Прокурор е обвинен в длъжностно престъпление заради Пепи Еврото

Не е извършил никакви действия по разследването
24 окт 2023 12:11, Стела Стоянова
7
Прокурор е обвинен в длъжностно престъпление заради Пепи Еврото
Снимка БГНЕС, архив

Прокурорът от Софийската районна прокуратура (СРП) Константин Сулев е обвинен в длъжностно престъпление заради разследване срещу бившия следовател, а сега адвокат в неизвестност Петьо Петров - Пепи Еврото, пише "Лекс". Информацията е потвърдена от Софийската градска прокуратура.

В края на май тази година Сулев привлече Пепи Еврото като обвиняем за принуда и за използване на специални технически средства за събиране на информация. Тогава от СРП съобщиха, че са се самосезирали от медиите и са започнали разследване срещу Петров за това, че от 2018 г. до 29 май 2023 г. различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като са били заплашвани, както и за това, че е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация. Тъй като Петров не беше открит, за да му бъде предявено постановлението, той беше обявен за издирване.

През август въпросното дело е било иззето от горестоящата градска прокуратура, която е отменила като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров като обвиняем за принуда, поради липсата на каквито и да е доказателства за извършено престъпление, без дори да има разпит на пострадал от принудата.

Малко по-късно прокурор от СГП е привлякъл като обвиняем за длъжностно престъпление колегата си от СРП Константин Сулев. Причината е, че той не е извършил никакви други действия по въпросното разследване, освен да се самосезира по публикации в един сайт, да привлече Петров като обвиняем, като постанови 72-часов арест и да го обяви за издирване.

Междувременно на 15 август се разбра, че Петров има обвинение по скандала "Осемте джуджета".

На този етап не е отправено предложение до и. д. главния прокурор Борислав Сарафов за временното отстраняване на Сулев от длъжност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да разследват и в шуменско "кристиера-агро" и енерго-про, какви далавери извършват със земеделска земя за фотоволтаични паркове.
5
0
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 6 месеца
Какво временно отстраняване. Пандиз му трябва на този герой.
4
0
 
5
 
! Отговори
в панделата влиза ли преди 6 месеца
На този етап не е отправено предложение до и. д. главния прокурор Борислав Сарафов за временното отстраняване на Сулев от длъжност.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И Лаура Кьовеши не разследва Тиквата - само расте на г ъз :)))
2
0
 
0
 
! Отговори
сигурно ще търпи преди 6 месеца
наказание . има дело . пепи , ако е престъпник към някой , щяха да го съдят . Само жена му го съди . да . обявиха го за умрял . затова прокурора мисли, че жена му ще спечели делото . сложно е . щом нямат смъртен акт не могат да прекратят делата . а незаконно е върнал детето на жена си . как не са хванали помошниците . заплита се този случай . даа .
1
1
 
5
 
! Отговори
Джипси МВР преди 6 месеца
Борисов направи от МВР Ромска полиция на100% - няма един нормален полицай, МВР масово защитават Джипси!Къде са ви говорителите за да обеснят за Джипси!