Пускат сигнал за лъжливи показания срещу свидетелка по делото "Семерджиев"

На 6-ти март тя трябва да откаже показанията си
23 фев 2024 10:36, Стела Стоянова
31
Пускат сигнал за лъжливи показания срещу свидетелка по делото "Семерджиев"
Снимка БГНЕС, архив

"Вчерашното заседание по делото „Семерджиев” беше пълен цирк". Това каза пред Нова тв Пламен Димитров, адвокат на близките на загиналата Хариет Стефанович.

"Апелативната прокуратура ще пусне сигнал до Софийската районна срещу свидетелката Аршинкова. Целта е да се проведе разследване за лъжесвидетелстване. Ако на 6 март тя се яви и оттегли показанията си, ще избегне съдебна отговорност. Лъжесвидетелстване се наказва с до 5 г. лишаване от свобода", подчерта юристът.

Припомняме, че по делото бяха направени нови разкрития. Оказа се, че няма ДНК на Георги Семерджиев в колата, която помете и уби две млади жени на столичния булевард „Черни връх”. По време на вчерашното заседание се появи информация, че в джипа пътували и две жени. Едната от тях шофирала колата в злополучната нощ. Това заяви защитата на обвинения за катастрофата.

Според адвокат Димитров няма как човек, който е пътувал на задната седалка на джипа на Семерджиев, да е жив след удара.

"Колата беше разцепена на две и никой не би могъл да оживее, камо ли да стане, да се изтупа и да си отиде, каквото беше твърдението на защитата", допълни юристът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
5
 
! Отговори
Лукчо преди 7 месеца
И сто експертизи,ако имаше щяха да твърдят,че човек не може да остане жив падайки от десет километра от самолет,но на 26 януари 1972 година при взрив от бомба на полет Стокхолм Белград стюардесата Весна Влайович макар и силно потрошена оцелява и след две години влиза във форма и иска отново да лети,но се превръща в талисман и компанията я назначава в офис на работа.Тук се говори за автомобил.Експерта може и така да смята,но Господ друго е преценил.
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре де, ама нали на записите от камерите на светофарите точно преди катастрофата, ясно се виждаше, че той шофира, що ни правят на ***, да подведат сега и вещите лица за грешната експертиза. Дали вече не са изчезнали и записи от камеритe!?!!?!?
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия наркомани съвсем са загубили връзка с реалния свят.
6
0
 
26
 
! Отговори
цон кай хой преди 7 месеца
на мен ми е по интересно как свидетелка, която според митници и паспортна служба по това време е била извън граница отива в съд да каже че е била в колата, а никой не я попита до сега как е влязла в БГ за да е в колата и как пак е излязла от БГ след това... стават някви факирски номера
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че кой е управлявал колата на автопилот ли е била ? Започват някакви филми на ужасите с коли-роботи убиващи хора по улиците.
4
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това как юриста обяснява как нямало начин никой да оцелее са абсолютно чисти глупости и фантазии. Няма как да го докаже дали няма или има начин. Прикриваме ли някого ?
3
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе как не се намери един да го заkoли този Семерджиев и да се приключи. Ясно е, че съдът е корумпиран и ще го изкарат че дори не е шофирал. Теглете му ножа и справедливостта да възтържествува.
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кво ДНК да намерят ако преди това колата е почистена от такова ? Може да има ДНК от още 100 души пътували преди случая. Те не намерили никакво. След като не са намерили абсолютно никакво значи е почиствано.
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тва звучи като заплаха срещу свидетеля.