижна работа не общак или чистач.Имаше един луд Малката рижа страшилище чупи бие наред .Преди време цивреше по Тв как в българия нямало работа за бивши затворници.
18
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Пеевски пуска всичко което ще му е от полза за изборите. Добре че ПП-ДБ управляваха няколко месеца че хората видяха някаква глъдка нормалност...
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А защо я е пребил :)))
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ще бие хора на случаен принцип докато не попадне ня някой подобен на него също толкова луд и жесток който ще го претрепе.Нали не вярвате,че това е най силният човек в България? Почти във всеки град има поне 50 подобни.След това ще четем сълзливи изказвания на родителите му какво прекрасно момче е всъщност.Тепърва ще осъзнава блатото-никой няма да вземе на работа бивш затворник а цел живот няма как да бъде гангстер.
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Разбраха се за цената, след толкова време
14
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това коп еленце ще обикаля затворите и ще зачерня семейства докато е жив.
13
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тоя ще го бият здраво някъде скоро..
12
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Една българка 8 За прокурорски син законите не важат. Хората ги вкарват в затвора за 5 лв, а тоя вършил какво ли не, накрая- нищо.
11
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен 12 --- Когато пускаха банани само за Нова година, да не би да не вилнееха синчетата на местните деребеи, както и тези на върхушката? Цяла България помни золумите на Владо Живков, а в отделните региони още се носят легенди за безобразията на децата на някои от местните големци.
10
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Важното е , че има банани
9
2
 
20
 
! Отговори
Вай, вай, вай! преди 2 дни
Авторката е написала "след като през 2022 г. задържа сина МИ, напусна шефския пост, но остана редови обвинител" ????
8
0
 
52
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 дни
Това е пародия на държава. На цял Перник е ясно, че тоя върти схеми с дрога, не може да се контролира когато е дрогиран и за кеф бие хора до смърт. Повлияни от него са младите, преди месец някакви младежи бяха пребили по същия начин жена и тя почина в болницата.
7
0
 
45
 
! Отговори
Една българка преди 2 дни
Когато има вече една условна, следващата не трябва ли да е ефективна.? Моля някой юрист да обясни, че то така може 50 години условно с 4 години изпитателен...
6
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тоя баща прокурор много силен.Синът му каквото и да направи все условна присъда. Много шум, уж щеше да иде в затвора и накрая пак нищо.
5
0
 
26
 
! Отговори
Разяснете ми преди 2 дни
Обвинителят можел "да атакува и освобождава от ареста"?! Какво ще атакува? Сградата, в която се помещава арестът ли? С цел да освободи този синковец от снимката?
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 1Идеята е да се каже, че има присъда. Сигурно така, както я караме след години такива хора ще получават по няколко месеца присъда с цел отбиване на номера.
3
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ако беше някой обикновен българин щеше да лежи едни 10 години.